World Padel Tour Düsseldorf

De World Padel Tour houdt toernooien in steeds meer verschillende landen. Zo wordt de padel sport continue groter en breder gedragen. De WPT heeft aangekondigd dat het dit jaar voor het eerst ook in Duitsland een toernooi zal houden. De German padel open. 

Het toernooi zal plaatsvinden in Dusseldorf. Dat is voor ons goed nieuws, want dat maakt het voor veel mensen in Nederland en België mogelijk om te gaan kijken. In dit artikel staan we stil bij de datum waarop het toernooi gespeeld wordt, de locatie, de te verdienen punten en informatie over tickets.

Datum WPT Düsseldorf

De German padel open zal gespeeld worden van 25 september tot en met 1 oktober. Daarmee valt het toernooi meteen na het Master toernooi in Madrid en direct voor de WPT Amsterdam open, dat dit jaar van 9 tot en met 15 oktober wordt gespeeld. 

Locatie en reistijd WPT Düsseldorf

In de landen waar padel nog veel te winnen heeft aan populariteit en waar de WPT niet vaak wordt gehouden, worden de toernooien vaak op toffe en hippe locaties gehouden. Zo ook bij de German padel open. Deze wordt namelijk gehouden bij Castello Düsseldorf, een plek waar zo’n 4.000 padel fans in kunnen. De locatie wordt normaal ook gebruikt voor andere sport evenementen zoals boxen, basketbal en handbal.

Heb je interesse om bij dit toernooi te gaan kijken? We hebben de reistijd voor je onderzocht, zodat jij zelf kan beslissen of je het de moeite waard vindt.

Stad Aantal KM Reistijd
Amsterdam – Düsseldorf 234 KM 2 uur 29 minuten
Utrecht – Düsseldorf 202 KM 2 uur 14 minuten
Eindhoven – Düsseldorf 127 KM 1 uur 22 minuten
Den Bosch – Düsseldorf 166 KM 1 uur 47 minuten
Nijmegen – Düsseldorf 134 KM 1 uur 23 minuten
Maastricht – Düsseldorf 114 KM 1 uur 15 minuten
Antwerpen – Düsseldorf 208 KM 2 uur 15 minuten
Brussel – Düsseldorf 210 KM 2 uur 15 minuten

Ranglijst en deelnemers

Het WPT toernooi in Brussel is onderdeel van de World Padel Tour kalender. Hierdoor zijn er punten te verdienen voor de wereldranglijst. In totaal zijn er voor de winnaar 1.000 punten te verdienen. Het toernooi in Düsseldorf valt namelijk onder de categorie “open”. Alleen de master toernooien en de master finals zijn toernooien waar meer punten te verdienen zijn. Bij de World Padel Tour in Düsseldorf zijn de volgende punten te verdienen:

Winnaars: 1.000 punten

Finalisten: 600 punten

Halve finalisten: 360 punten

Kwart finalisten: 180 punten

Ronde van 8: 90 punten

Ronde van 16: 40 punten

De gehele wereldtop is bij dit soort toernooien aanwezig, waardoor Brussel het middelpunt van de padelwereld is tijdens het toernooi. Toppers als Juan Lébron, Alejandro Galán, Augustin Tapia en Arturo Coello zullen dan ook hun opwachting maken mits zij blessurevrij zijn. 

Tickets

Het toernooi duurt een volle week. Wanneer het toernooi is uitverkocht zullen er in totaal dus zo’n 21.000 padel fans de wedstrijden kunnen aanschouwen. We hebben gezocht op verschillende websites, maar momenteel worden er nog geen tickets aangeboden. Zodra dit wel het geval is zullen we dit deel updaten. 

In veel gevallen kun je kaarten kopen voor de middag of de avond. Kosten hiervan zijn verschillend per tribune, maar zullen waarschijnlijk tussen de 25 en 60 euro kosten.

Ga jij naar de German padel open? We horen het graag. Ontdek meer over de WPT in dit artikel. Kan je er op dat moment niet bij zijn? Ontdek dan onze artikelen over de WPT Amsterdam en de WPT Brussel.

World Padel Tour Amsterdam

WPT Amsterdam Open

World Padel Tour 5

Alles over de World Padel Tour

World Padel Tour Brussel

World Padel Tour Brussel