Belasteguin

Spelersprofiel: Fernando Belasteguin

Fernando Belasteguin, in de padelwereld vaak genaamd “Bela” is geboren in Pehuajo, Argentinië op 19 mei 1979. Met zijn 43 jaar is hij een van de oudere professionele padelspelers. Momenteel staat Belasteguin op de 11de positie op de wereldranglijst. Net als vele padelspelers is Belasteguin ook naar Spanje verhuisd op zijn carrière naar een nog hoger niveau te tillen.

Vroeger was Fernando Belasteguin een typische Argentijnse jongen die niets liever deed dan voetballen. De club waar Belasteguin voetbalde heeft in 1990 twee padelbanen neergelegd. Vanaf dat moment was Belasteguin, op dat moment 11 jaar, niet meer weg te krijgen van de sport waar hij later in door zou breken. Op 13 jarige leeftijd werd hij ontdekt door de vader van Matías Díaz en zijn broer Godo Díaz (beide professionele padelspelers). Bela begon met de Diaz broers te trainen en concurreren. Matias Diaz werd later ook zijn dubbelpartner. 

Fernando Belasteguin behaalde op 22 jarige leeftijd de nummer 1 plaats op de wereldranglijst. Nu is dat natuurlijk al een redelijke prestatie op zich. Maar wat nog een veel grotere prestatie is, is dat hij maarliefst 16 opeenvolgende jaren op nummer 1 heeft gestaan!

Racket van Fernando Belasteguin

De sponsoren van Belasteguin komen we dadelijk op. Een van de sponsoren is Wilson. In samenwerking met Belasteguin heeft Wilson het racket Wilson Bela Team op de markt gebracht. Dit diamantvormige racket heeft een gewicht van 370 gram. Met andere woorden, een aanvallend racket! Een mooie uitspraak van Wilson over de Wilson Bela Team: the Bela Team aims to upgrade your game and look the part while doing so. Vertaald wil Wilson met het Bela Team racket jouw padel skills naar een hoger niveau tillen met een erg stoer racket.

Het blad van het racket is voorzien van een soort rough surface voor uitstekend gevoel en de mogelijkheid om meer spin aan de bal te geven.

Productbeschrijving

 • Vorm: Diamant
 • Frame: Glasvezel
 • Gewicht: 370 gram
 • Balans: Midden/hoog

Wilson Bela Team

Wilson Bela Team

Overwinningen

De lijst van overwinningen van Fernando Belasteguin is gigantisch. Hier is een kleine greep van toernooien die de Argentijnse prof de laatste jaren heeft gewonnen.

 • 2018
  Master WPT Madrid met Pablo Lima
 • 2019
  Estrella Damm Madrid Master met Augustin Tapia
 • 2020
  Masters WPT Menorca met Augustin Tapia
 • 2021
  Adeslas Madrid Open met Sanyo Gutiérrez
  Cupra Vigo Open 2021 met Sanyo Gutiérrez
  Estrella Damm València Open 2021 met Sanyo Gutiérrez
 • 2022
  Miami Padel Open 2022 met Arturo Coello

Partners

Fernando Belasteguin heeft 13 jaar lang samen gespeeld met Juan Martin Diaz. Diaz staat momenteel nummer 29 op de wereldranglijst. Zij hebben samen veel overwinningen behaald. In 2015 vond Belasteguin het tijd voor een nieuwe partner. Hij ging verder met huidige nummer 12 van de wereld Pablo Lima. Dit bleek een erg goede beslissing want hetzelfde jaar behaalde Bela en Lima de titel van nummer 1 koppel in de ranglijst. 2019 ging Belasteguin verder met Augustin Tapia. 2020 wonnen Bela en Tapia zowel de Sardegna Open als de Estrella Damm Menorca Master Final. Met deze overwinning werd Fernando Belasteguin de oudste speler die deze competitie won!
2021 ging Belasteguin verder met Sanyo Gutiérrez. Samen wonnen werden zij kampioen van het Adeslas Madrid Open na het verslaan van Franco Stupazuck en Alex Ruiz in 3 sets. Ook wonnen zij de Cupra Vigo Open en de Estrella Damm València Open.
2022 is het jaar dat Belasteguin en Arturo Coello het er samen op wagen en worden ze kampioen van het Miami Padel Open 2022. Wat hieraan mooi is is dat Arturo Coello 19 jaar oud is ten tijde van de overwinning, terwijl Belasteguin 43 jaar oud is!

Speelstijl

Fernando Belasteguin bespeelt de linkerhelft van het veld. Hoewel de linker speler vaak de powerhitter is, is dit bij Belasteguin minder het geval. Hij is meer een all-round speler. Belasteguin kan een rally aangaan als geen ander. Dit is bij padel vaak erg effectief. In een interview heeft Belasteguin gezegd dat de lob zijn sterkste wapen is. Bela is erg rustig en beheerst op de baan. Hierdoor slaat hij vaak een erg rustige bal waar geen tegenstander meer bij kan komen.

Sponsoren

Zoals we ondertussen al weten is Wilson de sponsor van Belasteguin. Wilson is echter niet de enige sponsor. Zo is het enorm bekende autobedrijf Cupra ook sponsor. Wat erg bijzonder is, is dat Cupra en Wilson samen een collaboration zijn aangegaan. Zij zijn bij elkaar gekomen samen met Belasteguin en hebben een erg gaaf racket op de markt gebracht. Hier heeft Belasteguin ook een tijd mee gespeeld. Dit is een racket uit de Bela collectie genaamd de Wilson Bela Cupra.
De afbeelding van het racket zie je hieronder.

Adeslas, een groot Spaans verzekeringsmaatschappij sponsort Belasteguin ook.

Wilson Bela Cupra

Belasteguin Padel Center

Tegenwoordig heeft Belasteguin zijn eigen padel center. Genaamd, je zal het nooit raden, Bela Padel Center! De locatie van dit padel center is Playa San Juan, Alicante. Het bevat 7 buiten padelbanen, 2 kleinere banen voor 1 tegen 1 en 5 binnenbanen, compleet gemaakt met een sportcafé en restaurant.

Benieuwd naar informatie over het Bela Padel Center? Klik dan op deze link

Zie hieronder een foto van het Bela Padel Center

bela_padel_center

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwschierig geworden naar andere WPT spelers? Neem dan een kijkje in een van de onderstaande artikels.

Paquito Navarro
Juan Lebron
Sanyo Gutierrez 
Martin Di Nenno
Alejandro Galan

Mocht je op zoek zijn naar een padel racket, kijk dan eens naar ons artikel over alle Merken padel rackets.