Padel racket kopen

Padel rackets kopen

Er zijn enorm veel verschillende merken Padel rackets, maar welke moet je nu kiezen? Een Padel racket kopen doe je niet zomaar. Eerst moet je voldoende informatie inwinnen om te kijken welk racket bij jou past. Zo verschilt het racket qua vorm, gewicht en materiaal. Een volledig overzicht van soorten rackets lees je hier. In dit artikel lees je welke merken Padel rackets er eigenlijk zijn en wat ze van elkaar verschillen. 

Het zijn nogal wat merken en dus hebben we onderstaand een overzicht gecreëerd. Ben jij dus op zoek naar een specifiek merk? Ze staan op alfabetische volgorde, dus dan is het slechts een kwestie van scrollen!

Adidas

Wanneer we kijken naar merken padel rackets, komt Adidas natuurlijk als één van de eerste merken in je op. Dit merk is natuurlijk een gevestigde naam in de sportwereld. Ook voor Padel is het een van de grootste merken. Zo heeft Adidas verschillende lijnen van padel rackets.

De wat voordeligere rackets hebben de naam Match. Deze rackets zijn bedoeld voor de beginner. Door de vorm hebben deze racket een grotere sweet spot, wat betekent dat je de bal makkelijker goed raakt. Daarnaast zijn de rackets minder zwaar, waardoor ze voor beginnende spelers makkelijker te gebruiken zijn. De rackets zijn gemaakt van fiberglass.

Adidas heeft ook nog de RX lijn. Deze lijn bevat 3 padel rackets, de RX10, RX20 light en de RX30. De RX10 is gericht op beginners die met wat power willen spelen, waar de Adidas RX20 light zich met zijn geringe gericht meer richt op spelers die op zoek zijn naar controle. Ook wanneer je vaker last heb van armblessures kan dit racket een goede optie zijn. De Adidas RX30 is de meest geavanceerde versie van de RX lijn. Deze heeft een verstevigde brug, waardoor dit racket langer mee gaat en minder trillingen doorgeeft aan de arm.

Voor de gevorderde spelers zijn er eigenlijk drie productlijnen om uit te kiezen, namelijk de EssNova, de AdiPower en de metalbone. De metalbone lijn bevat onder andere het racket waar ook Ale Galan gebruik van maakt.  Het bijzondere aan deze rackets, is dat je zelf je gewicht en balans in kan stellen a.d.h.v. een schuif systeem. Hierdoor creëer je zelf jouw ideale racket. Daarnaast bevatten deze rackets nog tal van slimme innovaties die je helpen om de beste versie van jezelf te zijn.

Voor een compleet overzicht van de Adidas rackets klik je hier.

Adidas Match LTD Green

Adidas Match LTD

Adidas Metalbone Carbon 6K

Adidas Metalbone Carbon 6K

Adidas Metalbone 3.1

Adidas Metalbone 3.1

Babolat

Babolat is een merk dat mensen met een tennis achtergrond zeker bekend voor zal komen. Dit is onder andere het merk waar ook Rafael Nadal zijn ballen mee slaat. In tegenstelling tot het ontwerp dat ze gebruiken bij tennis rackets, zijn de Padel rackets minder herkenbaar aan de strepen over het frame. De Padel rackets van Babolat kenmerken zich meer door de felle kleuren waarmee Babolat geschreven is. De prijzen van Babolat rackets verschillen sterk, met een goedkoper model van €79,99 tot een top model van €224,95. Kort gaan we in op deze twee modellen, voor een overzicht van alle Babolat rackets klik je hier.

Babolat Counter Veron

Babolat Reflex

Babolat Reflex

Babolat Air Veron

Babolat Air Vertuo

Black Crown

Voor vele beginners zal dit merk misschien niet bekend voorkomen. Toch is dit een zeer groot merk binnen de sport. Zoals veel merken padel rackets komt Black Crown uit Spanje, specifiek Catalonië.   Zoals op deze pagina te zien, spelen talloze professionals met rackets van dit merk. Daarnaast heeft Black Crown een eigen academie. De rackets van Black Crown beginnen net boven de €150,- en richten zich met name op de fanatieke speler. Wat dat betreft raden wij rackets van Black Crown niet aan als eerste racket. Is het echter tijd om de stap te zetten en Padel serieuzer te nemen? Dan is een Black Crown racket misschien wel precies wat jij zoekt! De meeste rackets zijn voor minimaal 80% carbon. Qua vorm is er keuze genoeg met ronde, diamond- en traanvormige rackets. Daarnaast zijn Black Crown rackets ook nog mooi qua design.

