padel accessoires

Padel accessoires

Voor padel heb je in principe alleen een outfit, een racket en padel ballen nodig. Toch wil je vaak een stapje beter zijn dan je tegenstander, en accessoires kunnen het verschil maken. Zorg ervoor dat jij je racket van zoveel mogelijk comfort voorziet. En, niet onbelangrijk, zorg ervoor dat jouw racket er uniek uit ziet!

Padel racket accessoires

Padel Protection tape

Iedereen die al wat ervaring met Padel heeft opgedaan weet dat je vroeg of laat in situaties komt waarbij je racket de muur, de grond of het hek raakt. Padel protection tape biedt uitkomst. Deze tape plak je op de bovenkant van je racket en zorgt ervoor dat je racket beschermd blijft. Er is protection tape in verschillende kleuren.

Adidas Padel protection Antishock tape

Adidas Protection Tape

Siux Anti-Shock Matte Protection tape

Siux Anti-Shock Matte Protection tape

Shockout Protection tape

Bullpadel Protection Tape

Grips

Je grip is belangrijk voor je spel. Het is dan ook belangrijk hier aandacht aan te besteden. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om het maximale uit je racket te halen. 

Allereerst raden wij een Hesacore padel grip aan. Deze grip heeft een honinggraat design (6-hoekig) en biedt hierdoor maximale grip. Daarnaast is dit ergonomisch beter dan een normale grip, waardoor je blessures voorkomt. Hesacore is onderdeel van BullPadel. 

Ten tweede raden we je aan je overgrips regelmatig te vervangen. Zo behoud je goede grip. Zeker wanneer het weer slechter wordt is het belangrijk dat je een nieuwe grip gebruikt. Daarnaast zijn overgrips ook een manier om je racket te stijlen. Overgrips zijn er in talloze kleuren. Qua kwaliteit zit er weinig verschil tussen de grips.

Head Overgrip Wit

Head Overgrip Zwart

Head Overgrip Zwart

Gewichten

Naarmate je meer padel ervaring krijgt wil je vaak met een iets zwaarder racket gaan spelen. Dit kun je doen door gewicht aan je racket toe te voegen. Wil je gewicht toevoegen dan kan dat eigenlijk op 2 manieren. Door gewicht toe te voegen aan de top van je padel racket of juist aan het handvat. Dit maakt een groot verschil voor het gebruik van je racket. Denk hier dus goed van te voren over na. Gewicht aan de top zorgt voor meer power. Voeg je gewicht toe aan het handvat dan zorgt dit voor meer stabiliteit en controle.

BullPadel Custom Weight

Bullpadel custom weight

BullPadel Custom Weight

Dempers

Voor padel rackets zijn tegenwoordig ook dempers beschikbaar. Dit zijn een aantal siliconen hoesjes die in de gaten van het racket geplaatst worden. Daarmee kun je de trillingen in het padel racket terugdringen en blessures voorkomen. Het verbeterd de stabiliteit van het racket. Dempers kunnen ook gebruikt worden om de balans van het racket te verschuiven. Wanneer je de dempers onderaan plaatst komt er meer gewicht onder in het racket dat bijdraagt aan de controle. Bovenin het racket zorgt het extra gewicht juist voor extra kracht.

Outfit accessoires

Naast accessoires voor je racket, zijn er ook outfit items die niet per se nodig zijn, maar wel heel handig. Zo zorgen zweetbandjes er niet alleen voor dat het zweet niet rechtstreeks je ogen inloopt, maar hebben zweetbandjes ook een blessure voorkomende werking. De trillingen worden hier deels mee opgevangen waardoor de impact op de spieren in de arm minder groot worden. Een andere toevoeging aan je outfit is een bal clip. Vooral voor de dames, die vaak met een rokje zonder zakken spelen erg handig. Ook een goede tas mag niet ontbreken. Het maakt je outfit compleet en zorgt ervoor dat je altijd al je spullen bij hebt.

Polsband Adidas

Zweetbandjes

Overige padel accessoires

Naast padel accessoires voor het racket of de kleding zijn er nog andere accessoires die niet in het artikel mogen ontbreken. 

Training

Voor de training zijn er een aantal handige benodigdheden die helpen bij het geven van les. Naast dat je natuurlijk padel ballen nodig hebt is het bijvoorbeeld ook handig om ze in een karretje te hebben zodat je ze niet de hele tijd vast hoeft te houden. Bij Tennis wordt vaak een winkelwagentje gebruikt. Deze nemen echter wel veel ruimte in en die ruimte is er minder op de padelbaan. Een ballen wagentje is dus echt een musthave!

Ook het ballen rapen is met padel wat lastiger dan bij tennis. Zo kun je niet alle ballen stapelen op je racketblad zonder dat ze er vanaf vallen. Ook een ballenkoker of pick-up cart mag dan ook niet ontbreken.

Als laatste willen we ook de cones niet onthouden. De kleine pionnen zijn belangrijk voor het aangeven waar ballen geslagen moeten worden. Een belangrijk mik punt, of zij zorgen er juist voor dat er tijdens de training “looproutes” gecreëerd kunnen worden.