Padel thuis oefeningen

Padel oefeningen voor thuis

Het Corona virus heeft iedereen erg hard geraakt. Door het virus zijn de meeste sportvelden al tijden leeg. Het is nu de tijd van thuis sporten. Nu zal je al snel denken dat dit heel lastig gaat met padel. Toch hebben wij hier even over nagedacht en zijn we met een aantal padel oefeningen gekomen die je wel degelijk thuis kunt doen. Ook zijn er een aantal filmpjes online gekomen waarin beroemde padel spelers vanuit hun raam of achtertuin overspelen met de buren. Dat is pas doorzettingsvermogen! Bekijk de beste padel thuis trainingen onder aan dit artikel.

Oefenen met een muur

Iedereen heeft thuis wel een muur waar hij of zij een bal tegenaan kan slaan. Dit hoeft ook niet hard te gaan. Je kunt voor jezelf een oefening uitzetten, waarbij je steeds probeert om de bal via de muur op hetzelfde stukje grond te laten stuiteren. Begin door een vak van een vierkante meter uit te zetten. Maak het jezelf moeilijker door dit vak steeds kleiner te maken. Een van de simpelste vormen, maar tegelijk ook een van de meest effectieve thuis trainingen.

Volleren is bij padel erg belangrijk. Ook dit is heel gemakkelijk thuis te oefenen. Wissel hierbij af tussen de forehand en de backhand volley. Maak het jezelf moeilijker door de afstand tussen jou en de muur steeds te vergroten en te verkleinen. 

Hooghouden

Of train gemakkelijk je oog hand coördinatie door de bal simpelweg hoog te houden. Ook hierbij kun je afwisselen tussen de forehand en de backhand. Houd hoog samen met een quarantaine maatje of zelfs met buren met een schutting tussen jullie in!

Speedball

Decathlon is met een product op de markt gekomen die perfect is voor het thuis oefenen in deze tijden. Dit product is genaamd “speedball”. Speedball is een bal aan een elastisch touw die aan een paal vast zit. Bovenaan de paal zit een draaischijf, waardoor het elastiek niet om de paal heen krult, waardoor het elastiek lang blijft. Hiermee kan je ideaal trainen. Het is heel gemakkelijk in je eentje te gebruiken maar is ook zeker leuk met zijn tweeën, mocht je een quarantaine maatje hebben! Dit product gaat in deze tijden als warme broodjes over de toonbank.

Oefen net

Wie thuis een achtertuin heeft met wat ruimte, kan nog altijd een eigen oefen net bestellen. Dit net is opvouwbaar en in hoogte verstelbaar. Mocht je het leuk vinden om samen met een maatje thuis wat oefeningen te doen dan kan dat met dit net. Houd wel anderhalve meter afstand!

Fysieke training

Om een lange padel partij goed door te komen, moet je fysiek in orde zijn. Dit is dus net zo belangrijk als de behendigheid met je racket. Een belangrijk onderdeel van de thuis trainingen om je padel spel te verbeteren. Daarbij zijn vooral oefeningen voor korte-, heftige krachtsinspanningen van belang. Dus veel korte sprints, explosieve bewegingen en loopvermogen. Daarnaast is ook flexibiliteit en stabiliteit van belang. Weerstandsbanden kunnen hier onder andere bij helpen.

Padel net

Oefen net

Artengo oefenset

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden

Relevante artikelen

Padel reactiesnelheid

Train je reactiesnelheid

Padel verdedigen

10 Tips om beter te verdedigen

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets per niveau