Black Crown Snake

Black Crown Hurricane

Black Crown Hurricane

Black Crown Piton Air Plus

BullPadel

Wanneer je een padel racket wil kopen is BullPadel zeker het overwegen waard. Ook BullPadel is een Spaans merk. Dit merk was een van de eerste sportmerken die zich echt op Padel gestort heeft, sinds Padel uit Zuid-Amerika is komen overwaaien. Vele topspelers spelen met BullPadel. Voor een actueel overzicht klik je hier. BullPadel richt zich nu voornamelijk op de spaanstalige markt. Zo valt bijvoorbeeld op dat de site van BullPadel voornamelijk spaanstalig is. Er is ook voor Engels te kiezen, maar niet alles is vertaald. Toch is ook BullPadel in Nederland te verkrijgen, onder andere bij Bol.com. Overweeg jij dus een BullPadel racket? Kijk dan op deze pagina voor het overzicht. 

Bullpadel Indiga Power

Bullpadel Indiga Power

BullPadel Paquito Navarro Hack 03

Bullpadel Hack 03

BullPadel Sky power

Bullpadel Sky Power

Drop Shot

Kijkende naar merken padel rackets is ook Drop Shot inmiddels een gevestigde naam. Juan Martin Diaz (voormalig nr. 1) speel ook met rackets van Drop Shot. In tegenstelling tot vele andere merken komen de rackets van Drop Shot uit California, USA. Inmiddels ligt het merk in meer dan 20 landen in de winkel. Drop Shot heeft een groot assortiment aan rackets. Spelers van ieder niveau kunnen terecht bij Drop Shot.

Drop Shot Finura

Drop Shot Finura

Drop Shot Explorer 6.0

Drop Shot Explorer 6.0

Dropshot Taipan

Drop shot Taipan 2021

Dunlop

Dunlop is een van de grootste merken in het huidige Padel en dus zeker het overwegen waard wanneer jij een padel racket wil kopen. Dit heeft het mede te danken aan meer dan 20 jaar ervaring in het maken en verbeteren van Padel rackets. Ook de sponsoring van enkele grote namen als Ramiro Moyano (top 25) en Juan Mieres (voormalig no. 1) heeft Dunlop veel naamsbekendheid opgeleverd. Daarnaast is Dunlop ook bekend van het tennis. Ook bij Dunlop is de variatie enorm. Zo variëren de rackets in prijs van €69,95 tot €239,95. 

Kenmerkend voor de rackets van Dunlop is het logo dat altijd midden op het racketblad staat. Daarnaast heeft ieder type racket een andere kleur waarin het logo wordt weergegeven. De types Boost en Sting zijn rackets voor de meer beginnende Padel speler. Ben jij al wat meer ervaren? Kijk dan eerder naar de Galaxy of Motion

Dunlop is mede een van de grote spelers geworden door de verschillende innovaties door de jaren heen. Zo valt bij sommige modellen de driepoot op. Dit wordt ook wel de tri-max genoemd en zorgt voor stijfheid, stabiliteit en extra power. Daarnaast maakt het gebruik van materiaal genaamd Aerographene. Dit materiaal is zeer licht en daardoor geschikt voor het racket. Daarnaast heeft Dunlop veel onderzoek gedaan naar de beste manier voor de gaten in het Padel racket. Zo raden ze voor beginners een andere structuur aan dan voor de meer competitieve speler. 

Dunlop Rocket

Dunlop Rocket

Dunlop Aero-Star Team

Dunlop Aero-Star Team

Dunlop Galactica Team

Dunlop Galactica Team

Head

Ook Head is bekend vanuit andere sporten. Head heeft, net als andere merken met padel rackets, enkele top spelers die zij sponsoren. Zo spelen onder andere Ariana Sanchez (top 5) en Fernando Belasteguin voor Head (top 10). Een volledig overzicht klik je hier.

