WPT Amsterdam

World Padel Tour Amsterdam

Van 11 tot en met 15 oktober zal Nederland getrakteerd worden op een bezoek van de wereldtop tijdens de World Padel Tour in Amsterdam. Tijdens dit toernooi komen alle toppers naar Nederland om te strijden voor de titel. Ontdek meer over het toernooi, de locatie, de punten die te winnen zijn en meer.

Organisatie WPT Amsterdam

De organisatie van het toernooi wordt gedaan door sportmarketing bureau Triple Double, van onder andere Bob van Oosterhout, en Golazo sports. Waar Triple Double zeer sterk is in het creëren van marketing campagnes en voldoende attentie rondom sport evenementen, is Golazo sports juist sterk in de organisatie van het event zelf. Deze bureau’s zullen elkaar aanvullen en zo een sterk evenementen op poten zetten.

John van Lottum zal als toernooidirecteur betrokken zijn. Je kunt John van Lottum kennen van zowel zijn tenniscarrière, waar hij ooit nummer 62 van de wereld was, als van zijn tomeloze inzet om padel op de kaart te zetten. Daarnaast is hij eigenaar van Plaza padel, een keten met tot op heden 51 padelbanen. Dit zijn allen binnen banen, wat wij een enorm voordeel vinden! 

Locatie WPT Amsterdam 2023

De World Padel Tour in Amsterdam heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Vorig jaar werd het toernooi nog op 2 locaties gespeeld. De kwalificatie werd bij Plaza padel gespeeld. Naar mate het toernooi vorderde werd er verder gespeeld in de centrale markthal.

Dit jaar heeft het toernooi de locatie weten te upgraden. Het gaat namelijk plaatsvinden in het Afas Live. Een top locatie dus voor een groot toernooi. Hierdoor wordt de capaciteit uitgebreid. Zo worden er ongeveer 30.000 bezoekers verwacht door het toernooi heen.

Ranglijst en deelnemers

De WPT Amsterdam is natuurlijk onderdeel van het World Padel Tour toernooi circuit. Dit betekent dat er punten te verdienen zullen zijn voor de ranglijst. De WPT kent verschillende categorieën toernooien, waarvan de WPT Amsterdam valt onder de categorie “open”. Dit betekent dat er voor de winnaar 1.000 punten te verdienen zijn. 

Winnaars: 1.000 punten

Finalisten: 600 punten

Halve finalisten: 360 punten

Kwart finalisten: 180 punten

Ronde van 8: 90 punten

Ronde van 16: 40 punten

Een leuk feitje is dat er nog 25 extra punten te verdienen zijn voor koppels die, als ongeplaatst koppel, een geplaatst koppel verslaan.

Namens Nederland zullen in ieder geval Sten Richters en Bram Meijer meedoen. Deze Nederlanders staan momenteel gedeeld eerste op de nationale ranglijst en mogen zich gaan meten tegen de top van de wereld. Zij hebben van de organisatie een wildcard gekregen. 

Verder is de verwachting dat de hele wereldtop aanwezig zal zijn. Zo kunnen we onder andere genieten van spelers als Juan Lébron, Alejandro Galán, Fernando Belasteguin en Paquito Navarro

Het toernooi is zowel voor mannen als voor vrouwen. Ook alle vrouwelijke toppers zullen dus naar Nederland komen. In totaal is het gebruikelijk dat er bij dit soort toernooien 92 mannelijke paren meedoen en 56 vrouwelijke paren.

Het speelschema

Het speelschema van de WPT Amsterdam is natuurlijk niet al volledig van te voren bekend. Toch wordt dit dagelijks geüpdatet op de site van de World padel tour Amsterdam. Zo zien we dat de nummer 1 en 2 van de plaatsingslijst beginnen met een bye en dus pas hun eerste wedstrijd op donderdag hoeven te spelen. Meer weten over het speelschema? Bekijk het schema hier.

Tickets WPT Amsterdam 2023

De meeste tickets zijn inmiddels uitverkocht. Alleen doordeweeks en tijdens de middagsessie zijn er nog enkele kaarten beschikbaar. Ook zijn er nog VIP tickets. We hebben al even gekeken, maar ook op TicketSwap worden weinig kaarten aangeboden. Het is dan ook een zeer populair event!

Sponsoren

Het toernooi heeft al een aantal mooie partners weten te binden. Dit jaar zijn er meer sponsoren dan tijdens de vorige editie. Decathlon is groots ingestapt en is voor dit evenement zelfs hoofdsponsor.

Daarnaast zijn er ook op mediavlak voldoende partners die bij kunnen dragen aan de populariteit van het toernooi. Zo zullen onder andere Qmusic, Ziggo en AD.nl als mediapartner fungeren. Hierdoor zal het toernooi de nodige aandacht krijgen.

Naast deze lokale sponsoren zullen ook de gebruikelijke sponsoren van het gehele WPT circuit aanwezig zijn. Dit zijn merken als bijvoorbeeld Cupra en Estrella Damm.

Verder zien we in Head en BullPadel twee grote merken die veel aanwezig zullen zijn. Ook Dentons en CBRE zijn business partners. Dit zijn voor ons een stuk minder bekende merken en zitten met name in de advocatuur en het vastgoed.

Vrijwilliger worden

Wil je nou bijdragen aan dit toernooi? Wordt dan vrijwilliger! Het organiseren van een dergelijk toernooi is natuurlijk een enorme organisatie. Wil jij bijdrage aan de groei van padel in Nederland, meld je nu dan aan en kijk wat jij kan betekenen.

Relevante artikelen

smash het veld uit lebron

De bal het veld uit slaan

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau

Bandeja Padel

Alles over de bandeja