Martin Di Nenno

Spelersprofiel: Martin Di Nenno

Een speler die we steeds vaker terug zien komen in finales van de grootste padel toernooien is Martin Di Nenno. De rechtshandige speler van 1,75 meter groot bedekt de rechter positie in het veld. Martin is geboren op 18-03-1997 in Buenos Aires. Op jonge leeftijd is hij begonnen met padel. Dit kon ook haast niet anders gezien zijn ouders een padel club hadden in Buenos Aires. Di Nenno stond bekend als de jongen die altijd op de padelbaan te vinden was. Al was het maar om alleen een bal tegen de muur aan te slaan. Wanneer er ergens een speler niet op kwam dagen, was Martin altijd de eerste die deze plek op vulde. Je kan je voorstellen dat de gedreven speler behoorlijk wat uurtjes van zijn jeugd op de padelbaan doorbracht. 

Niet veel later is Martin begonnen met het spelen van lokale toernooien. Dit ging hem erg goed af, waarna hij besloot om het landelijk door te zetten. Ook hier was  Di Nenno enorm succesvol. De destijds jonge martin is 5 keer wereldkampioen geworden in de categorie minderjarigen. 

In 2019 is Martin het avontuur aangegaan door naar Spanje te verhuizen en te strijden tegen de beste padelspelers van de wereld. Het is veilig om te zeggen dat ook dit hem goed afgaat. Hij is in het jaar 2019 maar liefst 47 plekken gestegen op de wereldranglijst. Martin Di Nenno staat op het moment van schrijven nummer 4 van de wereld. 

In 2020 won Di Nenno de prijs: “Best Revelation player of the season”. Deze prijs wordt uitgereikt door de World Padel Tour. De prijs betekent dat de Di Nenno de beste nieuwkomer is van het seizoen. En dat op 23 jarige leeftijd!

Racket van Martin Di Nenno

Op 6 januari 2021 heeft Martin Di Nenno getekend bij Bullpadel. Di Nenno heeft al met verschillende Bullpadel rackets gespeeld. 

Momenteel speelt hij met de Bullpadel Vertex 3 Comfort. Dit  diamantvormige racket wordt omschreven als een racket met maximale kracht, hoge prestatie met behoudt van controle. Het hart van het racket is voorzien van air react channels. Dit is een holle structuur die de stabiliteit van het frame moet verhogen. Het racket is voorzien van een Hesacore grip.

Productbeschrijving

  • Vorm: Diamantvormig
  • Blad: Xtend Carbon 12K carbon
  • Frame: 100% Carbon-Fiber tube frame
  • Gewicht: 360 – 380 gram
  • Balans: Hoog
BullPadel Vertex 03 di nenno

Bullpadel Vertex 03 Comfort

Overwinningen

In 2021 heeft Martin Di Nenno alles behalve stilgezeten. Op het moment van schrijven heeft DI Nenno aan 14 WPT toernooien meegedaan. Van deze toernooien heeft hij 4 keer in de halve finale gestaan en 3 keer in de finale waarvan hij de Estrella Damm Barcelona Master 2021 samen met zijn huidige partner Paquito Navarro heeft gewonnen.  

Partners

In 2017 heeft Martin Di Nenno samen gespeeld met Lucas Campagnolo (nr 41). Dit seizoen hebben zij echter niet samen afgemaakt. Di Nenno is verder gegaan met Juan Manuel Restivo (nr99). Ook in 2018 hebben zij nog samen gespeeld.
In 2019 is Di Nenno samen gegaan met Javi Garrido (nr20). Zij hebben samen 45 wedstrijden gespeeld maar zijn helaas niet verder gekomen dan de halve finales.
Met Maxi Sanchez(nr12) is Di Nenno in 2020 de strijd aangegaan. Ook dit heeft ze geen toernooi overwinningen opgeleverd.
2021 is Di Nenno kampioen geworden van de Estrella Damm Barcelona Master 2021. Dit deed hij samen met niemand minder dan Paquito Navarro(nr3).

Speelstijl

Martin Di Nenno is een beheerste en opbouwende speler. Hij bekleed de rechter helft van het padel veld. Di Nenno is erg goed in het voorbereiden van de winner. Hij weet de ballen zo te plaatsen dat een eventuele volgende bal direct kan worden afgemaakt door de aanvallende linker speler.
Di Nenno heeft een lengte van 1.75 meter lang en bruist van de energie. Hij is een erg snelle speler en krijgt veel ballen feilloos uit de hoek gespeeld.

Sponsoren

We hebben het al lichtelijk laten doorschemeren maar Martin Di Nenno wordt sinds dit jaar gesponsord door Bullpadel. Voorheen werd hij gesponsord door Joma sport.
Naast Bullpadel is Kia ook een sponsor van Di Nenno. Ook Euro finance en Ultimate padel zijn sponsoren voor Martin Di Nenno. 

Schoenen

Martin Di Nenno speelt met de Bullpadel Hack Hybrid Fly 21 schoenen. Een duurzame en comfortabele schoen die door zijn vaste buitenzool veel grip op de baan biedt. Deze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar! 

Bullpadel Hack Hybrid Fly

Bullpadel Hack Hybrid Fly 21

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Ben jij op zoek naar een padel racket maar weet je niet wat er allemaal op de markt te krijgen is?  Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.

Relevante artikelen

Alejandro Galan

Spelersprofiel: Alejandro Galán

Paquito Navarro

Spelersprofiel: Paquito Navarro

Padel cadeau

De ideale cadeau’s voor een padel speler