World Padel Tour Brussel

World Padel Tour Brussel

In 2021 is er besloten dat Brussel op de kalender van WPT toernooien komt. Dit jaar is de eerste editie gehouden en ook de komende jaren blijft Brussel één van de locaties van de World Padel Tour. Er is namelijk in een deal gemaakt voor 6 jaar tot 2027.

Het toernooi vindt jaarlijks plaats in mei. De afgelopen editie was van 2 tot en met 8 mei. We nemen je mee door de belangrijkste zaken van het toernooi.

Locatie WPT Brussel

De locatie van het World Padel Tour toernooi in Brussel is verbluffend. Het wordt namelijk gehouden bij Thurn en Taxis. Dit is een oud stadsdeel in Brussel, een voormalig goederenstation en de opslagplaats van het koninklijk pakhuis. Dit volledig gerenoveerde terrein is omgevormd tot een publiek park en wordt herontwikkeld als evenementenlocatie, bedrijvencentrum en woonwijk. 

Tijdens de week worden er 2 banen gebouwd waarop gespeeld wordt. Daarnaast zijn er ook tal van stands voor eten, drinken en sponsoren. Genoeg te doen dus! De foto’s zijn verbluffend en spreken voor zich:

Ranglijst en deelnemers

Het WPT toernooi in Brussel is onderdeel van de World Padel Tour kalender. Hierdoor zijn er punten te verdienen voor de wereldranglijst. In totaal zijn er voor de winnaar 1.000 punten te verdienen. Het toernooi in Brussel valt namelijk onder de categorie “open”. Alleen de master toernooien en de master finals zijn toernooien waar meer punten te verdienen zijn. Bij de World Padel Tour in Brussel zijn de volgende punten te verdienen:

Winnaars: 1.000 punten

Finalisten: 600 punten

Halve finalisten: 360 punten

Kwart finalisten: 180 punten

Ronde van 8: 90 punten

Ronde van 16: 40 punten

Een leuk feitje is dat er nog 25 extra punten te verdienen zijn voor koppels die, als ongeplaatst koppel, een geplaatst koppel verslaan.

De gehele wereldtop is bij dit soort toernooien aanwezig, waardoor Brussel het middelpunt van de padelwereld is tijdens het toernooi. In de 2022 editie wonnen Alejandro Galán en Juan Lébron bij de mannen en Alejandra Salazar en Gemma Triay bij de dames. Deze koppels staan ook bovenaan de ranglijst en hebben dus zeker kunnen tonen waarom!

Sponsoren

Vanuit de WPT zijn er een aantal vaste sponsoren. Denk hierbij aan merken als Estrella Damm, Cupra en Playtomic. Daarnaast zijn er ook een aantal padel merken die de WPT toernooien sponsoren zoals NOX, BullPadel, Head en Drop Shot. Naast de vaste sponsoren heeft het World Padel Tour toernooi in Brussel ook Circus Casino & Sport aan zich verbonden. Daarnaast zijn er lokale media partijen die verslag doen van het evenement zoals HLN, Le Soir en Sudinfo.

Tickets

In totaal is er plek voor zo’n 50.000 padelfans over de week verspreid. Elk ticket is voor een halve dag. Zo kun je de sessie van 10:00 – 16:00 bijwonen of van 16:30 tot 23:00. Met tickets heb je niet alleen toegang tot de banen, maar ook tot de hele omgeving vol barretjes, eetgelegenheden en stands van verschillende merken. De tickets worden verkocht via Ticketmaster. Tickets voor 2023 zijn nog niet beschikbaar, maar zodra ze beschikbaar komen zullen we dit in het artikel aanpassen!

Organisatie WPT Brussel

De organisatie van de WPT Brussel wordt op zich genomen door Nicolas Lhoist en Vincent Laureyssens. Nicolas Lhoist is CEO van Recreation & Leisure Invest. Vincent Laureyssens is de CEO van de World Padel Agency, voor padel services. De mannen waren eerder betrokken bij het demo toernooi in Knokke. Daar hebben ze hun kunsten kunnen vertonen. Uiteindelijk was de WPT erg onder de indruk, en besloot het ook de organisatie van een officieel World Padel Tour onder te brengen.

Ben je dus een padelfan, dan is dit het toernooi waar je bij moet zijn! Alle toppers zullen aanwezig zijn en de locatie is adembenemend. De organisatie weet van wanten en dus zullen ook komende edities een lust voor het oog zijn en de bron van veel plezier. Lukt het vanwege de datum nu niet om erbij te zijn? Eerder schreven we ook meer over de World Padel Tour Amsterdam Open. Ontdek ook van dat toernooi de ins- en outs en wie weet zien we jullie daar!

Relevante artikelen

World Padel Tour Amsterdam

Alles over de WPT Amsterdam

Padel-merken-toppers

Met welke rackets spelen de toppers?

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket per niveau