Agustin Tapia

Spelersprofiel: Agustin Tapia

Agustin Tapia beheerd momenteel de derde plaats op de wereldranglijst. De Argentijnse speler begon begon zijn carrière op de World Padel Tour in 2018 op slechts 18 jarige leeftijd. In dit jaar deed hij het al vrij goed en behaalde hij 1 keer de halve finale en 2 keer de kwartfinales. Op dat moment hadden nog niet veel mensen van de naam Agustin Tapia gehoord. Nu, 4 jaar later, is hij niet meer weg te denken uit de World Padel Tour. Tapia was 20 jaar oud toen hij zijn eerste titel op zijn naam vestigde. Dit was de Madrid Master in 2019. Hij speelde dit toernooi samen met Fernando Belasteguin. In nog een ander toernooi wisten ze de finale te bereiken maar deze hebben ze net verloren tegen  Alejandro Galán en Pablo Lima.

Racket van Agustin Tapia

De hoofdsponsor van Agustin Tapia is Nox. In zijn samenwerking met Nox hebben zij een meerdere rackets op de markt gebracht. Zo ook de NOX AT10 Luxury Genius. Dit is het racket waar Agustin zelf mee speelt. Dit hoogwaardige racket gebruikt dezelfde mal als het vorige design van Tapia en Nox. Het racket is voorzien van HR3 rubber waar Agustin erg graag mee speelt. Het grote verschil tussen de rackets is dat de Luxury Genius is afgewerkt met 18k Carbon. Dit geeft het racket nog meer stevigheid. Aan het uiteinde van het racket zit een “Smart Strap” gevestigd. Dit is simpel een polsbandje die je kan vervangen. Dit bevorderd de hygiene en veiligheid van het racket. 

Productbeschrijving

 • Model: 2022
 • Vorm: Traanvormig
 • Blad: 18K Carbon Fiber
 • Frame: 100% Carbon
 • Gewicht: 360 – 375 gram
 • Balans: Midden

NOX AT10 Luxury Genius 18K

NOX AT10 Luxury Genius 18K

Overwinningen

Omdat Agustin Tapia nog niet zo lang meegaat in de World Padel Tour is zijn lijst van overwinningen niet overdreven groot. Ons vermoeden is dat dit in de toekomst wel anders gaat zijn! Ieder jaar komen er meer en meer overwinningen op de lijst bij te staan. 

2019 heeft Agustin Tapia zijn eerste WPT toernooi gewonnen. Dit was de Madrid Master. Hij behaalde de titel samen met zijn partner Fernando Belasteguin. 

WPT Titels

Agustin Tapia heeft de volgende toernooien gewonnen:

 • 2020
  Cagliari – Italië
  Masters WPT Menorca – Spanje
 • 2021
  The Roses of Madrid – Spanje
  Malaga – Spanje
  Malmö – Zweden
 • 2022
  Giant – Spanje
  Copenhagen – Denemarken
  Vienna – Oostenrijk
  Estrella Damm València Open – Spanje

Partners

In 2018 is Tapia zijn WPT carriere begonnen met Marcello Jardim. Jardim staat momenteel op plaats 143 van de wereldranglijst. 2019 is het jaar dat Agustin Tapia verder ging met Fernando Belasteguin. Dit bleek succesvol gezien zij samen Tapias eerste zege pakte. 2020 bleven Tapia en Belasteguin samen. Dit was het laatste jaar van hun samenwerking want in 2021 besloot Tapia verder te gaan met niemand minder dan Pablo Lima (nr 9). Het jaar 2021 sloten zij echter niet samen af. Halverwege gingen zij uit elkaar en ging Agustin Tapia verder met Sanyo Gutierrez (nr 6). Samen hebben zij op het moment van schrijven al 4 WPT titels gepakt. Tapia en Gutierrez zijn tot op heden nog partners.

Speelstijl

Agustin Tapia bemand de linker helft van het veld. De rechtshandige speler is goed in het overzicht bewaren. Hij beweegt rustig en beheerst over het veld en heeft de juiste positie. Waar hij erg handig in is, is het kort wegleggen van balletjes. De dropvolleys gaan regelmatig door de opening de baan uit. Tapia is een erg sympathieke en enthousiaste speler om naar te kijken. Het publiek kijkt graag naar hem. Tapia heeft de snelheid wanneer het moet en beheerstheid wanneer het nodig is. Wij vermoeden dat Tapia het nog ver gaat schoppen!

Andere spelersprofielen

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwschierig geworden naar andere WPT spelers? Neem dan een kijkje in een van de onderstaande artikels.

Fernando Belasteguin
Paquito Navarro
Juan Lebron
Sanyo Gutierrez 
Martin Di Nenno
Alejandro Galan
Alejandra Salazar
Marta Ortega Gallego

Mocht je op zoek zijn naar een padel racket, kijk dan eens naar ons artikel over alle Merken padel rackets.