Alejandro Galan

Spelersprofiel: Alejandro Galán

Alejandro Galán Romo werd geboren op 15 mei 1996 en is dus nog een jonge speler. Momenteel bezet hij de eerste plaats op de huidige wereldranking. Daarmee is hij toonaangevend voor de sport. Samen met zijn dubbelpartner Juan Lébron is hij een inspiratie voor de huidige jongere generatie. Met zijn 1,86 is hij lang, maar ook behendig. Alejandro Galán is afkomstig uit Madrid.

Al sinds 2014 speelt Alejandro Galán mee op de tour. Tot nu toe heeft hij zo ongeveer 70% van al zijn gespeelde wedstrijden gewonnen. Een ongekend hoog percentage. 

Racket van Alejandro Galán

Sinds 2018 speelt Ale Galán met een Adidas padel racket. Hiervoor speelde hij namelijk een tijdje voor StarVie. In de periode bij Adidas heeft Alejandro Galán een flinke groei op de ranglijst doorgemaakt. Hij is nu dan ook de sterspeler van Adidas. Hiervoor speelde Alejandro Galán met een Adidas control 1.9, sinds 2 jaar is hij overgestapt naar de Adidas Metalbone. Dit 2022 racket van Adidas heeft enkele bijzondere innovaties. Zo kun je het gewicht en de balans makkelijk aanpassen en zo op zoek naar de ideale settings voor jouw spel. Wat ons betreft een super gaaf racket, en ook de nummer 1 van de wereld lijkt het met ons eens. 

Adidas Metalbone 3.1

Adidas Metalbone 3.1

Overwinningen

 • Valladolid Open 2018, met Matías Díaz
 • Lugo Open 2018, met Matías Díaz
 • Buenos Aires Padel Master 2019, met Juani Mieres
 • Estrella Damm Valencia Open 2019, met Pablo Lima
 • Cervezas Victoria Mijas Open 2019, met Pablo Lima
 • Cascais Padel Master 2019, met Pablo Lima
 • Estrella Damm Master Final 2019, met Pablo Lima
 • Estrella Damm Open (Madrid) 2020, met Juan Lebrón
 • Keer terug naar Madrid Open 2020, met Juan Lebrón
 • Adeslas Open (Madrid) 2020, met Juan Lebrón 
 • Estrella Damm València Open 2020, met Juan Lebrón
 • Estrella Damm Barcelona Master 2020, met Juan Lebrón
 • Estrella Damm Alicante Open 2020, met Juan Lebrón

Partners

Galán begon zijn carrière met Juan Cruz Belluati als vaste dubbelpartner. In 2017 hadden ze een goed seizoen, maar besloten toch om uit elkaar te gaan. Alejandro ging verder met Matias Díaz. Met Díaz won hij twee titels. Ook speelde hij enkele toernooien met Juani Mieres. Halverwege het seizoen van 2019 switchte hij van partner en ging hij spelen met Pablo Lima. Ook dit bleek niet lang zijn vaste dubbelpartner te zijn, ondanks meerdere titels. Vanaf 2020 is hij dan ook de vaste partner van Juan Lebrón. Same hebben ze in 2020 zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. Dit lijkt een samenwerking die nog wel enkele jaren zo door zal gaan. 

Speelstijl

Qua speelstijl is Alejandro Galán een aanvallende, maar vooral atletische speler. Met zijn 1,86 lang is hij groot, maar toch heeft hij ook veel snelheid en kan daardoor veel ballen halen. Zijn netspel is uitzonderlijk goed en in combinatie met zijn goede verdedigende spel is hij een van de meest complete spelers van de World Padel Tour.

Sponsoren

Naast Adidas heeft Alejandro Galán nog meer sponsoren. Zo wordt hij ook gesponsord door de zweedse padel club die Zlatan Ibrahimovic heeft opgericht; Padel Zenter. Daarnaast is ook Uomo, een merk voor o.a. ondergoed een sponsor van deze internationale padel topper. Als shirtsponsor heeft Alejandro ook Cupra, het sport & performance merk van SEAT op zijn shirt. Zij zijn fanatiek sponsoren van de sport en een deal met Galán mag daarin natuurlijk niet ontbreken.

Relevante artikelen

Juan Lebron

Spelersprofiel: Juan Lébron

Belasteguin

Spelersprofiel: Fernando Belasteguin

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau