Pure32 padel rackets

Pure32 is het eerste Nederlandse padelmerk. Met het fraaie, strakke design onderscheid dit merk zich van de rest, maar ook op het gebied van innovatie loopt Pure32 voorop. Inmiddels verkoopt Pure32 haar rackets in tal van landen, waaronder Spanje, Portugal, Zweden en België. We spraken de man achter Pure32 voor het verhaal achter het merk.

Achtergrond

Als recreatief padelspeler met de ambitie te ondernemen in sportartikelen liep eigenaar Rob Jacobs precies de juiste contacten tegen het lijf. Zo ontmoette hij iemand die zich al meer dan 25 jaar bezig hield met het ontwikkelen van rackets. Ook het hebben van contacten in de internationale padelwereld kwam goed van pas. Na goede gesprekken besloten zij demo rackets te laten maken. Na uitvoerig testen waren de heren er al gauw uit dat dit beter was dan er momenteel op de markt was en besloten ze door te zetten. Met een aantal gave innovaties, praktische wijzigingen en een stijlvol design werd Pure32 geboren.

Innovaties

Gatenpatroon

Pure32 onderscheid zich op verschillende manieren van de rest van de markt. Zo heeft Pure32 een uniek, gepatenteerd gatenpatroon die zorgt voor een wendbaar racket. Deze werkt ook mee in het design van het racket, waar het logo prachtig tussen past. Waar veel rackets ook gaten in de sweet spot van het racket hebben heeft Pure32 dit niet. Dit zorgt voor goede impact en draagt bij aan de duurzaamheid van het racket.

Blad dikte

De standaard blad dikte die eigenlijk bij alle merken terugkomt is 38 mm. Pure32 heeft echter een bladdikte van slechts 32 mm (voorschriften geven maximum maar gen minimum aan). Ook dit helpt bij het wendbaar maken van het racket. Daarnaast zorgt het ervoor dat het gewicht beperkt blijft, wat ruimte biedt om extra toplagen toe te voegen. Naast innovaties die Pure32 echt van de markt onderscheiden neemt Pure32 ook een aantal van de laatste ontwikkelingen op. Zo zorgt het ruwe blad oppervlakte ervoor dat extra spin mogelijk is. Daarnaast zorgt het gebruik van Black EVA rubber voor een langere houdbaarheid.

Productie

Waar het design en de innovatie vanuit Nederland komt, vindt de productie van deze rackets in het verre Oosten plaats. Met een eigen mal differentieert Pure32 zich van andere nieuwere merken die veelal uit een openbare mal produceren. Veel van het werk aan de rackets wordt nog met de hand gedaan, waardoor er nu slechts 20 rackets per dag geproduceerd kunnen worden. Met recht is Pure32 dus een exclusief merk.

Pure32 Rackets

Tot op heden kent Pure32 meerdere rackets. Kwaliteit en materiaal staat hoog in het vaandel, wat de reden is dat het merk eigenlijk geen model in het goedkope segment heeft. Alle rackets zijn 340 gram, waarmee het comfortabel spelen is. Ook de afmetingen van alle rackets zijn gelijk, waarbij de framelengte 450 mm is en de framedikte 32 mm. De racket types die Pure32 heeft zijn:

C30

Kenmerkend voor de C30 is het geel van dit model van Pure32. Een racket met een sportieve uitstraling. Met een blad van 3 laags fiberglass  in combinatie met alle Pure32 innovaties zoals het gepatenteerde gatenpatroon en de “rough surface” voor extra spin  is dit racket een van de beste in het middensegment. Voor €129,95 dus een uitstekende keuze.

C50

De C50 is de turquoise variant en de middelste van de racket types. Een erg stijlvol racket. Dit racket lijkt er veel op de C30. Buiten het design om raden wij aan, zeker als beginnende speler, om te starten met de C30. Het prijs kaartje van de C50 is namelijk €149,95.

D55

De D55 is de oranje variant van Pure32. Dit racket heeft een mooie afwerking en alle specificaties die je nodig hebt. Rough surface zorgt voor extra spin aan de bal. Het gewicht en het gatenpatroon zorgen ervoor dat het racket makkelijk is om mee te spelen. Persoonlijk zouden we de C30 en C50 adviseren simpelweg omdat deze iets goedkoper zijn. Qua kwaliteit zijn alle 3 de rackets gewoon heel goed. Vind je het oranje design toch echt het tofste? Dan is dit racket voor jou!

J10

De J10 is een goed racket voor de jeugdige speler. Dit racket heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding. De Black Eva kern, in combinatie met rough surface zorgt ervoor dat je zowel qua vaart als spin hier een goed racket aan hebt. Zeker een racket om te overwegen wanneer je een jeugdspeler bent. We vinden het alleen jammer dat hier niet gebruik is gemaakt van het, voor Pure32 zo kenmerkend, gepatenteerde gatenpatroon.

Relevante artikelen

Pure32 C50

Racket review: Pure32 C50

Padel racket gaten

Het gatenpatroon van een padel racket

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau