Tuyo Padeltas wit

Al een aantal maanden hebben wij de TUYO padeltas in gebruik. Tijd om er een review aan te wijden. We staan onder andere stil bij het design, het gebruikte materiaal en onze ervaring. Ben je dus op zoek naar een padeltas? Dan ontdek je hier of deze Tuyo padeltas iets voor jou is.

Materiaal

Allereerst staan we stil bij het materiaal. Het materiaal van deze TUYO padeltas voelt stevig. De buitenkant is gemaakt van imitatieleer en voelt dan ook als leer aan. Het is niet heel erg stug, maar er zit wel voldoende vorm in om stevig aan te voelen. In het materiaal zitten een soort gaatjes, wat deze tas een gave look geeft. Hierdoor oogt het minder glad. De ritsen voelen stevig aan en gaan al een lange tijd mee. De tas is mooi gestikt en goed afgewerkt.

De binnenkant van de tas is van waterafstotend materiaal. Er zijn veel vakjes, maar omdat bij elk vak het materiaal waterafstotend is zullen je spullen nooit zomaar nat worden.

Design

Zoals we al aan hebben gegeven is deze TUYO padeltas heel goed afgewerkt. Zo is de tas mooi gestikt, maar is er ook oog voor details geweest. Het beste voorbeeld hiervan zijn de lipjes van de ritsen, die in de fel oranje TUYO kleuren zijn. Deze hebben het TUYO logo op het lipje van de rits. Dit geeft een luxere uitstraling. De ritsen zelf zijn zwart gemaakt, wat een gaaf contrast is met de witte tas. Op het grote vlak is duidelijk TUYO padel te lezen en ook op de zijkant staat het logo groot afgebeeld. Het geeft een frisse en zomerse uitstraling en is wat ons betreft passend bij veel van de outfits door zijn neutrale kleur.

De indeling is praktisch. Er is namelijk 1 heel groot vak. Dit maakt deze tas zeer multifunctioneel. Daarnaast heeft de TUYO padeltas ook nog een schoenenvak. Je kunt je schoenen dus via de buitenkant van de tas opbergen. De zak waar je schoenen instopt zit in het grote vak waar je ook je rackets kwijt kunt. Dit zorgt er dus wel voor dat je minder opbergruimte hebt wanneer je hier gebruik van maakt. Het schoenenvak heeft 3 ventilatiegaatjes, waardoor deze niet gaat stinken.

Daarnaast heeft de tas nog vier kleinere vakjes. Hier kun je goed je spullen opbergen. De vakjes zijn niet groot genoeg voor ballen of een handdoek, maar wel voor bijvoorbeeld je sleutels, portemonnee, gripjes, pleisters, powerbar of deodorant. Erg handig.

Prijs

Deze tas is momenteel voor €89,99 te koop. Daarmee is hij wel stevig geprijsd wanneer je het vergelijkt met andere merken. De kwaliteit is goed, dus het is zeker ook wel de prijs waard.

Ervaring

Nu we deze TUYO padeltas al een tijdje hebben, kunnen we ook meer over onze ervaringen delen. En we moeten zeggen: deze tas bevalt ons zeer goed. Hij is enorm praktisch in zijn indeling en dat is echt een groot voordeel. Je ziet vaak dat padeltassen 2 grote vakken hebben, maar deze tas heeft één groot vak en dat vinden wij eigenlijk juist wel fijn. Dit maakt de tas multifunctioneel.

We hebben namelijk de tas getest op het maximaal aantal rackets dat in het grote vak kan. Dat zijn er 7! Heel handig voor als je bijvoorbeeld een clinic moet geven of met een hoop starters gaat padellen. Wil je echter ook je schoenen meenemen via het schoenenvak, dan lever je wat ruimte van het grote vak in. Je kunt dan nog maximaal 3 rackets meenemen. Met 3 rackets en schoenen heb je nog wel een kwart van het grote vak over voor andere kleding, ballen of een handdoek. 

Wat we minder handig vonden aan de tas is dat er geen hendel zit aan de sluiting van het grote vak. De hendel bovenop de tas ontbreekt en dat maakt het soms lastiger om de tas op te tillen wanneer deze op de grond ligt. Zonde, want eenmaal op de rug zit deze tas echt heel fijn en voelt hij zacht aan zonder rare knobbels of hobbels.

Conclusie

Al met al hebben we al heel wat padeltassen in handen gehad en over deze Tuyo padeltas zijn we erg te spreken! Hij is praktisch en voelt goed aan. Wel vind ik hem vrij duur. Toch vind ik deze TUYO padeltas een goede koop. We zouden hem dus zeker aanraden. Ben je overtuigd en wil je deze tas kopen? Hij is beschikbaar via de website van TUYO of via Bol.com.

Relevante artikelen

Tuyo Silver Stealth+
Review TUYO Silver Stealth+

TUYO Silver Stealth
TUYO Padelrackets
adidas-padel-ale-galan
Beste padel rackets per niveau