Padel racket merken

Er zijn enorm veel verschillende merken Padel rackets, maar welke moet je nu kiezen? Een Padel racket kopen doe je niet zomaar. Eerst moet je voldoende informatie inwinnen om te kijken welk racket bij jou past. Zo verschilt het racket qua vorm, gewicht en materiaal. Een volledig overzicht van soorten rackets lees je hier. In dit artikel lees je welke merken Padel rackets er eigenlijk zijn en wat ze van elkaar verschillen. 

Het zijn nogal wat merken en dus hebben we onderstaand een overzicht gecreëerd. Ben jij dus op zoek naar een specifiek merk? Ze staan op alfabetische volgorde, dus dan is het slechts een kwestie van scrollen!

Adidas

Adidas is natuurlijk een gevestigde naam in de sportwereld. Ook voor Padel is het een van de grootste merken. Zo heeft Adidas verschillende lijnen van padelrackets.

De wat voordeligere rackets hebben de naam Match. Deze rackets zijn bedoeld voor de beginner. Door de ronde vorm hebben deze racket een grotere sweet spot, wat betekent dat je de bal makkelijker goed raakt. Daarnaast zijn de rackets minder zwaar, waardoor ze voor beginnende spelers makkelijker te gebruiken zijn. De rackets zijn gemaakt van fiberglass.

Dan zijn er nog de V7, V70 en V700. Voor de gemiddelde spelers biedt de SuperNova lijn uitkomst. Ook deze rackets zijn gemaakt van fiberglass. Het verschil met de Match lijn is met name het gewicht (de V-line is wat zwaarder). De V7 heeft een rond racketblad, waar de V70 en V700 een diamandvormig racketblad hadden.

Voor de gevorderde spelers zijn er eigenlijk twee productlijnen om uit te kiezen, namelijk de EssNova en AdiPower. De AdiPower is een racket waar ook Ale Galan gebruikt van maakt. Deze rackets zijn voornamelijk van Carbon gemaakt. Dit zorgt voor meer slagkracht. 

Voor een compleet overzicht van de Adidas rackets uit 2020 klik je hier.

Adidas RX10

Adidas RX10

Adidas Essnova Carbon 3.0

Adidas Essnova Carbon 3.0

Adidas AdiPower CTRL Lite

Adidas AdiPower CTRL Lite

Artengo

Artengo is een wat onbekend merk, met rackets die variëren in prijs tot €75. Naast een lijn voor volwassenen heeft dit merk ook Padel rackets speciaal voor kinderen. Dit merk richt zich niet uitsluitend op Padel, en heeft dus ook rackets voor bijvoorbeeld badminton. Daarnaast beschikt Artengo over een uitgebreide kledinglijn, waardoor je bij Artengo voor alles m.b.t. jouw Padel uitrusting kunt slagen. De Artengo rackets zijn stijlvol en zien er goed uit. Qua vorm kun je altijd bij Artengo terecht. Zo hebben ze rackets die rond zijn, maar ook rackets in traan- of diamantvorm. Door de verschillende afmetingen inkepingen in het racketblad wordt de sweet spot groter, wat voor meer controle zorgt.

Voor de ervaren speler is een Adel Racket PR890 Rood/Zwart een interessante keuze. Gemaakt van 70% carbon, is dit racket met 365 gram een uitstekende keus. De beginner zou beter kunnen starten met een wat lichter racket.

PADEL RACKET PR 560 KD ROOD/ORANJE

Artengo PR 560 KD

Artengo PR 190 BLAUW/ZWART

Artengo PR 190

Artengo PR 560

Artengo PR 560

Asics

Ook Asics verkoopt padelrackets. Dit merk, dat bekend staat om zijn sportartikelen ziet Padel wel als bijvangst. Zo staat het op de website ook vermeld onder “other sports”. Met slechts 5 rackets is de keuze bijzonder summier. Het goedkoopste Asics padelracket begint pas bij €199,-. Ga je voor de duurste optie, dan ben je €325,- armer. Alle rackets zijn gericht op heren. Daarnaast zijn alle rackets gemaakt van een mix tussen carbon en EVA foam, ook wel bekend als schuimrubber. 

Qua merken padel rackets is Asics misschien niet erg groot, qua padelschoenen is Asics daarentegen een groot merk. Eerder schreven we een artikel genaamd; waar moet je op letten bij Padelschoenen? Ascis heeft een groot aanbod in alle kleuren en maten. Een compleet overzicht vind je hier.

