Tuyo Super Power racket

Review: TUYO Super Power junior

Een racket uitzoeken voor jezelf is vaak lastig, maar voor junioren is dit nog veel lastiger. In dit artikel kijken we naar de TUYO Super Power. Het jeugd racket van TUYO. We staan stil bij het design, materiaal en onze ervaringen. Bepaal of dit het racket is dat bij jouw kind past!

Design

Allereerst het design! Wat ons betreft enorm geslaagd. Het is namelijk zo dat dit racket qua design speciaal gemaakt is voor kinderen, waar je bij andere grote merken vaak zien dat de junior rackets eenzelfde design hebben als een regulier racket. 

De kinderen op de club vonden het racket ook super om te zien en wilde er graag mee spelen. De felle kleuren vallen op en de kleurstelling valt in de smaak. De oranje bliksemschichten maken het racket speels en geven je het idee van power en kracht. De gele accenten geven het racket veel contrast waardoor deze enorm opvalt wanneer je op de baan staat. Voor de junioren een enorme pré. We vinden het design dan ook zeer geslaagd. 

De vorm van het racket is rond. Daarmee is het racket passend bij de doelgroep die vaak beginnend zijn. Dit zorgt voor een grote sweetspot. De sweetspot is de plek op het racket waar je de bal kunt raken voor een maximaal resultaat. De bal zal dan ook van het racket af vliegen. We raden voor junioren vrijwel alleen maar ronde of hybride rackets aan, aangezien deze rackets meer controle geven en beter geschikt zijn voor junioren.

Specificaties

Wanneer we kijken naar een junior racket zijn er eigenlijk maar een aantal dingen echt belangrijk. 

Het belangrijkste is het gewicht. Met 310 gram is dit racket heel licht, wat hem makkelijker maakt om te gebruiken. Veel andere junior rackets zijn zo’n 330 gram. Zeker voor een beginnende junior adviseren wij zo licht mogelijk. Dit heeft te maken met het feit dat controle vele malen belangrijker is dan kracht in het begin van je padel carrière. 

Wanneer je dit gewicht vergelijkt met een volwassene racket, zie je dat het verschil niet zozeer in de grootte van het racketblad zit, maar met name juist in de dikte van het racket. Met 32 millimeter is de TUYO Superpower een stuk smaller dan rackets voor volwassene. Een goede keus, aangezien de grootte van een racketblad meer van belang is.  

Het materiaal van racket is van goede kwaliteit en voldoet volledig in de behoefte van een junior. Het racket is gemaakt van Eva schuim (check). Dit is niet het allerbeste materiaal, maar het is dan ook de bedoeling dat dit echt door de beginnende junior gebruikt wordt. 

Je ziet soms ook bij junior rackets extra’s als een ruw oppervlakte voor meer spin of een verstevigde brug, maar voor junior rackets adviseren wij om het simpel te houden. 

De afwerking van dit racket is bijzonder goed. Waar je bij veel rackets vaak nog een duidelijk scheiding ziet tussen het blad en het frame, is dit bij de TUYO Superpower één geheel.

Tuyo Super Power racket weegschaal

Ervaring

Uiteraard hebben we zelf wel een aantal ballen geslagen met het racket, maar wij zijn niet de doelgroep. Nog belangrijker is wat de jeugd er op de club van vindt. Je ziet dat de jeugd graag met het racket speelt en er enthousiast van worden, wat ons betreft de echte graadmeter.

Conclusie

Al met al is dit racket een echte topper wanneer we kijken naar padel rackets voor junioren. TUYO heeft met de TUYO Super Power een racket op de markt gebracht dat precies aansluit met hetgeen waar de jeugd naar op zoek is. Felle kleuren, licht van gewicht en makkelijk in gebruik. 

Op zoek naar een racket voor de beginnende junior? Dan is de TUYO Super Power een racket om rekening mee te houden! 

Relevante artikelen

Padel junior

Beste padel rackets voor junioren

Tuyo Silver Stealth2

TUYO Padel rackets

Thuis trainingen

Padel thuis trainingen