Merken padel schoenen

Merken padel schoenen

Het zal niet als een verrassing komen, maar padel is de snelst groeiende sport van Nederland op het moment. Steeds meer merken komen dan ook met hun eigen padel artikelen op de markt. Dit geldt ook voor schoenen. Voor een langere tijd zijn er geen echte padel schoenen op de markt geweest. Hier begint verandering in te komen. Er zit namelijk wel degelijk verschil in padel schoenen vergeleken met tennis schoenen. 

Het voornaamste verschil zit hem in de grip. Bij padel is de baan veel kleiner dan bij tennis en staan er ook nog eens glazen wanden om de baan heen. Waar je bij tennis nog wel eens over de baan glijd, is dit bij padel niet de bedoeling. De zool van de padel schoen moet ervoor zorgen dat je veel grip op de baan hebt waardoor je wendbaar bent en snel kunt bewegen. 

Omdat steeds meer merken padel schoenen op de markt brengen, hebben wij ze hieronder op een rijtje gezet. Ben jij op zoek naar een specifiek merk? Ze staan op alfabetische volgorde! Specifiek op zoek naar dames schoenen? Bekijk dan ons artikel over de top 10 beste padel schoenen voor dames!

Asics

Qua merken padel schoenen is Asics een van de koplopers. Zij hebben, vergeleken met andere merken, redelijk wat padel schoenen te koop. Asics is een groot sportmerk en zijn voornamelijk gespecialiseerd in schoenen. Een leuk weetje die weinig mensen weten. Asics is de afkorting voor het Latijnse “Anima Sana In Corpore Sano” Dit staat voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Klik hier voor een compleet overzicht van Asics padel schoenen.

Asics Gel

Asics Gel

Asics Gel

Asics Gel

Babolat

Nog zo’n groot merk in de sportwereld is Babolat. Zij hebben ook een brede collectie waarmee ze zeker in de top van merken padel schoenen staan. Babolat is in 2010 al begonnen met het produceren van eigen padel rackets. Niet kort daarna zijn zij ook begonnen met het ontwerpen van padel schoenen. Zeer kleurrijke schoenen!

Klik hier voor een compleet overzicht.

Babolat Movea

Babolat Movea

Babolat Jet

Babolat Jet Premura

Babolat Movea

Bullpadel

In de padel wereld is Bullpadel een veelbesproken merk. Zij hebben in 2020 een hybride padel schoen geïntroduceerd. Een nieuwe zool onder schoenen moet zich beter aanpassen aan verschillende ondergronden. Meerdere professionele spelers maken gebruik van Bullpadel schoenen. Prof Paquito Navarro speelt zelf op de Bullpadel Hack Knit 20I 

Klik hier voor een compleet overzicht.

Bullpadel - Vertex

Bullpadel Vertex

Bullpadel dames padelschoenen

Bullpadel Flow Hybrid Fly Dames

Bullpadel Next Hybrid

Bullpadel Next Hybrid

Head

Qua merken padel schoenen vinden wij Head een van de mooiste designs hebben. Padel prof Sanyo Gutierrez speelt momenteel met padel schoenen van Head. Hij heeft ze mede ontworpen en ze dragen zijn naam. Zo heeft Head de Sprint Pro 3.0 Sanyo Padel.

Head Sprint

Head Sprint

Head Sprint

Kuikma

Het andere merk van Decathlon is Kuikma. Dit is een erg betaalbaar merk en heeft schoenen in iedere categorie. Kuikma heeft dames, heren en kinder padel schoenen. Ook de schoenen van Kuikma worden ontworpen en getest door het studiecentrum van Decathlon in Spanje.

Kuikma PS 500

Kuikma PS 990 Dynamic

Kuikma PS 990 Dynamic

Kuikma PS 990

Kuikma PS 990

Nox

Als we het over echte padelmerken hebben dan kan Nox natuurlijk niet ontbreken. Ondertussen heeft Nox ook een aantal goede padelschoenen uitgebracht. De meeste schoenen hebben een uitneembare Ortholite binnenzool. Deze is dus gemakkelijk te vervangen.

Nox AT10 Lux

Nox AT10 Lux

Nox ML10 Hexa

Nox AT 10

Osaka

Osaka is al jaren een goed sportmerk. Naast hun padelrackets hebben zij ook uitstekende schoenen ontworpen. Het zijn ultra light schoenen die zich perfect aan de voet vormen door de mesh-materialen. De neus van de schoen is verstevigd.

 

Osaka Kai Mk1

Osaka Kai Mk1

Osaka Kai Mk1 Dames

Osaka Kai Mk1

Wilson

Ook Wilson heeft een eigen ontwerp in padel schoenen. Zij hebben “Endofit” in de schoen verwerkt. Dit zit aan de binnenzijde van de schoenen en moet aanvoelen als een sok. Wat bijzonder is aan deze schoenen van Wilson is dat ze ook voorzien zijn van “Quick Lace” waardoor je de schoenen makkelijk aan en uit kan doen zonder de veters te strikken.

 

Wilson Hurakn

Wilson Hurakn

Wilson Hurakn Team Dames

Wilson Hurakn black

Wilson Hurakn

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast Adidas ook andere merken overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.