BullPadel Vertex 04 Limited Edition

Dit is HET racket van de World Padel Tour in Amsterdam

De World Padel Tour Amsterdam Open staat op het punt om te beginnen. Van woensdag tot zondag zien we alle wereldtoppers in ons land strijden om de titel. Het is de 2e editie, waarbij het gegroeid is van de Markthal naar het Afas live als theater. Bij zo’n groot toernooi hoort ook een Limited Edition racket. Vandaag staan we stil bij deze BullPadel Vertex 04 Comfort Amsterdam Limited WPT. Dit is het racket waar Martin di Nenno aankomende week mee zal spelen. 

Zelf hebben we er nog niet mee kunnen spelen. Het is dan ook vooral een review op basis van de specificaties en het design van het racket.

Design

Het racket is natuurlijk in de basis een normale BullPadel Vertex 04 Comfort. Vooral het design bevat dan ook elementen die verwijzen naar het WPT Amsterdam Open toernooi. Het meest opvallende element is natuurlijk het fel oranje blad van het racket. Een duidelijke verwijzing naar Nederland. Een leuk detail is dat onder het oranje blad heel klein een Nederlandse vlag is afgebeeld. 

Wat dit racket daarnaast uniek maakt, is dat het blad aan de ene kant het reguliere BullPadel logo bevat, maar aan de andere kant een grote leeuw. Opnieuw een verwijzing naar Nederland, gezien dit een landelijk symbool is. 

Linksonder op het racket staat het toernooi waar het om gaat, de World Padel Tour Amsterdam Open.

Zoals eerder benoemd zal Martin di Nenno met het racket zal spelen. Hij heeft het racket dan ook gesigneerd. Dat voelt voor ons wel een beetje gek, aangezien hij natuurlijk geen Nederlandse speler is. Wat dat betreft is dat duidelijk een minpunt aan het racket. Natuurlijk is het tof als er een handtekening op staat van een wereldtopper, maar gezien het racket helemaal in de Nederlandse stijl is, is dit niet heel consistent. 

Specificaties van de BullPadel Vertex 04 Comfort Limited Edition

Kijkend naar de specificaties dan is dit racket eigenlijk een reguliere BullPadel Vertex 04 Comfort. Natuurlijk is dit wel één van de top BullPadel rackets. Daarmee zit het racket ook boordevol met handige snufjes en innovaties. Toch beginnen we met de basis. Het racket heeft een diamant vorm en is gemaakt van carbon. Het racket is met 365 gram vrij gemiddeld. Hij is daardoor geschikt voor zowel power als controle. Rackets in deze prijsklasse hebben vrijwel allemaal een ruwe ondergrond voor meer spin, zo ook dit racket.

Dan door naar de meer vernuftige technologie die er in verwerkt zit. Er zit namelijk CURVAKTIV technologie in verwerkt. Hierbij is het frame eigenlijk gemaakt van gedraaid materiaal, wat het steviger maakt. Daarnaast zit er het zogeheten Air Power systeem in. Dit zorgt ervoor dat het racket lichter en wendbaarder aanvoelt. Daarnaast zou het moeten helpen bij de duurzaamheid van het racket. Aangezien er op belangrijke plekken minder materiaal is om te beschadigen. De kern is gemaakt van 2 soorten EVA Rubber. Deze hebben een verschillende dichtheid, zodat ook hier het racket langer mee gaat. 

Prijs

Het racket kost nu €254,95. Hiermee is het zo’n €30 duurder dan de reguliere BullPadel Vertex Comfort 04. Is het de extra €30 waard? Dat is aan ieder om die afweging te maken. Persoonlijk vinden wij het wel echt een heel tof racket met een Nederlands tintje. Toch is een dergelijk padel racket natuurlijk al flink aan de prijs. Vind je het dus een tof design, gewoon voor gaan! Maar we snappen het ook als je de dertig euro liever in je zak houdt.

BullPadel Vertex Amsterdam

BullPadel Vertex 04 Limited Edition

Relevante Artikelen

Bullpadel padel rackets 2023

Alle BullPadel rackets op een rij

Padel-merken-toppers

De rackets van de top 50 padelspelers

adidas-padel-ale-galan

Het beste padel racket voor ieder niveau