Daarnaast heeft Head een samenwerking, de Head Padel Academy. Deze Academy is open voor zowel amateurs al professionals en heeft enkele van ‘s werelds beste coaches aan zich gebonden.

De Head rackets hebben een fraai design en zijn herkenbaar aan het boogvormige logo over het racketblad heen. Een groot Padel merk als Head heeft alle soorten rackets, waardoor Head rackets geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde spelers. Hierbij is gekozen voor een onderverdeling in drie lagen. De beginners kunnen het beste een “Team” racket kiezen, de competitieve speler een “Performance” variant en voor de top spelers is er ook nog de “Pro Excellence” lijn.

Bekijk de Head padel rackets hier.

Head Delta Pro

HEAD Graphene 360

HEAD Graphene 360 Alpha Control

Head Flash Pro

Head Flash Pro

Kuikma

Kijkende naar alle merken padel rackets is Kuikma een bijzondere eend in de bijt. Dit merk is namelijk opgericht door Decathlon. Deze sportketen wilde inspelen op de groei van padel. Als strategie zetten ze steeds vaker zelf sportmerken op, Kuikma is hier onderdeel van. Wil je dus een Kuikma padel racket kopen, dan zul je deze altijd bij de Decathlon uitkomen. Dit merk heeft slechts enkele rackets, die allen voor €89,99 te koop zijn. Wel zijn de rackets van hoge kwaliteit materialen, zoals goed Carbon. De rackets kunnen goed geprijsd zijn omdat Decathlon zowel de productie als verkoop in handen heeft en dus zonder tussenpersonen werken. Een interessante optie tussen alle verschillende merken padel rackets.

PADEL RACKET PR 990 POWER HARD

Padel PR 990 Power Hard

PADEL RACKET PR 990 PRECISION SOFT

Kuikma PR 990 Precision Soft

Padel Racket PR 990 Rood

Kuikma PR 990 Precision Hard

NOX

Van het merk NOX is weinig over de oorsprong bekend. Wel weten we dat NOX een samenwerking heeft met de World Padel Tour (WPT). Hieruit is een serie rackets voortgekomen. Daarnaast zijn er nog de lijnen Luxury, Pro, Advance, Casual en Ultra Light. De Ultra Light lijn is een interessante. Deze rackets zijn minder zwaar en daardoor geschikt voor spelers die vaak last hebben van schouder of elleboog. Naast de talloze rackets voor beginnende, maar ook gevorderde spelers in alle prijscategorieen heeft NOX ook een eigen kledinglijn en eigen ballen. Ambassadeur van NOX is prof Padel speler Miguel Lamperti. Lamperti, geboren in 1978 (reken maar uit) gaat al vele jaren mee in het circuit. Lamperti is ook te zien in een interessante Youtube trainings serie door NOX, deze video’s zijn echter wel in het Spaans.

Een overzicht van de volledige NOX collectie vind je hier.

NOX ML10 Pro Cup

NOX ML10 Pro Cup

NOX AT10 Luxury Genius Attack

NOX AT10 Luxury Genius Attack

NOX Nerbo Official WPT

Osaka

Osaka is een merk dat in 2011 is opgericht. Het merk richtte zich in het begin alleen op Hockey spullen. De naam Osaka is gelijknamig aan de Japanse plaats, wat laat zien dat het merk op de Japanse cultuur is gebaseerd. Osaka is inmiddels een bekende naam binnen de hockey wereld, en padel is de tweede sport die het bedrijf wil veroveren. Leuke rackets tegen een prima prijs.

Osaka Vision Power

Osaka Vision Pro

Osaka Vision Pro Power 22

Osaka Vision Pro Power 22

Osaka Vision Control

Osaka Vision Control

Prince

Een merk dat vooral bekend zal zijn vanuit het Tennis, Prince. Toch focust Prince zich al geruime tijd op het maken van Padel rackets. Sinds 1986, toen Padel booming was in Argentinie, begon Prince met het maken van rackets. In deze lange historie heeft Prince vele innovaties doorgevoerd. Ook de nieuwste collectie Prince rackets hebben leuke innovaties. Zo hebben zij de T-gel, een strip die van het hart van het racket (tussen racketblad en steel) naar de grip loopt. Hierdoor bieden deze rackets optimale demping. De nieuwe lijnen van Prince zijn ook wel Beast, Phantom, Tour & Premier.