Asics Hybrid Soft

Asics Hybrid Soft

Asics control soft

Ascis Control Soft

Asics Control Balance

Asics Control Balance

Babolat

Babolat is een merk dat mensen met een tennis achtergrond zeker bekend voor zal komen. Dit is onder andere het merk waar ook Rafael Nadal zijn ballen mee slaat. In tegenstelling tot het ontwerp dat ze gebruiken bij tennis rackets, zijn de Padel rackets minder herkenbaar aan de strepen over het frame. De Padel rackets van Babolat kenmerken zich meer door de felle kleuren waarmee Babolat geschreven is. De prijzen van Babolat rackets verschillen sterk, met een goedkoper model van €79,99 tot een top model van €224,95. Kort gaan we in op deze twee modellen, voor een overzicht van alle Babolat rackets klik je hier.

Babolat Revenge Zwart

Babolat Technical Vertuo

Babolat Technical Vertuo

Babolat Air Vertuo

Babolat Air Vertuo

Black Crown

Voor vele beginners zal dit merk misschien niet bekend voorkomen. Toch is dit een zeer groot merk binnen de sport. Zoals veel merken padel rackets komt Black Crown uit Spanje, specifiek Catalonië.   Zoals op deze pagina te zien, spelen talloze professionals met rackets van dit merk. Daarnaast heeft Black Crown een eigen academie. De rackets van Black Crown beginnen net boven de €150,- en richten zich met name op de fanatieke speler. Wat dat betreft raden wij rackets van Black Crown niet aan als eerste racket. Is het echter tijd om de stap te zetten en Padel serieuzer te nemen? Dan is een Black Crown racket misschien wel precies wat jij zoekt! De meeste rackets zijn voor minimaal 80% carbon. Qua vorm is er keuze genoeg met ronde, diamond- en traanvormige rackets. Daarnaast zijn Black Crown rackets ook nog mooi qua design.

Black Crown Power Genius

Black Crown Power Genius

Black Crown Genius

Black Crown Genius

Black Crown Piton 9.0 Soft

Black Crown Piton 9.0 Soft

BullPadel

Ook BullPadel is een Spaans merk. Dit merk was een van de eerste sportmerken die zich echt op Padel gestort heeft, sinds Padel uit Zuid-Amerika is komen overwaaien. Vele topspelers spelen met BullPadel. Voor een actueel overzicht klik je hier. BullPadel richt zich nu voornamelijk op de spaanstalige markt. Zo valt bijvoorbeeld op dat de site van BullPadel voornamelijk spaanstalig is. Er is ook voor Engels te kiezen, maar niet alles is vertaald. Toch is ook BullPadel in Nederland te verkrijgen, onder andere bij Bol.com. Overweeg jij dus een BullPadel racket? Kijk dan op deze pagina voor het overzicht. 

Bullpadel Flow

BullPadel Flow

Bullpadel Hack Control

Bullpadel Hack Control

Bullpadel Hack 02

Bullpadel Hack 02

Drop Shot

Kijkende naar merken padel rackets is ook Drop Shot inmiddels een gevestigde naam. Juan Martin Diaz (voormalig nr. 1) speel ook met rackets van Drop Shot. In tegenstelling tot vele andere merken komen de rackets van Drop Shot uit California, USA. Inmiddels ligt het merk in meer dan 20 landen in de winkel. Drop Shot heeft een groot assortiment aan rackets. Spelers van ieder niveau kunnen terecht bij Drop Shot.

Drop Shot Conqueror 9.0

Drop Shot Conqueror 9.0

Drop Shot Essence

Drop Shot Essence

Drop Shot Versus 3.0

Drop Shot Imperium

Dunlop

Dunlop is een van de grootste merken in het huidige Padel en dus zeker het overwegen waard wanneer jij een padel racket wil kopen. Dit heeft het mede te danken aan meer dan 20 jaar ervaring in het maken en verbeteren van Padel rackets. Ook de sponsoring van enkele grote namen als Ramiro Moyano (top 25) en Juan Mieres (voormalig no. 1) heeft Dunlop veel naamsbekendheid opgeleverd. Daarnaast is Dunlop ook bekend van het tennis. Ook bij Dunlop is de variatie enorm. Zo variëren de rackets in prijs van €69,95 tot €239,95. 

Kenmerkend voor de rackets van Dunlop is het logo dat altijd midden op het racketblad staat. Daarnaast heeft ieder type racket een andere kleur waarin het logo wordt weergegeven. De types Boost en Sting zijn rackets voor de meer beginnende Padel speler. Ben jij al wat meer ervaren? Kijk dan eerder naar de Galaxy of Motion

Dunlop is mede een van de grote spelers geworden door de verschillende innovaties door de jaren heen. Zo valt bij sommige modellen de driepoot op. Dit wordt ook wel de tri-max genoemd en zorgt voor stijfheid, stabiliteit en extra power. Daarnaast maakt het gebruik van materiaal genaamd Aerographene. Dit materiaal is zeer licht en daardoor geschikt voor het racket. Daarnaast heeft Dunlop veel onderzoek gedaan naar de beste manier voor de gaten in het Padel racket. Zo raden ze voor beginners een andere structuur aan dan voor de meer competitieve speler. 

