Osaka padel schoenen

Review: Osaka padel schoenen

Goede padel schoenen kunnen het verschil maken. We namen de proef op de som en komen met deze Osaka padel schoenen review. Lees meer over onze bevindingen en ontdek of Osaka ook voor jou geschikt zijn. 

Voor dit artikel hebben we de Osaka IDO padel schoenen getest. Deze zijn in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, zowel in het wit met rood als in het blauw met zwart. Na zo’n twee maanden schrijven we dit artikel om jullie een goed beeld te kunnen geven van de schoenen.

Het design

Het design van Osaka padel schoenen is anders dan dat van andere merken. De zool is vrij hoog en robuust, waardoor de schoenen erg stoer en ruw overkomen. De felle kleuren vallen op en maken de schoenen echte eye catchers. Hier moet je van houden. Ben je op zoek naar een rustige schoen dan heeft Osaka weinig opties. Persoonlijk vinden wij het juist wel tof dat Osaka zulke felle kleuren gebruikt en zijn dan ook heel blij met de looks van onze schoenen. De naam van het merk bestrijkt de hele zijkant, maar door delen weg te laten vallen vinden we dit fraai gedaan.

Materiaal Osaka padel schoenen

Wat meteen opvalt is dat de schoenen erg licht zijn. Vaak zijn padel schoenen van vrij dik materiaal. Bij deze Osaka padel schoenen merken we juist het tegenovergestelde. De schoenen zijn gemaakt van sneldrogend mesh en hierdoor erg dun en licht. Daarnaast heeft het als voordeel dat er geen nare geuren in gaan zitten en je dus niet snel erg stinkende schoenen krijgt. 

De schoen zit erg lekker door het feit dat er strategisch kussentjes in de schoen zijn geplaatst voor extra stevigheid. Zo is de hak en de zijkant van de voet verstevigd aan zowel de binnen- als buitenkant. In het begin is dit erg wennen, maar na een aantal keer padellen merk je hier veel voordeel van.

Na zo’n twee maanden en talloze keren spelen is de schoen natuurlijk wel iets beschadigd, maar met de duurzaamheid van de schoen zit het wel goed. Er zit slechts een klein plekje op helemaal in de top van de schoen, bij de tenen door het glijden. Dit is ook te zien op de foto. Verder ziet de schoen er nog gaaf uit en is er niet te zien dat de schoenen al behoorlijk wat meters gemaakt hebben.

Osaka padel schoenen 2

De zool

De zolen van deze Osaka padel schoenen zijn uniek. Waar andere padel schoenen vaak wat ribbels hebben op de zool, hebben de Osaka padel schoenen haast noppen aan de buitenkant en voorkant van de voet. Hierdoor kun je snel en makkelijk afzetten. Het ontwerp moet ervoor zorgen dat je zowel snel weg bent naar voren als naar de zijkant. Persoonlijk vinden we de combinatie van de lichte schoen met de zool erg fijn spelen. 

Zoals we net ook al zeiden hebben we Inmiddels al een ruim aantal wedstrijden gespeeld en ook de zool laat nog nauwelijks slijtage zien. De noppen zien er nog fijn en scherp uit. Een ander voordeel is dat er geen dunne randjes in zitten waar veel zand tussen blijft zitten. Dat zorgt ervoor dat je niet al het zand van de banen naar binnen loopt. 

Osaka padel schoenen review

Al met al hadden we aanvankelijk onze twijfels, daar moeten we wel zo eerlijk over zijn. De schoenen voelde wel heel erg licht aan, maar zouden ze dan ook voldoende stabiliteit bieden? Daarnaast zag de zool er wel heel extreem uit. 

Waar het de eerste keer nog erg wennen was, bleek al snel dat deze padel schoenen echte toppers zijn. Ben je eenmaal gewend aan de kussentjes in de binnenkant van de schoen, dan wil je Osaka padel schoenen. Het is goed-, stevig- en licht materiaal en ook nog eens slijtvast. Ook de zool is wat ons betreft goed ontworpen. Wij blijven in ieder geval zeker op deze Osaka padel schoenen spelen! 

Passen Osaka padel schoenen nou niet bij jou stijl? Bekijk dan ons artikel waarin we de merken padel schoenen samenvatten en ontdek de schoen die je zoekt.

Relevante artikelen

Padel kleding heren

Merken padel kleding heren

Merken padel schoenen

Merken padel schoenen

padel accessoires

Padel Accessoires