WorldPadelTour

World Padel Tour

De World Padel Tour is een organisatie vergelijkbaar met het ATP of WTA van het tennis. Deze federatie is ‘s werelds grootste en meest toonaangevende professionele federatie. Zo zorgt de World Padel Tour voor de ranglijst, als ook vele grote toernooien. Padel wint snel aan populariteit en dus zal het niet lang meer duren voor deze toernooien wereldwijd worden georganiseerd. In 2020 waren nog 13 van de 15 toernooien in Spanje. Inmiddels worden er jaarlijks steeds meer toernooien aan de kalender toegevoegd. Zo zijn er dit jaar, naast demo toernooien, 24 toernooien waar de punten verdeeld worden.

Sponsoring

Net als elke andere grote internationale federatie heeft ook de World Padel Tour vele sponsors aan weten te trekken. Deze sponsors zorgen er mede voor dat de toernooien mogelijk gemaakt worden. De grootste sponsor is Estrella Damm, een van de meest bekende biermerken van Spanje. Toch nemen ook andere grote internationale merken de Padel sport steeds serieuzer. Zo mengen ook Volvo, Lacoste, Herbalife en Gardena zich ook steeds nadrukkelijker. Omdat Padel veel connecties heeft met het tennis lijkt het ook logisch dat Adidas en Head enkele van de nog vele andere sponsors zijn die de World Padel Tour rijk is.

Prijzengeld

Het prijzengeld bij Padel is de laatste jaren flink gestegen. Dit is logisch, gezien de enorme stijging die Padel doormaakt. In 2013 waren er slechts 5 of 6 grote toernooien met meer dan €18.000 prijzengeld. Dit is niets in vergelijking met het huidige prijzengeld in de top van Padel. Zo was het prijzengeld van de Estrella Damm masters in 2016 nog €123.000. Een jaar later, bij de masters van 2017, was dit al €131.500.

De verdeling is vaak ongeveer als volgt (voorbeeld met €131.500):

Resultaat Prijzengeld per persoon Totaal prijzengeld
Winnaar €13.150 €26.300
Verliezend finalist €8.547,5 €17.095
Halve finalisten €4.931,25 €19.725
Kwart finalisten €2.958,75 €23.670
Laatste 16 €1.479,38 €23.670
Laatste 32 €657,5 €21.040

Naast het prijzengeld wordt er vaak ook nog een bonus pot aangehouden die verdeeld wordt aan de hand van de ranglijst. Zowel mannen als vrouwen worden gelijk betaald.

Kalender

Ook in 2022 heeft de World Padel Tour weer veel toernooien op de planning staan. Als hoogtepunt staat het Master series toernooi op de planning, half december in Barcelona.

Daarnaast mag ook Nederland dit jaar een WPT toernooi organiseren. Het eerste toernooi in Nederland zal gehouden worden in Amsterdam en start op 26 september.

Andere leuke toernooien zijn die in Londen en Brussel, omdat dit de adoptie en bekendheid van Padel in zijn geheel zullen vergroten. Bij de meeste van deze toernooien zullen zowel mannen als vrouwen spelen. Voor een compleet overzicht klik je hier of bekijk je het overzicht hieronder.

WPT calender 2022

Padel volgen

Wil jij op de hoogte blijven van alles omtrent de World Padel Tour? Bekijk de dikste actiefoto’s en volg de socials van de tour:

Of blijf op de hoogte via onze Instagram pagina. Tegenwoordig is Padel via Ziggo ook op onze nationale tv te volgen. Meer informatie lees je hier.

Relevante artikelen

Padel-merken-toppers

Met welk racket spelen de toppers?

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau

Adidas padel rackets 2022

Adidas padel rackets