adidas-padel-ale-galan

Vind het padel racket dat bij je past

Padel is momenteel razendsnel aan het groeien in Nederland. Steeds meer sporters maken de overstap van tennis naar padel. Maar, welk racket is dan geschikt voor jou als speler?  Dit hebben wij ondergebracht in 4 categorieën. Junior, beginners, gevorderde en wedstrijd. Wij als PadelMinded bieden hieronder de beste padel rackets per niveau! 

Beginners

Als beginner wil je vooral kennismaken met Padel en uitvinden of de sport iets voor je is. Wanneer je als beginner op zoek bent naar een padelracket, raden wij aan om een rond racketblad te kiezen. Hierdoor is de sweet-spot evenredig verdeeld over het blad, waardoor je de bal makkelijk fijn raakt. Kies daarnaast een niet al te zwaar racket, aangezien dit het racket moeilijker maakt om mee te spelen. 

De Head Evo Sanyo is een erg fijn beginnersracket door zijn ronde vorm en centrale sweet-spot. Qua prijs-kwaliteit ook zeker een aanrader! Dit racket is inmiddels een echte bestseller.

Naast Head is ook Adidas fanatiek wanneer het op padel aankomt. Zo speelt de huidig nummer 1 van de wereld, Alejandro Galán, met Adidas. Ben je een beginner dan is de Match LTD Green een heerlijk racket om mee te beginnen.

BullPadel is al jaren een top merk. Met dit merk spelen de meeste spelers wanneer we kijken naar de top 50. Het merk mag dan ook niet ontbreken in het rijtje van beste padel rackets van 2023. De BullPadel Raider Power is een rond racket, wat het uitermate geschikt maakt voor beginners. De leuke prijs/kwaliteit maakt dit racket een topper.

Head Evo Sanyo

Head Evo Sanyo

Bullpadel Raider Power

BullPadel Raider Power

Gevorderde

Als gevorderde speler wil je dat jouw racket je net even dat voordeel geeft. Beter Carbon en EVA foam zorgen voor meer duurzaamheid en power. Daarnaast ben je misschien wel toe aan een iets zwaarder racket, voor extra power.

De Babolat Air Vertuo is opvallend door zijn vorm, maar zeker een anrader. Door de vorm heeft dit racket een vrij grote sweetspot. Daarnaast is dit gebaseerd op het racket van sterspeler Juan Lébron.

De Adidas Metalbone Lite is een racket die goed geprijsd is voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Zo krijg je een ruw racketblad, waardoor je de ballen met meer spin kan slaan. Daarnaast is het racket, door zijn vorm, voorzien van extra stevigheid. Dit racket is gebaseerd op de echte Adidas Metalbone, zoals ook Alejandro Galán, nummer 1 van de wereld, hem gebruikt.

Als laatste racket kiezen we voor de NOX Equation. Dit racket is gemaakt van 18k carbon, heeft een anti vibratie systeem. Hiermee heeft het handige snufjes die horen bij een racket van hoge kwaliteit. Toch is dit racket relatief goed geprijsd voor hetgeen dat je er voor terugkrijgt. Wat ons betreft qua speel comfort een extreem goed racket.

Babolat Technical Vertuo

Babolat Technical Vertuo

Adidas Metalbone Team

Adidas Metalbone Team

Nox Equation

Wedstrijd

Als speler die regelmatig toernooien en wedstrijden speelt op hoog niveau, wil je de full package. Rough surface voor extra spin, hoogwaardig materiaal voor harde smashes en een super design. Wat ons betreft kom je dan al gauw tot de volgende racketkeuze:

De Siux Diablo Revolution is in de huidige markt echt een top racket. Dit racket is gemaakt van het beste materiaal en bestaat uit 12k carbon, wat staat voor zijn kracht. 

De Adidas Metalbone 3.3 is het top padel racket van Adidas. Als dat niet genoeg overtuiging is, is dit racket voorzien van de nieuwste innovaties. Zo kun je zelf het gewicht en de balans aanpassen, heeft het racket een ruwe oppervlakte en is gemaakt van het beste materiaal. Misschien wel het beste padel racket op de markt momenteel.

NOX is een groot merk wanneer het op padel aankomt. Zij bestonden al voor de sport ook in Nederland een hype werd. Dat merk je aan de kwaliteit van rackets die ze maken. Vele toppers spelen met de racket van NOX. De Tiempo is één van de beste rackets uit hun collectie. Zeker het overwegen waard voor de competitieve speler dus.

Siux Diablo

Siux Diablo

Adidas Metalbone 3.3

Adidas Metalbone 3.3

Nox Tempo official

Nox Tempo

Junior

Voor de jonge padel spelers onder ons hebben wij drie rackets op een rijtje gezet. Het is vooral belangrijk dat de grootte en het gewicht voor de kleinere spelers makkelijk zijn om mee te spelen.  Alle drie zijn erg goede beginners rackets.

Nox AT10 Genius Junior

NOX AT10 Genius Junior

Head Delta Junior

Pure32 J10

Pure32 J10

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast deze rackets ook andere overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.