alejandra-salazar

Spelersprofiel: Alejandra Salazar

Een speelster die we voortdurend terugzien in de finale van world padel tour toernooien is Alejandra Salazar. Op moment van schrijven staat Alejandra Salazar nummer 1 op de wereldranglijst. Zij is geboren op de allerlaatste dag van het jaar, 31-12-1985 in Madrid. 

In 2009 behaalde Salazar voor het eerst de nr 1 positie op de wereldranglijst. Zij verloor haar titel het eerstvolgende jaar. In 2016 wist ze opnieuw de eerste positie te pakken maar raakte deze ook weer direct kwijt. 2020 is het jaar dat zij opnieuw de troon pakt en deze momenteel al 3 jaar vast houdt. De afgelopen 10 jaar heeft Salazar altijd op nr 1 of 2 gestaan van beste koppel op de wereldranglijst.

Racket van Alejandra Salazar

Alenjandra Salazar wordt gesponsord door het enorm populaire merk Bullpadel. Momenteel speelt zij met de Bullpadel Flow. Dit kleurrijke racket heeft een redelijk licht gewicht van 345 – 360 gram. Dit maakt het racket erg wendbaar. Bullpadel omschrijft de vorm als “hybride”. Het neigt enigszins naar een rond racket met de balance in het midden. Het blad is voorzien van 3d reliëf waardoor je meer spin aan de bal kan geven. 

In het blad is multi-Eva Rubber verwerkt. Dit is een rubber met twee verschillende dichtheden. Het Vibradrive-systeem vermindert trillingen die bij slagen ontstaan. Hierdoor is het racket ook perfect voor blessuregevoelige spelers.

Productbeschrijving

 • Vorm: Rond
 • Blad: Carbon Fiber
 • Frame: Carbon
 • Gewicht: 365 gram
 • Balans: Midden

Bullpadel Flow

Bullpadel Flow

Overwinningen

Salazar heeft altijd erg goede partners gehad waardoor zij enorm veel overwinningen op naam heeft staan. Van 2013 tot heden heeft ze meer dan 40 WPT titels veroverd. Salazar heeft een ongekende efficiëntie. Maar liefst 82% van alle wedstrijden die zij speelt wint ze ook. Een greep van haar laatste overwinningen zijn: 

 • Circus Brussels Padel Open 2022
 • Estrella Damm Alicante Open 2022
 • Estrella Damm Reus Costa Daurada Open 2022
 • Blockchain.com Miami Padel Open 2022
 • Cervezas Victoria Córdoba Open 2021
 • Estrella Damm Menorca Open 2021
 • Lugo Open 2021
 • Estrella Damm Barcelona Master 2021

Dit waren een aantal overwinningen. Zij heeft er velen meer. Mocht je een lijst willen zien van alle toernooi overwinningen, kijk dan hier!

Partners

2013 speelde Alejandra Salazar samen met Icíar Montes. Samen wonnen zij 4 WPT titels voordat zij in 2015 weer uit elkaar gingen. Van 2015 tot en met 2018 heeft Alejandra Salazar samen gespeeld met Marta Marrero, op moment van schrijven nr 12 op de wereldranglijst. Dit duo bleek een erg goede match te zijn. Zij hebben wel 16 WPT overwinningen te pakken gekregen. 2019 ging Alejandra verder met Ariana Sánchez, nr 3. Ook zij gingen heel goed samen en wonnen in 2 jaar tijd 8 toernooien voordat Salazar verder ging met haar huidige partner. 2020 werden Gemma Triay en Salazar het duo wat nu gezamenlijk op nr 1 staat. Dit gouden duo heeft momenteel samen 12 overwinningen gepakt en wij hebben het gevoel dat dit er nog veel meer gaan worden. Wij blijven in ieder geval Salazar en Triay nauwlettend in de gaten houden!

Speelstijl

Wat wij leuk vinden aan de speelstijl van Alejandra Salazar is dat zij heel dynamisch is op het padel veld. Wanneer zij eens kans ziet steekt ze het veld tijdens een rally over om te bal af te maken. Dit gaat haar goed af. Salazar bedekt de rechter helft van het veld. Zij is erg goed in afwachten van het juiste moment. Wanneer ze de kans krijgt maakt ze vaak een winner met haar krachtige forehand. Wat ook vaker terug komt zijn haar uitstekende dropvolleys. Salazar heeft een erg positieve uitstraling op de baan. Dit maakt het erg leuk om naar haar te kijken.

Sponsoren

Alejandra Salazar is een van de leden van het Bullpadel team. Dit is dan ook haar hoofdsponsor. Ze heeft al enkele Bullpadel rackets versleten en speelt momenteel met de Bullpadel Flow 2022. Voorheen speelde ze met het voorgaande model van de Bullpadel Flow. Ook wordt Alejandra gesponsord door Kia. 

Een andere sponsor van Salazar is Macthi. Dit is een bedrijf wat een boekingssysteem aanbiedt voor racketsport over heel de wereld. Via Matchi kan je momenteel al meer dan 10000 banen boeken. 

Adeslas sponsort erg veel padelspelers waaronder Salazar. Adeslas is een levensverzekeringsmaatschappij.  

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwschierig geworden naar andere WPT spelers? Neem dan een kijkje in een van de onderstaande artikels.

Fernando Belasteguin
Paquito Navarro
Juan Lebron
Sanyo Gutierrez 
Martin Di Nenno
Alejandro Galan

Mocht je op zoek zijn naar een padel racket, kijk dan eens naar ons artikel over alle Merken padel rackets.