adidas-padel-ale-galan

Vind het padel racket dat bij je past

Padel is momenteel razendsnel aan het groeien in Nederland. Steeds meer sporters maken de overstap van tennis naar padel. Maar, welk racket is dan geschikt voor jou als speler?  Dit hebben wij ondergebracht in 4 categorieën. Junior, beginners, gevorderde en wedstrijd. Wij als PadelMinded bieden hieronder de beste padel rackets per niveau! 

Beginners

Als beginner wil je vooral kennismaken met Padel en uitvinden of de sport iets voor je is. Wanneer je als beginner op zoek bent naar een padelracket, raden wij aan om een rond racketblad te kiezen. Hierdoor is de sweet-spot evenredig verdeeld over het blad, waardoor je de bal makkelijk fijn raakt. Kies daarnaast een niet al te zwaar racket, aangezien dit het racket moeilijker maakt om mee te spelen. 

De Babolat Defiance is één van onze favorieten. Dit racket raden we zeker aan wanneer je regelmatig denkt te gaan spelen. Het racket is rond en met 355 gram niet al te zwaar. Hierdoor heb je extra controle.

De Dunlop Rapid Control is een erg fijn beginnersracket door zijn ronde vorm en centrale sweet-spot. Qua prijs-kwaliteit ook zeker een aanrader!

De Nox Force-One is een racket voor beginnende spelers die hun niveau naar een hoger level willen tillen. Het racket heeft een perfecte mix tussen controle en kracht.

Babolat Defiance

Babolat Defiance

Dunlop Rapid Control

Dunlop Rapid Control

Nox Force-One

Nox Force-One

Gevorderde

Als gevorderde speler wil je dat jouw racket je net even dat voordeel geeft. Beter Carbon en EVA foam zorgen voor meer duurzaamheid en power. Daarnaast ben je misschien wel toe aan een iets zwaarder racket, voor extra power.

De Adidas real power Control is een hoogwaardig racket voor de gevorderde speler die graag controle over het spel heeft. Het ronde racket met lage balans heeft een gewicht tussen de 360 en de 375 gram. Dit zorgt voor veel controle maar ook zeker kracht achter de bal.

De Nox ML10 Luxury L4 is voor de gevorderde speler die een krachtig spel heeft. Dit diamantvormige racket heeft de balans bovenin het racket wat zorgt voor gewicht achter de bal. Het racket is speciaal ontworpen door prof Miguel Lamperti. Dit racket zal jou helpen de baan te domineren!

Door zijn ronde vorm en brede sweet-spot is de Bullpadel Silver Edition een perfect racket voor de gevorderde speler die graag de ballen plaatst waar ze moeten komen. Ook in kracht komt dit racket zeker niets te kort.

Adidas Real Power Control

Nox ML10 Luxury Plata L4

Nox ML10 Luxury Plata L4

Bullpadel Silver Edition

Wedstrijd

Als speler die regelmatig toernooien en wedstrijden speelt op hoog niveau, wil je de full package. Rough surface voor extra spin, hoogwaardig materiaal voor harde smashes en een super design. Wat ons betreft kom je dan al gauw tot de volgende racketkeuze:

De Nox Nerbo WPT is een officieel World Padel Tour racket. Dit ijzersterk aanvallend diamantvormig racket is ontworpen voor de ervaren wedstrijdspeler. Het frame bestaat uit 100% carbon en het blad uit 18K Carbon Aluminium.

De Head Graphene 360+ Delta is het wedstrijdracket dat aanbevolen wordt door voormalig nummer 1 van de wereld Fernando Belasteguin. Het racket is voorzien van “Extreem Spin”. Door dit ruwe oppervlakte kan je maximaal effect aan de bal geven.

De Bullpadel Vertex 02 Control is de keus voor wedstrijdspelers die optimale controle over de bal wil hebben. Het racket is uitgerust met een Vibradrive-systeem die de trillingen absorbeert. Hierdoor zullen blessures voorkomen worden.

NOX Nerbo WPT

HEAD Graphene 360+ Delta

HEAD Graphene 360+ Delta

Bullpadel Vertex 02 Control

Bullpadel Vertex 02 Control

Junior

Voor de jonge padel spelers onder ons hebben wij drie rackets op een rijtje gezet. Alle drie zijn erg goede beginners rackets.

Head Delta Junior

HEAD Delta junior

Babolat Viper Junior

Babolat Viper Junior

adidas Adipower Junior

Adidas Adipower Junior

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast deze rackets ook andere overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.