Spelersprofiel: Arturo Coello

Arturo Coello is een topspeler uit Spanje. Deze jonge speler is geboren in 2002 en komt uit het plaatsje Vallodalid. Met zijn 1,90 meter is hij één van de grotere spelers op het veld, wat hij regelmatig gebruikt om hard te kunnen smashen. In dit artikel kijken we met welk racket Arturo Coello Manso speelt, welke overwinningen hij heeft behaald in zijn nog jonge carriere en met wie hij deze successen heeft mogen vieren.

Racket van Arturo Coello

De hoofdsponsor van Arturo Coello is Head. Dit merk sponsort hem sinds het begin van zijn carrière, namelijk al vanaf oktober 2018. Hij speelt met de Head Delta Pro, een aanvallend racket. Door zijn gewicht van zo’n 370 gram kun je hier gebruikmaken van voldoende kracht. Het hart van het racket is verstevigd tegen blessures en het blad heeft een ruw oppervlakte voor extra spin.

Head Delta Pro

Head Delta Pro

Overwinningen van Arturo Coello

Omdat Arutro Coello nog een zeer jonge speler is heeft hij nog niet enorm veel overwinningen op zijn lijstje staan. Deze jongen is hét talent dat momenteel rondloopt en bestormt de ranglijsten. Zo won hij in 2023 al meer titels dan in 2022 en was hij zelfs met Augustin Tapia 3 keer op rij de sterkste. We gaan dan ook nog veel overwinningen in de toekomst zien. We zetten de overwinningen op een rij, met daarachter de partner met wie hij het toernooi won.

2022

2023

Partners

Arturo Coello heeft in zijn carriere al met grote namen samengespeeld. Zo vormde hij in 2022 een koppel met de legende en oudgediende Fernando Belasteguin. Dat huwelijk hield echter niet lang stand. Coello voelde dat hij meer in zijn mars had dan Belasteguin op dat moment hem nog kon bieden en dus ging hij samenspelen met Augustin Tapia. Samen rijgen ze momenteel de zeges aaneen.

Speelstijl

Arturo Coello is een speler die graag rechts speelt. Hij is linkshandig en kan daardoor veel ballen de kooi uit smashen. Hij speelt aanvallend en met veel kracht, wat bij zijn lengte van 1,90 past. Ondanks zijn lengte is hij vrij dynamisch en beweeglijk en heeft hij een enorme sprongkracht. Zijn smash is één van zijn belangrijkste wapens.

Sponsoren

Het is duidelijk dat deze rijzende ster interessant is voor veel merken. Zo heeft Arturo Coello op dit moment meer dan genoeg sponsoren. Head hebben we al behandeld als racketsponsor. Ook Cupra is sponsor en zorgt voor de auto. Een andere sponsor is Qatar Airways. Zelfs het Nederlandse bedrijfs Philips is sponsor van deze jeugdige topper.

Relevante Artikelen

Agustin Tapia

Spelersprofiel: Augustin Tapia

Belasteguin

Spelersprofiel: Fernando Belasteguin

Padel-merken-toppers

Met welke merken rackets spelen de toppers?