Padelballen drukregelaar

Padel drukregelaar: Zo gaan je padelballen 30% langer mee

Steeds vaker zie je een drukregelaar voor padelballen voorbij komen. Ze worden ook wel ball pressurizer, ball rescuer of ball saver genoemd. Met deze oplossing gaan je ballen langer mee. Daarmee is het dus zowel een hele duurzame oplossing, als een goede investering.

We ontdekken vandaag meer over de werking, over hoeveel het oplevert en waar je op moet letten bij het kopen van een drukregelaar voor padelballen.

Hoe werkt een drukregelaar voor padelballen?

Een padelbal verliest druk en wordt zachter wanneer je de koker opent. Het is niet voor niks dat je een blik open moet trekken en deze luchtdicht verpakt zitten. Het zachter worden van de padelballen gebeurt zowel tijdens het spelen, als wanneer je de ballen een tijdje niet gebruikt. Om ervoor te zorgen dat het proces langzamer gaat kun je een drukregelaar gebruiken. Dit is een soort koker, waar je de ballen in bewaard. Vervolgens voer je de druk in de buis op, zodat je de ballen niet de kans geeft om slapper te worden. De druk opvoeren doe je door letterlijk meer lucht in de afgesloten ruimte te persen.

Wat is het voordeel van een drukregelaar voor padelballen?

Een drukregelaar voor je padelballen zou ervoor moeten zorgen dat je padelballen zo’n 30% langer meegaan. Een korte rekensom leert ons dat dit de investering meer dan waard is. We geven een voorbeeld:

Je speelt gemiddeld 6 keer met een blik ballen die zo’n 6 euro per blik kost. Speel je 2 keer per week, dan ga je 104 keer per jaar padellen. Je hebt dan dus afgerond 18 blikken per jaar nodig. Dat is ongeveer €108 aan ballen. Als een drukregelaar de levensduur van de ballen dus met 30% kan verlengen, bespaar je €32,50 per jaar. 

Afhankelijk van welke drukregelaar je koopt heb je dus na ongeveer een jaar de kosten eruit. Dat maakt het dan ook een interessante investering. 

Naast de financiele investering heeft het nog een extra voordeel, namelijk dat het duurzamer is. Je zult minder “afval” met oude padelballen creëren, wat beter is voor het milieu. Een drukregelaar voor je padelballen is dan ook zowel duurzamer als voordeliger.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voor je een drukregelaar koopt. Allereerst de hoeveelheid ballen. Koop een drukregelaar die net zoveel ballen kan opbergen als die normaal in je blik zitten. Dat klinkt simpel, maar het is onhandig om blikken op te delen. We raden daarom vooral drukregelaars aan met 3 ballen.

Het volgende om op te letten is hoeveel druk je op de ballen kan zetten en of hier een metertje voor is. Het is belangrijk om de padelballen onder de juiste druk te bewaren. Hiervoor is het makkelijk om via een metertje te kunnen zien wanneer je dit hebt bereikt. 

Wat ook belangrijk is om in de gaten te houden is, is de manier waarop je de drukregelaar gebruikt. Bij sommige zit een makkelijk pompje, terwijl je de andere moet draaien. Dit kan, zeker als je net klaar bent met spelen best een frustrerende bezigheid zijn. Zeker als het bijvoorbeeld heel koud of nat is. We raden dan ook aan om altijd voor een drukregelaar met een pompje te gaan om je padelballen langer mee te laten gaan. 

De beste 3 drukregelaars voor padelballen

PascalBox 4
Pascal drukregelaar
Ball Rescuer
Ball rescuer

Matchu Sports - Ball saver Pressure PRO
Matchu Sports – Ball saver Pressure PRO

Relevante artikelen

adidas-padel-ale-galan

Padel rackets voor ieder niveau

padel accessoires

Padel Accessoires

Padelballen

Alles over padelballen