Osaka racket customizer

Design je eigen padel racket bij Osaka

Wanneer je op zoek gaat naar een padel racket zijn vorm, gewicht en materiaal van belang. Zo zorg je ervoor dat het racket past bij jou ervaring en speelstijl. Toch is ook design enorm belangrijk. Niemand wil met een lelijk padel racket rondlopen. Osaka komt met een oplossing!

Bij Osaka kun je vanaf nu namelijk je eigen racket design samenstellen! Ze hebben een racket customizer voor hun Osaka Vision Pro Control aan hun website toegevoegd en wij mochten deze testen!

De Customizer

Je vindt de customizer op de website van Osaka. Daar kom je in 8 stappen tot je ideale racket. Je kunt daarbij gemakkelijk aanpassingen maken aan de kleur van het racketblad, het frame of de zijkant bijvoorbeeld.

Bij iedere stap kun je kiezen voor een “solid” kleur of een “fluo”. Solid zijn standaard kleuren, waar je kunt kiezen tussen 16 kleuren. Fluo zijn hele felle kleuren, waar je er nog 5 van kunt kiezen. In totaal kun je dus per stap tussen 21 kleuren kiezen. Hierdoor heb je enorm veel combinaties die mogelijk zijn. 

Naast het racketblad, het frame of de zijkant kun je ook verschillende details in het racket in kleur aanpassen. Daarnaast kun je ook je eigen naam of bijnaam op het racket zetten. Dat is wat ons betreft wel echt een hele toffe feature. Zo kun je echt een uniek racket creëren, die je ook nog kunt “signeren” met je eigen naam. Zo hebben wij nu een echt PadelMinded racket. 

De tool werkt vrij gemakkelijk en je kunt snel tussen de stappen schakelen. Je kunt ook bij stap 5 terug naar stap 1 om deze aan te passen zonder dat je alles opnieuw moet doorlopen. Dit is dus wel echt een top functie.

De Osaka Vision Pro Control

De Osaka Vision Pro Control is, zoals het racket al doet vermoeden vooral gericht op controle. Het racket is rond, waardoor het geschikt is voor beginnende spelers. Het racket heeft door de vorm namelijk een grotere sweet spot. Toch is dit racket ook geschikt voor als je een aantal keer per week speelt. Het heeft namelijk behoorlijk wat vernuftige snufjes.

Zo heeft het racket een ruw oppervlak, wat zorgt dat je extra spin aan de bal mee kan geven. Daarnaast is het racket gemaakt van 3k carbon, wat een extra stevig frame biedt. Dit wordt door de dubbele behuizing van het frame nog extra bevestigd. 

Al met al dus gewoon een heel goed racket voor als je op zoek bent naar voldoende controle.

De prijs

Toch zien we ook wel minpunten aan het customizen van je racket. Eén daarvan is de prijs. Het racket is namelijk €245,- en dat is best een flinke prijs. Zeker wanneer je hetzelfde racket in standaard kleur kunt kopen voor €200,-. Dat betekent dat je €45,- betaald voor het customizen van het racket. 

Aan de andere kant is dat het ook wel waard. Osaka moet namelijk het racket speciaal in deze combinatie maken. Omdat ze er niet een paar honderd per keer kunnen bestellen, maar echt per racket moeten fabriceren, scheelt dit enorm in de kosten. Het is dan ook wel verklaarbaar. 

Wij vinden het heel tof om een eigen racket met naam te hebben, maar ik kan me ook voorstellen dat voor sommige mensen de €45,- extra wel veel is.

De levering

Naast de prijs is er ook nog de levering. Wil je je eigen racket, dan moet je hier wel even op wachten. In totaal hebben wij zo’n 5 weken moeten wachten voor het racket binnen kwam. Je krijgt wel na verloop van tijd een track & trace code voor de levering. Het zou nog gaver zijn geweest als je, tijdens het wachten, soms wat toegestuurd krijgt over het fabriceren van het racket. Dat je wordt meegenomen hoe het racket wordt gemaakt of dat je wat meer achtergrondinformatie krijgt. Zo blijf je betrokken en wordt je gerustgesteld in je aankoop.

Conclusie

Al met al is het natuurlijk SUPER gaaf dat je vanaf nu echt je eigen design bij elkaar kunt klikken. Zo creëer je een uniek racket, waar je ook nog je naam op kunt zetten. Dit is er nog niet in de markt en dat maakt het een fantastische release van Osaka. 

Ja, de prijs is flink en de levertijd is vrij lang, maar met een beetje geduld heb je wel een uniek racket.

Relevante artikelen

Osaka Padel rackets

Osaka padel rackets

Osaka padel schoenen

Review: Osaka padel schoenen

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket per niveau