Pure32

Wil je een Nederlands padel racket kopen? Pure32 is een merk van Nederlandse bodem. Bij Pure32 voel je de passie voor Padel en maken ze rackets voor- en door padelspelers. Pure32 gebruikt ruw materiaal waardoor het mogelijk is met meer spin te spelen. Daarnaast zijn de rackets zo gemaakt dat het makkelijk en soepel beweegt. De rackets, gemaakt van topmateriaal, zorgen voor power en controle. Met het fraaie design zijn wij in ieder geval fan!

Pure32 C30

Pure32 C30

Pure32 C50

Pure32 C50

Pure32 D55

Rossignol

Dit merk is een beetje een vreemde in het lijstje, maar daardoor des te interessanter. Dit merk komt uit de Franse alpen en 1907 en heeft naast padelrackets met name outdoor producten als ski’s, snowboards en fietsen. Uit de website valt wel op te maken dat Padel een beetje ondergeschoven is. Zo is het vanuit de navigatie niet duidelijk waar de padel “afdeling” te vinden is. Rossignol heeft dan ook niet erg veel keus en vrijwel uitsluitend rackets van €200 of meer. Wat ons betreft zijn er dan ook betere merken om uit te kiezen.

Royal Padel

Dit merk stamt uit 1988 en heeft in deze periode behoorlijk wat kennis opgebouwd. In 1991 kwam de eerste collectie op de markt. Deze rackets waren nog van hout, waardoor ze erg zwaar en onhandig waren. Na verschillende test met aluminium en rubber werkt Royal Padel tegenwoordig met de materialen die de meeste merken gebruiken. Verschillende profspelers gebruiken rackets van Royal Padel, echter heeft Royal Padel nog geen echte topper weten te strikken. Dit merk heeft eigenlijk vooral rackets voor gevorderde spelers, waar ook de prijzen naar zijn. 

Royal Padel RP 109

Royal Padel RP 109

Royal Padel 760 Carrera

Royal Padel 760 Carrera

Royal Padel 790 Whip EVA

Royal Padel 790 Whip EVA

Sergio Tacchini

Helaas zijn deze rackets momenteel minder makkelijk verkrijgbaar.

Sergio Tacchini is een bekend merk in de sportwereld en al in 1966 opgericht door Sergio Tacchini zelf. Ze hebben tal van samenwerkingen met grote tennisspelers gehad, zoals Pete Sampras, John McEnroe en Novak Djokovic. Wanneer we kijken naar alle merken padel rackets, is dit merk misschien wel het minst ervaren in het produceren van rackets. Dit merk heeft dus pas sinds kort padel rackets en de verwachting is dat ze hier nog verder op uit gaan breiden.

Sergio Tacchini heeft momenteel drie modellen, die allemaal onder de Pro Line vallen. Elk model heeft een eigen doel, zo is er een racket voor controle, power en precisie. De rackets zijn best prijzig voor de kwaliteit die ze leveren. Voor nu vinden wij dit dus nog geen goede optie, maar wanneer dit merk rackets blijft doorontwikkelen wordt dit ook zeker een goede optie.

Sergio Tacchini Pro line control

Sergio Tacchini Control

Sergio Tacchini Precision

Sergio Tacchini Precision

Sergio Tacchini Pro line

Sergio Tacchini Pro Line

Siux

Als je het hebt over grote padelmerken, dan mag Siux niet ontbreken. Siux is opgericht in 2012 in Spanje. Zij wilden zowel nationaal als internationaal naamsbekendheid hebben. Dit is Siux op zeer korte termijn gelukt. Veel professionele spelers maken tegenwoordig dankbaar gebruik van de toppers van Siux! Wil je een Siux padel racket kopen?  Een compleet overzicht van alle Siux rackets vind je hier!

Siux Viking III

Siux Electra ST1

Siux Electric ST1

Siux Diablo

StarVie

Op padel gebied is StarVie een groot merk. Met een team van meer dan 25 ambassadeurs heeft StarVie toppers als Carolina Navarro (9 jaar nr. 1 geweest) en Mapi S. Alayeto (wereldkampioen in 2010, 2014 en 2016. Tussen alle merken padel rackets valt StarVie op met een opvallend design. De achtergrond van het racket is altijd zwart. Alle rackets van StarVie beschikken over de nieuwste technologieën die door StarVie zelf ontwikkeld zijn. Een compleet overzicht van alle StarVie rackets vind je hier!

