sanyo-gutierrez

Spelersprofiel: Sanyo Gutiérrez

Professioneel padelspeler Sanyo Gutiérrez staat momenteel nummer 6 op de wereldranglijst. Sanyo is geboren op 15 juni 1984 (37 jaar) in San Luis, Argentinië. De volledige naam van Sanyo is Carlos Daniel Gutiérrez. 

Sanyo is op jonge leeftijd begonnen met padel. Hij was 11 jaar oud toen hij begon met trainen in Argentinië. 4 jaar later, op 15 jarige leeftijd was zijn niveau al zo hoog dat hij mee mocht doen met het professioneel circuit. Toen hij 22 jaar oud werd heeft hij besloten om naar Spanje te verhuizen om daar zijn professionele carrière voort te zetten. Dit is voor hem een erg goede keus geweest. Momenteel woont Gutiérrez in Madrid. Sanyo heeft tijdens zijn jeugdige jaren veel getraind met Maxi Sanchez. Dit is een erg goede vriend van Sanyo al vanaf jongs af aan. 

In 2012 besluiten Sanchez en Gutiérrez een duo te vormen. Samen waren zij erg succesvol en hebben zij meerdere grote toernooien gewonnen. Ondanks dat het goede vrienden zijn, hebben zij beide meerdere jaren gespeeld met andere partners. In 2019 zijn de goede vrienden weer herenigd en hebben ze samen weer een aantal wins behaald.  

Sanyo Gutiérrez wordt ook wel “The magician of Argentina” genoemd. Dit omdat hij vaak onmogelijke ballen speelt. 

In 2018 wordt Sanyo’s droom werkelijkheid wanneer hij de nummer 1 positie behaald in de wereld ranglijst. Een erg knappe prestatie!

Racket van Sanyo Gutiérrez

Update: Sinds afgelopen week heeft Sanyo een sponsorcontract ondertekend met Siux. Hij gaat dus wisselen van sponsor. Momenteel is Siux nog bezig met de uitwerking van het racket dat samen met Sanyo ontworpen wordt. Zodra hier meer nieuws over is updaten we dit bericht.

Sanyo werd gesponsord door niemand minder dan Head. Zij hebben in samenwerking ook meerdere rackets geproduceerd waaronder de Head Alpha Junior Sanyo.

Zelf speelde Sanyo met de Head Graphene Alpha Pro. Dit druppelvormige racket heeft een gewicht tussen de 360 en 375 gram. Sanyo the magician Gutiérrez heeft veel gevoel nodig in zijn racket. Dit is zeer zeker terug te zien in dit racket. Het racket wordt omschreven als comfortabel racket met extreme precisie. Head zegt dit bereikt te hebben door hun Smart Bridge constructie en Graphene 360 technologie. Zowel het blad als het frame is voorzien van Graphene.  

Productbeschrijving

  • Vorm: Traanvormig
  • Blad: Graphene
  • Frame: Graphene
  • Gewicht: 360 – 375 gram
  • Balans: Midden
Head Graphene 360+ Alpha Elite

Head Graphene 360+ Alpha Pro

Overwinningen

De lijst van overwinningen van Sanyo is erg indrukwekkend. In 2017 won Sanyo 81 procent van alle wedstrijden die hij speelde. Hiermee behaalde hij 5 WPT titels. In 2018 was dit zelfs 86 procent waarmee hij 8 titels op naam zetten. Tot nu toe heeft Gutiérrez in 2021 4 WPT toernooien gewonnen. Dit waren de volgende toernooien:

Adeslas Madrid Open 2021

Cupra Vigo Open 2021

Estrella Damm València Open 2021

Areco Malmö Padel Open 2021

In nog eens 4 toernooien heeft hij de finale gehaald maar niet gewonnen.  

Partners

Zoals we hierboven vermeld hebben heeft Sanyo in zijn jongere jaren gespeeld met zijn jeugdvriend Maxi Sanchez. Hiermee heeft hij meerdere titels behaald.
In 2016 besluit Sanyo verder te gaan met Paquito Navarro. Van 2016 tot 2018 hebben Sanyo en Navarro samen meer dan 10 toernooien gewonnen. In 2018 besluiten zij beiden hun eigen weg te gaan en keert Sanyo terug naar zijn vriend Sanchez. Zij hadden een erg succesvol jaar samen en sloten het seizoen af als nummer 1 koppel van de wereld.
2019 bleven Sanyo en Sanchez samen. Echter werden zij overtroffen door Navarro en Lebron, waardoor zij van de troon gestoten werden.
In 2020 besloot Sanyo verder te gaan met zijn landgenoot Franco Stupaczuk. Dit jaar was minder succesvol met maar 1 behaalde titel.
Momenteel is Augustin Tapia de speelpartner van Gutiérrez.

Speelstijl

De bijnaam van Sanyo The magician Gutiérrez zegt eigenlijk al genoeg. Sanyo is erg goed in het spelen van “trickshots”. Ballen die hij zo weg kan leggen dat ze onmogelijk terugkomen. Een aantal van deze onmogelijke ballen zijn terug te zien in onderstaand filmpje! Het is een speler met een topconditie die erg stabiel is op het veld. Er zullen weinig onnodige fouten van zijn kant komen. Sanyo komt vaak beheerst over.

Sponsoren

De hoofdsponsor van Sanyo Gutiérrez is natuurlijk Head. Dit is al een aantal jaren zo. Het is ons bekend dat Mercedes ook sponsor is geweest van Sanyo. Of dit momenteel nog zo is, is ons onbekend.

Padeltas

Samen met Head heeft Sanyo ook een padeltas ontwikkeld. De tas is voorzien van zowel het logo van Sanyo als zijn handtekening!

In de ontwikkeling hebben Head en Sanyo een aparte ruimte ontworpen waarbij het isolatiemateriaal de rackets moet beschermen tegen temperatuurveranderingen.

HEAD Alpha Sanyo

Mocht je na het lezen van dit profiel interesse hebben in andere spelers? Bekijk hier de spelersprofielen van andere prof spelers!

Juan Lébron

Alejandro Galán

Paquito Navarro