World Padel Tour Nederlanders

Bekijk deze Nederlanders tijdens de World Padel Tour open in Amsterdam

Ook dit jaar is er in Amsterdam weer een toernooi van de World Padel Tour. De hele wereldtop is aanwezig, wat een groot spektakel zal betekenen. Het toernooi biedt ook kansen voor de Nederlandse top, die zich mogen meten op dit niveau. We zetten alle Nederlanders die in actie komen voor je op een rijtje.

Bram Meijer en Sten Richters

Bram Meijer en Sten Richters zijn de absolute top van Nederland. Ze zijn niet voor niets al een tijdje de nummer 1 en 2 van de Nederlandse ranglijst. Bram Meijer speelt vanaf rechts, waar Sten Richters op links staat. Ook internationaal speelde dit koppel al wat wedstrijden, met wisselend succes. Ze staan dan ook 320e van de wereldranglijst. 

Met de Wildcard op zak mogen zij het opnemen tegen Eduardo Alonso en Miguel Benítez. Dat gaan ze doen op de woensdagavond, waar ze de tweede wedstrijd van de avondronde spelen. Daarmee mogen ze de baan betreden na de absolute wereldtop, die om 18:00 beginnen. Spelen tegen Alonso en Benítez wordt wel een uitdaging. Dit zijn namelijk de nummer 30 en 49 van de wereld. Ze zullen dan ook de steun van het Nederlandse publiek goed kunnen gebruiken.

Uriël Maarsen en Bart van Opstal

Op woensdag trappen Uriël Maarsen en Bart van Opstal het toernooi af. Zij spelen de eerste wedstrijd in het Afas Live. Uriël speelt al jaren in de Nederlandse top. Eerder vormde hij een koppel met Bram Meijer. Inmiddels is Uriël gezakt naar de 14e plek op de Nederlandse ranglijst. Bart van Opstal is dit toernooi de partner van Uriel. Hij is de huidige nummer 3 van Nederland. 

Ze ontvingen van toernooidirecteur John van Lottum een Wildcard, waardoor ze zich nu kunnen meten met het koppel Geens/Tison. Dit koppel staat niet extreem hoog (Geens 214, Tison 134), waardoor het kansen biedt op een volgende ronde. Dat zou de carrière van deze twee een enorme boost kunnen geven.

Steffie Weterings en Marcella Koek

Ook bij de vrouwen hebben de nummers 1 en 2 van de ranglijst een wildcard in ontvangst mogen nemen. Steffie Weterings en Marcella Koek behoren al enkele jaren tot de Nederlandse top. Steffie Weterings en Marcella Koek spelen altijd samen, maar hebben tot op heden nog geen internationale wedstrijd op de WPT kunnen winnen. Hierdoor hebben zij nog geen punten verkregen.

Net als bij de mannen mogen ook de nummer 1 en 2 van de vrouwen op het centre court in het Afas Live spelen. Zij spelen de 4e pot van de ochtend/middag sessie, die start vanaf 10:00. Voor hen is het dus even afwachten hoe laat ze echt de baan op mogen. Ze spelen tegen Alejandra Alonso (nummer 24 van de wereld) en Andrea Ustero (nummer 46 van de wereld). Daarmee wordt het wel een zware partij.

Jonker Hemmes

Avalon Segou Jonker en Janine Hemmes

Avalon Segou Jonker en Janine Hemmes zijn de huidige nummer 3 en 4  van Nederland. Ook zij hebben een wildcard verdiend en mogen zich meten met de internationale top. Dit deden ze door het Wildcard tournament te winnen. Avalon en Janine hebben nog geen internationale WPT wedstrijden gewonnen en wachten dus nog op hun eerste zege. 

Wat jammer is, is dat Avalon en Janine helaas niet in het Afas Live zullen spelen in de eerste ronde. Zij nemen het dan op bij Plaza Padel. De kans dat ze doorkomen is ook klein, gezien ze niet gunstig geloot hebben. Zo spelen ze tegen Aranzazu Osoro, de huidig nummer 16 van de ranglijst. Osoro deelt de baan met Jessical Castelló, die er nog beter voor staat en de huidige nummer 12 is. De wedstrijd begint woensdag om 16:00. 

De World Padel Tour is ook te volgen via Ziggo, waar alle wedstrijden die in het Afas Live gespeeld worden ook live uitgezonden worden. Je hoeft dus, zelfs als je thuis bent, niks te missen van de wereldtop die in Amsterdam aanwezig is!

Relevante artikelen

WPT Amsterdam

World Padel Tour Amsterdam 2023

World Padel Tour 5

Alles over de World Padel Tour

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau