Juan Lebron

Spelersprofiel: Juan Lébron

Juan Lébron Chincoa werd op jonge leeftijd al één van ‘s werelds beste spelers. Geboren in 1995, behoort deze spanjaard toch wel tot de absolute wereldtop. Hij speelt als sinds 2013 op de tour, maar kon niet gelijk doorstomen naar de top. Zo duurde het tot 2017 tot hij meer dan de helft van zijn wedstrijden begon te winnen. Die percentages zijn inmiddels lang verleden tijd. Juan Lébron verliest nog zelden.

Partners

Juan Lébron begon zijn carriere samen met Gabriel Reca, waarmee hij uiteindelijk de top 30 behaalde. In 2017 koos hij er toch voor om met een andere partner te gaan spelen. Dit was in het begin van het seizoen Marcello Jardin, later met Adrián Allemandi. Dit was ook het eerste jaar dat Juan Lébron in de top 20 kwam. 

In 2018 speelde hij een seizoen lang met Juan Cruz Belluati. Met Belluati haalde hij mooie resultaten, maar toch werd er in oktober besloten opnieuw van partner te wisselen. Dit keer was het de beurt aan Juan Martín Díaz. Ook hij hield niet lang stand langs de zijde van Juan Lébron. 

In 2019 speelde hij een seizoen samen met Paquito Navarro. Ze wonnen dat jaar 5 toernooien en Juan Lébron werd officieel de nummer 1 van de wereld. Toch bleek ook deze samenwerking van relatief korte duur. Sinds enige tijd speelt Juan Lébron met Alejandro Galan.

Het padel racket van Juan Lébron

Sinds 2017 speelt Juan Lébron met een Babolat racket. De Babolat Technical Viper is het racket van zijn keuze. Wil je veel power, dan is dit het ideale racket. Met de 3D spin technology (ook wel Rough surface) heb je naast power toch voldoende controle. Persoonlijk vinden wij dit één van de beste keuzes voor de ervaren spelers die met veel power spelen.

Natuurlijk maakt Juan Lébron gebruik van het topmodel van Babolat. Wil je echter een racket dat erg lijkt op die van Juan Lébron die dezelfde kenmerken heeft, dan past de Babolat Technical Viper bij jou!

Babolat Technical Viper Juan Lebron

Babolat Technical Viper

Overwinningen

  • Alicante Open 2019, samen met Paquito Navarro
  • Jaén Open 2019, samen met Paquito Navarro
  • Valladolid Master 2019, samen met Paquito Navarro
  • Bastad Open 2019, samen met Paquito Navarro
  • São Paulo Open 2019, samen met Paquito Navarro
  • Estrella Damm Open (Madrid) 2020, samen met Alejandro Galán
  • Madrid Open 2020, samen met Alejandro Galán
  • Adeslas Open (Madrid) 2020, samen met Alejandro Galán
  • Estrella Damm València Open 2020, samen met Alejandro Galán

Speelstijl

Juan Lébron staat bekend om zijn speelstijl. Heb je moeite met smashen dan is het bekijken van zijn wedstrijden een goede zet. Hij speelt namelijk met enorm veel power en kan vanuit vele hoeken met een harde smash het punt maken. Daarnaast spat zijn fanatisme van het spel. Juan speelt al enige tijd aan de rechterkant, maar in het begin van zijn carrière speelde hij altijd links. Een switch die je niet vaak ziet tijdens een carrière.

Sponsoren

Naast Babolat is ook Grupo Stop een van zijn sponsoren. Deze kliniek voor plastische chirurgie en laser behandelingen vinden wij persoonlijk een aparte sponsor. Wij kunnen de link nog niet helemaal leggen.

Bijnaam

“The Wolf” 

Bijgeloof

Juan Lébron trekt altijd eerst zijn rechter schoen aan voor hij de baan opstapt.

SportSport

Relevante artikelen

Alejandro Galan

Spelersprofiel: Alejandro Galán

Paquito Navarro

Spelersprofiel: Paquito Navarro

adidas-padel-ale-galan

Beste padelrackets per niveau

SportSport