Tuyo Silver Stealth+

Review: TUYO Silver Stealth+

Tijdens onze meest recente samenwerking met TUYO hebben wij meerdere mooie rackets en padeltassen mogen testen. Een aantal weken geleden hebben wij de TUYO Cosmic Pearl mogen testen en beschrijven, welke ons erg goed bevallen is. Deze week is de TUYO Silver Stealth+ aan de beurt voor een review!

Design

Wat direct opvalt is dat TUYO gespeeld heeft met de leuke kleuren in de nieuwe collectie. Zo ook bij de TUYO Silver Stealth+. Het racket heeft veel zwart- en grijstinten, maar de blauwe kleur maakt het design leuk! Deze blauwe kleur komt meerdere keren subtiel terug. Zo ook bijvoorbeeld in het TUYO logo, welke normaal een oranje tint heeft. Zelfs de grip is felblauw. 

Dit druppelvormige racket heeft een versterkte brug in het hart zitten wat de stugheid bevordert. Op de brug hebben ze de naam TUYO geplaatst. Het racket ziet er erg solide uit en voelt ook zo aan tijdens het spelen.

Waar wij bij de TUYO Cosmic Pearl nog zo te spreken waren over de afwerking van het racket, hebben wij bij de Silver Stealth+ toch een aantal puntjes gevonden die voor verbetering zijn. Toch zijn dit geen storende dingen tijdens het spelen. De verf is op sommige plaatsen een beetje slordig afgewerkt. Waar het strakke lijnen hadden moeten zijn zit dit er soms iets minder strak uit. Ook is de ruwe afwerking, ofwel “sandpaper” op sommige plekken op het frame aan de buitenkant terechtgekomen. Zoals gezegd, in het spelen merk je hier niets van en dus zou het voor ons geen reden zijn om dit racket niet aan te schaffen.

Al met al zijn wij zeer te spreken over het solide en stoere design van de TUYO Silver Stealth+. 

Update: Na het publiceren van het artikel is er contact geweest met TUYO. Zij erkennen bovenstaande punten met betrekking tot de afwerking, en geven daarbij aan dat dit vanaf de nieuwe order van rackets is opgelost. Bij aankoop van een nieuwe TUYO Silver Stealth+ zouden deze verbeterpuntjes dus niet meer voor moeten komen. 

Materiaal

De frame van de TUYO Silver Stealth+ bestaat uit Carbon en het blad is gemaakt van 18K Carbon. De hoeveelheid K geeft de dichtheid van de vezels aan. Door de hoge aantal vezels in dit blad is het racket redelijk stug, wat zorgt voor power. Ook zorgt het ervoor dat het racket langer meegaat. Het materiaal dat is gebruikt is echt van top kwaliteit. Meestal zie je alleen 18k Carbon in de duurste rackets op de markt. Wat dat betreft onderscheid dit racket zich echt in deze prijsklasse.

Het blad is afgewerkt met een ruwe laag genaamd “Sandpaper”. Dit zorgt ervoor dat je meer effect aan de bal kan geven. De vulling van het blad bestaat uit Black Eva Rubber. Dit rubber heeft de hoogste dichtheid en voelt daardoor redelijk hard. Ook deze eigenschap complementeert de kracht. 

Ervaring

Wij hebben een aantal weken met de TUYO Silver Stealth+ gespeeld en zijn er erg over te spreken. Het racket speelt heel prettig en geeft een goede balans tussen kracht en controle. Wel ligt bij het racket de nadruk echt op kracht. Het ruwe oppervlak vonden wij altijd al fijn om mee te spelen. Geeft je het gevoel dat je net meer effect aan de bal kan geven. 

Ook het uiterlijk bevalt ons goed. De blauwe tinten die uit het blad schieten, vallen zeker op. 

Tijdens het spelen voelt het racket bij de slagen heel degelijk en solide aan.  

Beoordeling

Al met al is de TUYO Silver Stealth+ ons goed bevallen. Wij zouden dit racket dan ook zeker aanraden aan de gevorderde, aanvallende spelers. oals TUYO het racket zelf omschrijft, 1/5 controle, 4/5 kracht. Daar zijn wij het zeker mee eens. 

Als je waarde hecht aan de prijs kwaliteit, dan is dit racket zeker het overwegen waard! Het gebruikte materiaal is gelijk aan dat van de duurste rackets op de markt. Op de afwerking zien we nog kleine puntjes ter verbetering, maar gelukkig merk je hier niets van tijdens het spelen.

Bekijk dit racket op Bol.com

Relevante artikelen

TUYO Silver Stealth

Alle TUYO padel rackets

padel accessoires

Padel racket accessoires

Tuyo Cosmic Pearl

Review: TUYO Cosmic Pearl