Paquito Navarro

Spelersprofiel: Paquito Navarro

Francisco Navarro Compan, ookwel bekend als Paquito Navarro, is al jaren onderdeel van de top. De 31 jarige, rechtshandige padel prof is geboren op 10 februari 1989 in Sevilla, Spanje en woont momenteel in Madrid. 

Paquito begon op 6-jarige leeftijd met het spelen van padel. Op 9 jarige leeftijd speelde hij zijn eerste padeltoernooi. In 2009 werd Paquito uitgeroepen tot kampioen van spanje onder de 23 jaar. 2012 is het jaar dat Paquito voor het eerst mee kan doen met de Masters waar hij twee keer de finale behaalde. Vanaf dit moment is hij niet meer weg te denken bij grote toernooien. 

Partners

In 2015 werd Paquito kampioen van spanje samen met zijn partner Matias Diaz. De twee opvolgende jaren is hij samen gaan spelen met Sanyo Gutiérrez. Sanyo is op het moment van schrijven de nummer 4 van de wereld. Sanyo en Paquito hebben samen een aantal mooie overwinningen behaald maar Paquito besloot vervolgens toch verder te gaan met Juan Lebrón (nr 2 WPT). Ook heeft Paquito een aantal wedstrijden gespeeld met Pablo Lima en Juan Martin Diaz. Momenteel speelt Paquito met nr 12 WPT speler Martin Di Nenno.  Net als Paquito wordt ook Di Nenno gesponsord door Bullpadel.

Racket van Paquito Navarro

Paquito Navarro is onderdeel geworden van het Bullpadel team. Hier werkt hij al een aantal jaar aan zijn eigen lijn, namelijk de Bullpadel Hack. Momenteel speelt Paquito met de Bullpadel Hack 03. Dit is een diamantvormig racket die ontwikkeld is voor gevorderde en professionele spelers. Paquito is fan van het racket door de goede mix van power en controle. Wat zo bijzonder is aan dit racket is dat het voorzien is van een CustomWeight systeem. Met dit “Metal shield frame” kan je zelf het gewicht van het racket aanpassen. Dit racket wordt geleverd met een Hesacore grip!

BullPadel Hack 03

Bullpadel Hack 03

Overwinningen

  • Euskadi Open 2018 met Pablo Lima
  • Alicante Open 2019 met Juan Lebrón
  • Jaén Open 2019 met Juan Lebrón
  • Master of Valladolid 2019 met Juan Lebrón
  • 2019 Swedish Open met Juan Lebrón
  • Open de São Paulo 2019 met Juan Lebrón
  • Marbella Master 2020 met Pablo Lima
  • 2020 Absolute Spanish Champion met Juan Martín Díaz

Speelstijl

Paquito Navarro heeft een rustige speelstijl. Het Bullpadel Hack 02 racket is een aanvallend racket waar Paquito erg beheerst mee omgaat. Hij kan erg goed de rust en het overzicht bewaren in het spel om zo de bal te plaatsen waar de tegenstander niet staat. Aan het net is hij sterk en brengt hij iedere bal terug. Zo forceert hij uiteindelijk de fout bij de tegenstander. Hierdoor krijg je vaak lange rally’s. Voor het publiek natuurlijk erg mooi om te zien! Een leuk weetje: Op links serveert Paquito vaak vanuit de backhand.

Sponsoren

Ondertussen is het wel duidelijk dat Paquito Navarro gesponsord wordt door Bullpadel. Dit is echter niet de enige sponsor die hij heeft. Zo wordt hij ook gesponsord door Manzasport. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in het verkopen en aanleggen van padelbanen. Sinds 2021 is niemand minder dan Mercedes sponsor geworden van Paquito Navarro. Nog een aantal andere sponsoren zijn Allianz, Ultimate Hydro en  Club Deportivo Somontes.

Schoenen van Paquito Navarro

Paquito Navarro speelt met de Bullpadel Hack Hybrid schoenen. Een duurzame en comfortabele schoen die door zijn vaste buitenzool veel grip op de baan biedt.  Deze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar!

Mocht je na het lezen van dit profiel interesse hebben in andere spelers? Bekijk hier de spelersprofielen van andere prof spelers!

Juan Lébron

Alejandro Galán

Bullpadel Hack Hybrid Fly

Bullpadel Hack Hybrid

Relevante artikelen

Alejandro Galan

Spelersprofiel: Alejandro Galán

Padel-merken-toppers

Met welke merken spelen de toppers?

adidas-padel-ale-galan

Het beste padel racket, gesplitst per niveau.