Dunlop Aero-Star Team

Dunlop Aero-Star Team

Dunlop Blitz Elite

Dunlop Blitz Elite

Dunlop Express Blue

Head

Ook Head is bekend vanuit andere sporten. Head heeft, net als andere merken met padel rackets, enkele top spelers die zij sponsoren. Zo spelen onder andere Ariana Sanchez (top 5) en Fernando Belasteguin voor Head (top 10). Een volledig overzicht klik je hier.

Daarnaast heeft Head een samenwerking, de Head Padel Academy. Deze Academy is open voor zowel amateurs al professionals en heeft enkele van ‘s werelds beste coaches aan zich gebonden.

De Head rackets hebben een fraai design en zijn herkenbaar aan het boogvormige logo over het racketblad heen. Een groot Padel merk als Head heeft alle soorten rackets, waardoor Head rackets geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde spelers. Hierbij is gekozen voor een onderverdeling in drie lagen. De beginners kunnen het beste een “Team” racket kiezen, de competitieve speler een “Performance” variant en voor de top spelers is er ook nog de “Pro Excellence” lijn.

Bekijk de Head 2020 padel rackets hier.

Head Graphene 360+ Delta

HEAD Gamma Motion

HEAD Gamma Motion

Head Graphene 360+ Alpha

Head Graphene 360+ Alpha

Kuikma

Kuikma is een bijzondere eend in de bijt. Dit merk is namelijk opgericht door Decathlon. Deze sportketen wilde inspelen op de groei van padel. Als strategie zetten ze steeds vaker zelf sportmerken op, Kuikma is hier onderdeel van. Wil je dus een Kuikma padelracket, dan zul je deze altijd bij de Decathlon uitkomen. Dit merk heeft slechts enkele rackets, die allen voor €89,99 te koop zijn. Wel zijn de rackets van hoge kwaliteit materialen, zoals goed Carbon. De rackets kunnen goed geprijsd zijn omdat Decathlon zowel de productie als verkoop in handen heeft en dus zonder tussenpersonen werken. Een interessante optie tussen alle verschillende merken padel rackets.

PADEL RACKET PR 990 POWER HARD

Padel PR 990 Power Hard

PADEL RACKET PR 990 PRECISION SOFT

Kuikma PR 990 Precision Soft

Padel Racket PR 990 Rood

Kuikma PR 990 Precision Hard

NOX

Van het merk NOX is weinig over de oorsprong bekend. Wel weten we dat NOX een samenwerking heeft met de World Padel Tour (WPT). Hieruit is een serie rackets voortgekomen. Daarnaast zijn er nog de lijnen Luxury, Pro, Advance, Casual en Ultra Light. De Ultra Light lijn is een interessante. Deze rackets zijn minder zwaar en daardoor geschikt voor spelers die vaak last hebben van schouder of elleboog. Naast de talloze rackets voor beginnende, maar ook gevorderde spelers in alle prijscategorieen heeft NOX ook een eigen kledinglijn en eigen ballen. Ambassadeur van NOX is prof Padel speler Miguel Lamperti. Lamperti, geboren in 1978 (reken maar uit) gaat al vele jaren mee in het circuit. Lamperti is ook te zien in een interessante Youtube trainings serie door NOX, deze video’s zijn echter wel in het Spaans.

Een overzicht van de volledige NOX collectie vind je hier.

NOX ML10 Luxury Bahia

NOX ML10

Nox ML10 Luxury Titanium 18K

Nox ML10 Luxury Titanium 18K

Nox MJ10 Luxury

Osaka

Osaka is een merk dat in 2011 is opgericht. Het merk richtte zich in het begin alleen op Hockey spullen. De naam Osaka is gelijknamig aan de Japanse plaats, wat laat zien dat het merk op de Japanse cultuur is gebaseerd. Osaka is inmiddels een bekende naam binnen de hockey wereld, en padel is de tweede sport die het bedrijf wil veroveren. Leuke rackets tegen een prima prijs.

Osaka Vision Precision

Osaka Vision Precision

Osaka Vision Power

Osaka Vision Power

Osaka Vision Pro Groen

Osaka Vision Pro

Prince

Een merk dat vooral bekend zal zijn vanuit het Tennis, Prince. Toch focust Prince zich al geruime tijd op het maken van Padel rackets. Sinds 1986, toen Padel booming was in Argentinie, begon Prince met het maken van rackets. In deze lange historie heeft Prince vele innovaties doorgevoerd. Ook de nieuwste collectie Prince rackets hebben leuke innovaties. Zo hebben zij de T-gel, een strip die van het hart van het racket (tussen racketblad en steel) naar de grip loopt. Hierdoor bieden deze rackets optimale demping. De nieuwe lijnen van Prince zijn ook wel Beast, Phantom, Tour & Premier.

