Padel junior

Beste padel rackets voor junioren

Eerder zochten we de beste padel rackets voor beginners uit. Voor kinderen of junior padel spelers zijn er andere rackets dan voor volwassenen. Op een aantal punten wijken deze rackets af. In dit artikel gaan we samen op zoek naar de beste padel rackets voor junioren. Zo lees je welke factoren belangrijk zijn bij het kopen van een padel racket voor junioren. Wil jij meteen door naar de beste rackets? Scroll dan meteen door naar het einde van het artikel. 

Gewicht

Gewicht is belangrijk voor een racket. Meer gewicht zorgt voor meer power, minder gewicht zorgt ervoor dat het racket meer wendbaar is. Waar het gewicht bij volwassenen tussen de 350 en 390 gram ligt, is dit bij junioren een stuk lager. Daar ligt het gewicht tussen de 280 en 300 gram. We raden aan om met een zo licht mogelijk racket te beginnen. De spieren van kinderen moeten nog ontwikkelen, met een licht racket is de belasting minder. De kracht komt met de leeftijd. Voor jonge spelers is vooral techniek belangrijk. Daarnaast is het omzetten van lichaamsgewicht naar snelheid belangrijker voor de power dan hard slaan. 

Grip

Wat verder opvallend is, is dat een junior racket een erg korte grip heeft. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om de bal te raken. De sweet spot van het racket is dichterbij. Wel betekent dit dat de reikwijdte minder wordt. 

Dikte

Ook de dikte verschilt bij een racket voor junioren. Zo zijn veel junioren rackets tussen 33 en 34 mm dik. Dit is een groot verschil met volwassene rackets die 38 mm dik zijn. Doordat de rackets minder dik zijn is het makkelijker om op gewicht te besparen zonder al te veel van de grootte in te leveren. 

Vorm

Je hebt verschillende vormen in een padel racket. Wij raden aan om als junior een racket te pakken met een ronde vorm. De reden hiervoor is dat het gewicht dan gelijk verdeeld is. Dit maakt de sweetspot van het racket groter. Hierdoor is het racket beter beheersbaar en is het voor kinderen of junioren relatief makkelijker om een bal goed te raken.

Aanbevolen rackets voor junioren

Adidas AdiPower Junior

Adidas AdiPower junior

Pure32 J10

Pure32 J10

Head Delta Junior