Padel-merken-toppers

Met welke merken spelen de top padelspelers?

De topspelers worden natuurlijk gesponsord en krijgen hun rackets dan ook van de grote merken. Zo is Fernando Belasteguin nu het gezicht van Wilson op het gebied van padel en is Juan Lebrón belangrijk voor Babolat. 

De merken profiteren van de populariteit van deze toppers. Sommige spelers hebben zelfs via co-creatie met het merk samengewerkt om tot een goed racket te komen. Zij voelen een racket haarfijn aan en weten dus precies wanneer een racket goed is.

Vandaag bekijken we met welke rackets deze toppers spelen. Hiervoor hebben we de top 50 van de mannen en de 50 beste dames onder de loep genomen. Natuurlijk hebben we dit zo overzichtelijk mogelijk in kaart proberen te brengen. We gaan snel kijken:

Merken padelrackets van toppers

Populairste merken

Zoals hierboven duidelijk te zien is springen er een aantal merken behoorlijk bovenuit. Die investeren dan ook hevig in sponsoring van de top spelers. BullPadel is met 16 spelers het merk dat het meest gebruikt is onder topspelers. Ook StarVie en Siux vallen op in het aantal spelers. 

Naast deze grote merken vallen er ook een aantal andere merken op. Ook NOX, Varlion en Zyklon populair. 

Verschillen tussen merken padel rackets bij mannen en vrouwen

Er is wel duidelijk een verschil te zien bij de mannelijke en vrouwelijke top. Het valt vooral op dat de vrouwelijke padelspeelsters veel meer merken in gebruik zijn. In de top 50 spelen de dames met maar liefst 23 verschillende merken, waar dit bij de mannen 16 merken zijn.

We beginnen met de grafiek van de mannen, om daarna de grafiek van de vrouwen te analyseren.

Bij de mannen springen er 3 merken ver boven de rest uit. Hier wordt het meeste gespeeld met BullPadel, maar ook StarVie en Siux hebben veel topspelers onder contract. Dit zijn ook de merken die vanuit de historie de grootste merken binnen de sport zijn. De enorme winst aan populariteit heeft ervoor gezorgd dat veel meer merken (waaronder de bekende tennis merken) zich op de padel markt hebben geroerd.

Ook bij de vrouwen zien we dat BullPadel en StarVie goed vertegenwoordigd zijn. Verder valt bij de vrouwen ook duidelijk het merk Zyklon op. Zyklon sponsort 4 van de top 50 padel dames. Bij de mannen is dit merk helemaal niet bij de top 50 vertegenwoordigt. 

Verder valt ook op dat mannen juist vaak met Siux spelen. Van de 11 topspelers is slechts 2 vrouwelijk. NOX heeft relatief ook een groter aandeel bij de vrouwen dan de mannen.

Conclusie

Van oudsher zijn BullPadel, StarVie, Siux en NOX grote merken binnen de sport. Deze merken zijn nu nog de voornaamste sponsoren van de top spelers. Zij hebben natuurlijk ook jaren ervaring in het maken van goede padelrackets en hebben talloze innovaties ingevoerd. We zien een hoop nieuwe merken toetreden nu padel fors wint aan populariteit. 

De grote sportmerken als Adidas, Wilson, Babolat en Head hebben natuurlijk al veel kennis vanuit de technologie omtrent tennis rackets. Daarnaast zijn dit grote bedrijven die veel kennis en kunde in kunnen kopen. Andere, kleinere merken, doen het vaak uit passie voor de sport. Zij halen inspiratie vaak van de huidige standaarden en proberen hier dan hun eigen draai aan te geven.

Relevante artikelen

Bullpadel rackets

BullPadel rackets

Siux Padel Rackets

Siux padelrackets

adidas-padel-ale-galan

Beste padelracket per niveau