Babolat - Padel racket voor beginners

Ben jij, net als heel veel andere in Nederland, enthousiast geworden over padel en wil je zelf ook beginnen? Dan zal je daar de benodigdheden voor moeten hebben. Er zijn zoveel verschillende rackets dat het lastig is om te kiezen wat een goed racket is om mee te beginnen. Hier willen wij je mee gaan helpen. In deze post vindt je het beste padelracket voor beginners. Ook geven we aan waar je op moet letten.

Gewicht

Wij raden aan om als beginnend speler een padel racket te pakken wat niet te zwaar is. Dit omdat lichtere rackets makkelijker te hanteren zijn dan zwaardere rackets. Wanneer je een minder zwaar racket hebt, kan je het racket sneller bewegen. Hierdoor kom je minder snel te laat bij de bal. Doordat je een lichter racket hebt, zal je minder kracht achter de bal krijgen. Dit heeft voor en nadelen. Het nadeel is dat je zelf meer kracht moet zetten om de bal harder over het net te krijgen. Het voordeel is dan weer dat je de bal minder snel “uit” slaat. Het gewicht van het racket hangt af van verschillende dingen. Een padelracket bestaat namelijk uit verschillende lagen materiaal. Wat voor soort materiaal en hoeveel lagen, is van invloed op het gewicht van het racket. 

Grip

Als beginnende speler is het handig om een racket te kopen die veel grip heeft. Hiermee bedoelen we de grip op het racketblad zelf. Als beginner kan het al lastig genoeg zijn om de bal zuiver te raken. 

Dikte

 De gemiddelde dikte van een padel racket ligt tussen de 36 en de 38mm. Voor een beginnende speler is het vaak het beste om een dun racket te pakken. Dit omdat een dun racket makkelijker te hanteren is. De dikte van een racket hangt vaak samen met het gewicht van een racket. Echter hoeft dit niet zo te zijn. 

Vorm

Je hebt verschillende vormen in een padel racket. Wij raden aan om als beginner een racket te pakken met een ronde vorm. Het gewicht bij een rondvormig racket is gelijk verdeeld. Zo is de sweetspot van het racket groter. Hierdoor is het racket beter beheersbaar en is het voor beginnende spelers relatief makkelijker om een bal goed te raken. Wanneer je een langere tijd padel speelt, kan je gaan experimenteren met verschillende vormen. 

De beste padel rackets voor beginners:

Bullpadel Duke 2020

Bullpadel Duke 2020

Drop Shot Legend

Wilson Pro Staff Team

Wilson Pro Staff Team

Bullpadel Black Dragon

Bullpadel Black Dragon

Dunlop Blitz Light

Dunlop Blitz Light

Dunlop Inferno Power

Dunlop Inferno Power

Adidas drive 2.0

De Adidas Drive 2.0 is een racket geproduceerd in een ronde vorm die een indrukwekkende controle en kracht biedt. Dit racket zal je vergezellen tijdens je eerste wedstrijden met de beste prestaties. De hoogwaardige materialen en ultramoderne
technologieën beloven een zeer compleet spel.

Dunlop Sting 360

Het Dunlop Sting 360 padelracket is geschikt voor beginnende spelers die graag hun niveau willen verhogen. Met zijn ronde racketblad kun je ballen eenvoudig en precies slaan. Een ronde vorm zorgt voor een grotere sweetspot, wat ervoor zorgt dat ballen die niet precies midden op het racket komen alsnog goed te sturen zijn.

Babolat Defiance

De ronde vorm in combinatie met het gewicht (351 – 355 gram) maakt dit racket ideaal om met veel controle te spelen. Daarnaast zijn wij persoonlijk onder de indruk van het mooie design.

Nox Force One

Allround racket voor elke startende en licht gevorderde speler met een indrukwekkende controle en kracht. Het racket heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

HEAD Graphene XT Zephyr UL

Het Graphene Touch XT Zephyr UL Padel racket van HEAD is met zijn gewicht van 340 een van de lichtste modellen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat jij erg wendbaar bent. Het Graphene XT frame voorziet je van verbeterde controle en kracht.

Babolat Contact

Een heerlijk instapmodel van Babolat padel uit de GAME serie van 2019. Met een gewicht van 345gram één van de lichtere rackets. Met een grote sweetspot voor een bijna zekere optimale snelheid en slag.