StarVie Galaxy Dronos

StarVie Galaxy Dronos

StarVie Arcadia

StarVie Arcadia

StarVie Basalt Osiris

TUYO

In 2017 is een Nederlands gezin naar Spanje verhuist. Zij hebben allen dezelfde passie, namelijk padel. Door het coronavirus gaat ook Spanje in Lockdown. In deze periode is het gezin samen gaan brainstormen en komen zij samen op een nieuw padel merk: TUYO, wat Spaans is voor  ‘de jouwe’ of ‘van jou’. Maar TUYO is ook een combinatie van ‘TU y YO’. ‘Jij en ik’ in het Spaans. PadelMinded heeft een aantal rackets van TUYO mogen testen en zijn er erg over te spreken!

Tuyo Red Arrow

TUYO – Red Arrow

Tuyo Silver Stealth +

TUYO – Silver Stealth

Tuyo Coral Stealth

TUYO – Coral Stealth

Vairo

De rackets hieronder weergegeven zijn momenteel niet leverbaar.

Over Vairo is weinig te vinden, maar dit merk bestaat al meer dan 30 jaar. Het heeft geen eigen site, maar legt vooral contacten met andere webshops en sportwinkels om hun rackets aan de man te brengen. De rackets zijn van ronde vorm en variëren van beginnend tot gevorderd. Momenteel is niet alles leverbaar, dus de rackets hieronder geven een compleet overzicht. De meest linkse is het goedkoopste racket, die voor de meest beginnende speler is. Rechts is het meest uitgebreide racket, onder andere te merken aan de verstevigde brug en het ruwe oppervlak. Hiermee worden trillingen beter ondervangen en kun je met meer spin slaan.

Vairo Across Yellow

Vairo Across Yellow

Vairo Sector Carbon

Vairo Sector Carbon

Vairo Everlast 2023

Vairo Everlast

Wilson

Onder de merken padel rackets vallen ook veel “tennis” merken. Ook Wilson heeft serieus werk gemaakt van Padel. In navolging van andere merken heeft Wilson ook zijn racket benamingen aangepast aan die van het tennis. Zo zijn de Blade, Pro Staff bekende namen. Daarnaast heeft Wilson ook een lijn voor beginners; Striker. Deze rackets beginnen bij €70,-. De Pro Staff rackets zijn voor de gevorderde spelers en zijn zo’n €275,-. Om te laten zien hoe serieus Wilson met de sport bezig is, hebben zij recent Fernando Belasteguin getekend als topspeler. Hij gaat ook actief bijdragen aan het ontwikkelen van de producten. Een compleet overzicht van alle wilson padel rackets vind je hier.

Wilson Ultra Team V2

Wilson Ultra Team

Wilson-padel-Pro-Staff-Elite

Wilson Pro Staff Elite

Wilson Blade Elite V2

Wilson Blade Elite

Padel racket kopen

Padel racket kopen? Al met al voldoende keus, gezien het aantal merken padel rackets die er te vinden zijn. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je het racket fijn vindt spelen. Let bij het kopen van een padel racket dus vooral op zaken als gewicht, vorm en balans. Mis je nog een merk? Laat het ons weten en wij voegen hem toe!

Padelracket kopen via PadelMinded

Bij PadelMinded willen we graag dat je het racket koopt dat het beste bij je past. We gaan altijd op zoek naar de beste prijs/kwaliteit verhouding en letten daarbij onder andere op zaken als je speelstijl en je niveau. Kom je er zelf niet uit? Stuur ons even een berichtje. We zijn goed op de hoogte van het aanbod en de laatste deals. Echt op zoek naar een goede aanbieding? Kijk dan op onze aanbiedingen pagina. Door de rackets niet zelf te verkopen, maar naar onze partners te verwijzen kunnen we je de beste aanbiedingen tonen zonder dat het je iets extra’s kost. Een padel racket kopen doe je via PadelMinded.nl.

Relevante artikelen

Padel kleding heren

Merken Padel kleding heren

Merken padel schoenen

Merken padel schoenen

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau