Siux Padel Sanyo

Spelersprofiel: Sanyo Gutiérrez

Professioneel padelspeler Sanyo Gutiérrez staat momenteel nummer 6 op de wereldranglijst. Sanyo is geboren op 15 juni 1984 (37 jaar) in San Luis, Argentinië. De volledige naam van Sanyo is Carlos Daniel Gutiérrez. 

Sanyo is op jonge leeftijd begonnen met padel. Hij was 11 jaar oud toen hij begon met trainen in Argentinië. 4 jaar later, op 15 jarige leeftijd was zijn niveau al zo hoog dat hij mee mocht doen met het professioneel circuit. Toen hij 22 jaar oud werd heeft hij besloten om naar Spanje te verhuizen om daar zijn professionele carrière voort te zetten. Dit is voor hem een erg goede keus geweest. Momenteel woont Gutiérrez in Madrid. Sanyo heeft tijdens zijn jeugdige jaren veel getraind met Maxi Sanchez. Dit is een erg goede vriend van Sanyo al vanaf jongs af aan. 

In 2012 besluiten Sanchez en Gutiérrez een duo te vormen. Samen waren zij erg succesvol en hebben zij meerdere grote toernooien gewonnen. Ondanks dat het goede vrienden zijn, hebben zij beide meerdere jaren gespeeld met andere partners. In 2019 zijn de goede vrienden weer herenigd en hebben ze samen weer een aantal wins behaald.  

Sanyo Gutiérrez wordt ook wel “The magician of Argentina” genoemd. Dit omdat hij vaak onmogelijke ballen speelt. 

In 2018 wordt Sanyo’s droom werkelijkheid wanneer hij de nummer 1 positie behaald in de wereld ranglijst. Een erg knappe prestatie!

Racket van Sanyo Gutiérrez

Sanyo Gutiérrez speelt inmiddels met Siux, nadat hij eerder een jarenlang contract had met Head waar hij zijn eigen racket lijn had. In de eerste periode bij Siux speeld Sanyo nog met een compleet zwart racket, aangezien hij nog met Siux met het nieuwe Sanyo design bezig was. Inmiddels is daar de Siux Diablo Revolution uit voortgekomen. Een tof racket voor de gevorderde spelers.

Het racket is uitermate geschikt voor de alleskunner. Het is een racket voor zowel aanvallend als gecontroleerd spel. Met 365 gram is het ook niet extreem zwaar. Het racket is gemaakt van top materiaal (18k carbon). Daarnaast zitten er ook vernuftige technieken in. Zo zit er een shockout systeem in, wat trillingen in de arm tegen gaat. Hierdoor loop je minder snel blessures op. Uiteraard speelt deze wereldtopper met een super goed racket.

Productbeschrijving

  • Vorm: Traanvormig
  • Blad: 18k Carbon
  • Frame: 100% Carbon
  • Gewicht: 365 – 375 gram
  • Balans: Midden
Siux Diablo Revolution

Siux Diablo Revolution

Overwinningen

De lijst van overwinningen van Sanyo is erg indrukwekkend. In 2017 won Sanyo 81 procent van alle wedstrijden die hij speelde. Hiermee behaalde hij 5 WPT titels. In 2018 was dit zelfs 86 procent waarmee hij 8 titels op naam zetten. Tot nu toe heeft Gutiérrez in 2021 4 WPT toernooien gewonnen. Dit waren de volgende toernooien:

Adeslas Madrid Open 2021

Cupra Vigo Open 2021

Estrella Damm València Open 2021

Areco Malmö Padel Open 2021

In nog eens 4 toernooien heeft hij de finale gehaald maar niet gewonnen.  

Partners

Zoals we hierboven vermeld hebben heeft Sanyo in zijn jongere jaren gespeeld met zijn jeugdvriend Maxi Sanchez. Hiermee heeft hij meerdere titels behaald.


In 2016 besluit Sanyo verder te gaan met Paquito Navarro. Van 2016 tot 2018 hebben Sanyo en Navarro samen meer dan 10 toernooien gewonnen. In 2018 besluiten zij beiden hun eigen weg te gaan en keert Sanyo terug naar zijn vriend Sanchez. Zij hadden een erg succesvol jaar samen en sloten het seizoen af als nummer 1 koppel van de wereld.
2019 bleven Sanyo en Sanchez samen. Echter werden zij overtroffen door Navarro en Lebron, waardoor zij van de troon gestoten werden.
In 2020 besloot Sanyo verder te gaan met zijn landgenoot Franco Stupaczuk. Dit jaar was minder succesvol met maar 1 behaalde titel.

De laatste periode heeft Sanyo Guiterrez veel verschillende partners gehad. Zo is Augustin Tapia een koppel gaan vormen met Coelho, waardoor Sanyo partnerde met Fernando Belasteguin. Dit was maar een korte periode, waarna hij nu samen speelt met Momo González.

Speelstijl

De bijnaam van Sanyo The magician Gutiérrez zegt eigenlijk al genoeg. Sanyo is erg goed in het spelen van “trickshots”. Ballen die hij zo weg kan leggen dat ze onmogelijk terugkomen. Een aantal van deze onmogelijke ballen zijn terug te zien in onderstaand filmpje! Het is een speler met een topconditie die erg stabiel is op het veld. Er zullen weinig onnodige fouten van zijn kant komen. Sanyo komt vaak beheerst over.

Sponsoren

De hoofdsponsor van Sanyo Gutiérrez is inmiddels Siux. Dit is zo sinds juli 2022 en is een enorme verandering in de carriere van Sanyo. Hiervoor zat hij namelijk jaren bij Head, waar hij een eigen racket en tassen lijn had. 

Ook qua auto sponsor is Sanyo gewisseld. Waar hij eerder door Mercedes werd gesponsord, is dit inmiddels door Renault.

Qua kleding en schoenen wordt deze topspeler gesponsord door Mizuno. Een merk dat ook in padel nu aan de weg aan het timmeren is.

Voor padel accessoires is 4on zijn vaste partner, waarbij hij met name grip spray gebruikt.

Mocht je na het lezen van dit profiel interesse hebben in andere spelers? Bekijk hier de spelersprofielen van andere prof spelers!

Juan Lébron

Alejandro Galán

Paquito Navarro

Relevante artikelen

Padel-merken-toppers

De merken padel rackets van de top

Agustin Tapia

Spelersprofiel: Augustín Tapia

Paquito Navarro

Spelersprofiel: Paquito Navarro