World Padel Tour Amsterdam

World Padel Tour Amsterdam

Van 26 september tot en met 2 oktober zal Nederland voor het eerst een toernooi van de World Padel Tour organiseren tijdens de WPT Amsterdam. Tijdens dit toernooi komen alle toppers naar Nederland om te strijden voor de titel. Ontdek meer over het toernooi, de locatie, de punten die te winnen zijn en meer.

Organisatie WPT Amsterdam

De organisatie van het toernooi wordt gedaan door sportmarketing bureau Triple Double, van onder andere Bob van Oosterhout, en Golazo sports. Waar Triple Double zeer sterk is in het creëren van marketing campagnes en voldoende attentie rondom sport evenementen, is Golazo sports juist sterk in de organisatie van het event zelf. Deze bureau’s zullen elkaar aanvullen en zo een sterk evenementen op poten zetten.

John van Lottum zal als toernooidirecteur betrokken zijn. Je kunt John van Lottum kennen van zowel zijn tenniscarrière, waar hij ooit nummer 62 van de wereld was, als van zijn tomeloze inzet om padel op de kaart te zetten. Daarnaast is hij eigenaar van Plaza padel, een keten met tot op heden 51 padelbanen. Dit zijn allen binnen banen, wat wij een enorm voordeel vinden! 

Locatie WPT Amsterdam 2022

Tijdens de World Padel Tour Amsterdam zullen twee locaties gebruikt worden. De eerste twee toernooidagen, maandag 26 en dinsdag 27 september, zullen de kwalificaties bij het eerder genoemde Plaza padel zijn. Dit zal zijn bij locatie Amsterdam op de Mekongweg. 

Wanneer het toernooi vordert zal de WPT Amsterdam verhuizen naar de Centrale markthal in Amsterdam. Deze nu lege hal zal worden omgebouwd tot een ware padel arena. Naast padel wedstrijden zullen er ook leuke andere activiteiten te doen zijn. De locatie lijkt ons echt super tof qua locatie en sfeer. Nu is de hal nog leeg, maar bedenk dat hier padelbanen te zien zijn, foodtrucks aanwezig zijn en tal van leuke stands:

Centrale markthal WPT Amsterdam

Ranglijst en deelnemers

De WPT Amsterdam is natuurlijk onderdeel van het World Padel Tour toernooi circuit. Dit betekent dat er punten te verdienen zullen zijn voor de ranglijst. De WPT kent verschillende categorieën toernooien, waarvan de WPT Amsterdam valt onder de categorie “open”. Dit betekent dat er voor de winnaar 1.000 punten te verdienen zijn. 

Winnaars: 1.000 punten

Finalisten: 600 punten

Halve finalisten: 360 punten

Kwart finalisten: 180 punten

Ronde van 8: 90 punten

Ronde van 16: 40 punten

Een leuk feitje is dat er nog 25 extra punten te verdienen zijn voor koppels die, als ongeplaatst koppel, een geplaatst koppel verslaan.

Namens Nederland zullen in ieder geval Uriël Maarsen en Bram Meijer meedoen. Deze Nederlands kampioenen verdienen het om te strijden tegen de top van de wereld. Zij hebben van de organisatie een wildcard gekregen. 

Verder is de verwachting dat de hele wereldtop aanwezig zal zijn. Zo kunnen we onder andere genieten van spelers als Juan Lébron, Alejandro Galán, Fernando Belasteguin en Paquito Navarro

Het toernooi is zowel voor mannen als voor vrouwen. Ook alle vrouwelijke toppers zullen dus naar Nederland komen. In totaal is het gebruikelijk dat er bij dit soort toernooien 92 mannelijke paren meedoen en 56 vrouwelijke paren.

Het speelschema

Het speelschema van de WPT Amsterdam is natuurlijk niet al volledig van te voren bekend. Toch wordt dit dagelijks geüpdatet op de site van de World padel tour Amsterdam. Zo zien we dat de nummer 1 en 2 van de plaatsingslijst beginnen met een bye en dus pas hun eerste wedstrijd op donderdag hoeven te spelen. Meer weten over het speelschema? Bekijk het schema hier.

Tickets WPT Amsterdam 2022

De toppers in actie zijn tijdens het allereerste World Padel Tour Amsterdam? Bestel dan nu je tickets. De tickets zijn ingedeeld aan de hand van dagdelen. Je kunt tickets kopen vanaf 09:30 tot 16:00, of je kiest voor avondtickets. Naast het bekijken van de padel wedstrijden heb je met tickets ook altijd toegang tot het padel dorp vol activiteiten, stands en barretjes. 

Bullpadel Vertex 03 Comfort Amsterdam Masters LTD

De Bullpadel Vertex 03 Comfort Amsterdam Masters LTDis een racket wat speciaal ontworpen is voor het WPT Toernooi in Amsterdam. Het racket is geschikt voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar optimale power zonder de controle te verliezen. Het is het racket waarmee Martin di Nenno zal spelen.

Het racketblad heeft een diamantvorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief hoog op het racket zit, wat het makkelijker maakt om de bal met veel power te slaan. Een absoluut top racket dus!

BullPadel Amsterdam WPT racket
Amsterdam Masters LTD

Sponsoren

Het toernooi heeft al een aantal mooie partners weten te binden. Zo zullen onder andere Qmusic, Ziggo en AD.nl als mediapartner fungeren. Hierdoor zal het toernooi de nodige aandacht krijgen. Daarnaast zullen ook de gebruikelijke sponsoren van het gehele WPT circuit aanwezig zijn. Dit zijn merken als bijvoorbeeld Cupra en Estrella Damm. 

Verder zien we in Head en BullPadel twee grote merken die veel aanwezig zullen zijn. Ook Dentons en CBRE zijn business partners. Dit zijn voor ons een stuk minder bekende merken en zitten met name in de advocatuur en het vastgoed.

Vrijwilliger worden

Wil je nou bijdragen aan dit toernooi? Wordt dan vrijwilliger! Het organiseren van een dergelijk toernooi is natuurlijk een enorme organisatie. Wil jij bijdrage aan de groei van padel in Nederland, meld je nu dan aan en kijk wat jij kan betekenen.

Relevante artikelen

smash het veld uit lebron

De bal het veld uit slaan

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau

Bandeja Padel

Alles over de bandeja