Pure32

Pure32 is een merk van Nederlandse bodem. Bij Pure32 voel je de passie voor Padel en maken ze rackets voor- en door padelspelers. Pure32 gebruikt ruw materiaal waardoor het mogelijk is met meer spin te spelen. Daarnaast zijn de rackets zo gemaakt dat het makkelijk en soepel beweegt. De rackets, gemaakt van topmateriaal, zorgen voor power en controle. Met het fraaie design zijn wij in ieder geval fan!

Pure32

Pure32 C300

Pure32 C500

Pure32 C500

Pure32 D50

Pure32 D50

Rossignol

Dit merk is een beetje een vreemde in het lijstje, maar daardoor des te interessanter. Dit merk komt uit de Franse alpen en 1907 en heeft naast padelrackets met name outdoor producten als ski’s, snowboards en fietsen. Uit de website valt wel op te maken dat Padel een beetje ondergeschoven is. Zo is het vanuit de navigatie niet duidelijk waar de padel “afdeling” te vinden is. Rossignol heeft dan ook niet erg veel keus en vrijwel uitsluitend rackets van €200 of meer. Wat ons betreft zijn er dan ook betere merken om uit te kiezen.

Royal Padel

Dit merk stamt uit 1988 en heeft in deze periode behoorlijk wat kennis opgebouwd. In 1991 kwam de eerste collectie op de markt. Deze rackets waren nog van hout, waardoor ze erg zwaar en onhandig waren. Na verschillende test met aluminium en rubber werkt Royal Padel tegenwoordig met de materialen die de meeste merken gebruiken. Verschillende profspelers gebruiken rackets van Royal Padel, echter heeft Royal Padel nog geen echte topper weten te strikken. Dit merk heeft eigenlijk vooral rackets voor gevorderde spelers, waar ook de prijzen naar zijn. 

Royal Padel 790 Whip Hybrid

Royal Padel 790 Whip Hybrid

Royal Padel RP 760 Carrera

Royal Padel RP 760 Carrera

Royal Padel RP 771 EFE

Royal Padel RP 771 EFE

Siux

Als je het hebt over grote padelmerken, dan mag Siux niet ontbreken. Siux is opgericht in 2012 in Spanje. Zij wilden zowel nationaal als internationaal naamsbekendheid hebben. Dit is Siux op zeer korte termijn gelukt. Veel professionele spelers maken tegenwoordig dankbaar gebruik van de toppers van Siux!  Een compleet overzicht van alle Siux rackets vind je hier!

Siux Tsunami

Siux Viking II

Siux Viking II

Siux SX 5

Siux SX 5

StarVie

Op padel gebied is StarVie een groot merk. Met een team van meer dan 25 ambassadeurs heeft StarVie toppers als Carolina Navarro (9 jaar nr. 1 geweest) en Mapi S. Alayeto (wereldkampioen in 2010, 2014 en 2016. Tussen alle merken padel rackets valt StarVie op met een opvallend design. De achtergrond van het racket is altijd zwart. Alle rackets van StarVie beschikken over de nieuwste technologieën die door StarVie zelf ontwikkeld zijn. Een compleet overzicht van alle StarVie rackets vind je hier!

StarVie Galaxy Dronos

StarVie Galaxy Dronos

StarVie Furius Pro

StarVie Furius Pro

StarVie Basalt Osiris

Wilson

Ook Wilson heeft serieus werk gemaakt van Padel. In navolging van andere merken heeft Wilson ook zijn racket benamingen aangepast aan die van het tennis. Zo zijn de Blade, Pro Staff bekende namen. Daarnaast heeft Wilson ook een lijn voor beginners; Striker. Deze rackets beginnen bij €70,-. De Pro Staff rackets zijn voor de gevorderde spelers en zijn zo’n €275,-. Om te laten zien hoe serieus Wilson met de sport bezig is, hebben zij recent Fernando Belasteguin getekend als topspeler. Hij gaat ook actief bijdragen aan het ontwikkelen van de producten. Een compleet overzicht van alle wilson padel rackets vind je hier.

Wilson Ultra Team

Wilson Ultra Team

Wilson Blade 2

Wilson Bela Team

Wilson Pro Staff Team

Wilson – Pro Staff Team

Padel racket kopen

Al met al voldoende keus, gezien het aantal merken padel rackets die er te vinden zijn. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je het racket fijn vindt spelen. Let bij het kopen van een padel racket dus vooral op zaken als gewicht, vorm en balans. Mis je nog een merk? Laat het ons weten en wij voegen hem toe!