adidas-padel-ale-galan

Vind het padel racket dat bij je past

Padel is momenteel razendsnel aan het groeien in Nederland. Steeds meer sporters maken de overstap van tennis naar padel. Maar, welk racket is dan geschikt voor jou als speler?  Dit hebben wij ondergebracht in 4 categorieën. Junior, beginners, gevorderde en wedstrijd. Wij als PadelMinded bieden hieronder de beste padel rackets per niveau! 

Beginners

Als beginner wil je vooral kennismaken met Padel en uitvinden of de sport iets voor je is. Wanneer je als beginner op zoek bent naar een padelracket, raden wij aan om een rond racketblad te kiezen. Hierdoor is de sweet-spot evenredig verdeeld over het blad, waardoor je de bal makkelijk fijn raakt. Kies daarnaast een niet al te zwaar racket, aangezien dit het racket moeilijker maakt om mee te spelen. 

De Head Evo Delta is een erg fijn beginnersracket door zijn ronde vorm en centrale sweet-spot. Qua prijs-kwaliteit ook zeker een aanrader! Dit racket is inmiddels een echte bestseller.

Pure32 is een Nederlands merk en heeft met de C30 een erg leuk beginners racket gemaakt. Het racket is licht en dun waardoor deze wendbaar is. Toch is deze goed van kwaliteit. Daarnaast heeft het een uniek gatenpatroon die ook bijdraagt aan de wendbaarheid van het racket. Om het af te maken heeft dit racket een ruw oppervlak zodat je met meer spin kunt slaan. Een compleet racket dus voor een beginner!

Ook TUYO is een merk met een Nederlands tintje. Dit Nederlandse gezin is jaren geleden naar Spanje verhuisd en daar verslaafd geraakt aan padel. Toen het ook in Nederland op begon te komen was het tijd om een eigen merk te starten. Met een gevarieerde lijn aan padel rackets heeft TUYO voor iedere speler een geschikte optie. De Green arrow is hierin een ideaal racket voor beginners. Dit racket is gemaakt van 3k carbon en daarmee van hoge kwaliteit. Daarnaast is het racket niet te zwaar, waardoor beginners er goed mee overweg kunnen.

Head Evo Delta

Head Evo Delta

Pure32 C30

Pure32 C30

TUYO - Green Arrow

TUYO Green Arrow

Gevorderde

Als gevorderde speler wil je dat jouw racket je net even dat voordeel geeft. Beter Carbon en EVA foam zorgen voor meer duurzaamheid en power. Daarnaast ben je misschien wel toe aan een iets zwaarder racket, voor extra power.

Head Graphene 360+ Alpha Motion

Head Graphene 360+

Adidas Traxsel Ctrl

Adidas Traxsel Ctrl

NOX Equation WPT Edition 2023

Nox Equation

Wedstrijd

Als speler die regelmatig toernooien en wedstrijden speelt op hoog niveau, wil je de full package. Rough surface voor extra spin, hoogwaardig materiaal voor harde smashes en een super design. Wat ons betreft kom je dan al gauw tot de volgende racketkeuze:

De Adidas Metalbone 3.1 is het padel racket van de huidig nummer 1. Als dat niet genoeg overtuiging is, is dit racket voorzien van de nieuwste innovaties. Zo kun je zelf het gewicht en de balans aanpassen, heeft het racket een ruwe oppervlakte en is gemaakt van het beste materiaal. Misschien wel het beste padel racket op de markt momenteel.

De Bullpadel Vertex 03 is de keus voor wedstrijdspelers die optimale controle over de bal wil hebben. Het racket is uitgerust met een Vibradrive-systeem die de trillingen absorbeert. Hierdoor zullen blessures voorkomen worden.

De Head Graphene 360+ Delta is het wedstrijdracket dat aanbevolen wordt door voormalig nummer 1 van de wereld Fernando Belasteguin. Het racket is voorzien van “Extreem Spin”. Door dit ruwe oppervlakte kan je maximaal effect aan de bal geven.

Bullpadel Hack 03 CTRL

Bullpadel Hack 03 CTRL

Adidas Metalbone 3.1

Adidas Metalbone 3.1

Nox Tempo official

Nox Tempo

Junior

Voor de jonge padel spelers onder ons hebben wij drie rackets op een rijtje gezet. Het is vooral belangrijk dat de grootte en het gewicht voor de kleinere spelers makkelijk zijn om mee te spelen.  Alle drie zijn erg goede beginners rackets.

Adidas AdiPower Junior

Adidas AdiPower Junior

Head Delta Junior

Pure32 J10

Pure32 J10

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast deze rackets ook andere overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.