Tuyo Cosmic Pearl

Review: Tuyo Cosmic Pearl

PadelMinded heeft al een geruime tijd een goede samenwerking met TUYO. Ook deze keer mochten wij een aantal rackets van het Spaans/Nederlandse merk testen. In deze review beschrijven wij onze ervaring met de TUYO Cosmic Pearl. Dit dames racket is ideaal voor speelsters die op regelmatige basis een recreatief potje padel spelen.

Design

Dit druppelvormige racket heeft een redelijk simpel maar elegant design. Door de kleuren wit en parelmoer/paars heeft het een fris uiterlijk, wat ons erg aanstaat. Wel is het hiermee nadrukkelijk een design dat meer voor de dames is. De kleuren zijn makkelijk te combineren met de laatste trends. Sta je op de padelbaan lekker in de zon, dan zie je de parelmoer kleur zelfs schitteren. Time to shine dus!

TUYO geeft aan dat het racket een gewicht heeft van tussen de 350 en 370 gram. Wij hebben het racket even gewogen en kwamen uit op 355 gram. Hiermee is het gemiddeld qua gewicht. Dit samen met de framevorm maakt dit racket een goede mix tussen controle en kracht.

Wat opvalt is dat dit racket goed is afgewerkt voor zijn prijsklasse. Regelmatig zie je duurdere rackets die minder goed zijn afgwerkt, maar de Cosmic Pearl van TUYO heeft de ruwe oppervlakte mooi op het racketblad zitten. Het zit dan ook nog maar nauwelijks op het frame, zoals we bij sommige andere rackets hebben gezien. De gaten zijn ook netjes geboord.

Tuyo Cosmic Pearl 2

Materiaal

Het blad van de TUYO Cosmic Pearl bestaat uit 3K carbon met een vulling van Eva Medium Rubber. Eva Medium is een iets stugger materiaal wat de controle in dit racket zeker ten goede komt. Het frame is gemaakt van 100% Carbon. 

Zoals bij ieder racket van TUYO is de oppervlakte van het blad van de Cosmic Pearl ruw. Dit noemen zij “Sandpaper”. Dit bevordert het effect wat aan de bal gegeven kan worden. Bij de Cosmic Pearl is dit iets minder ruw dan bij de luxere Silver Stealth bijvoorbeeld.

Ervaring

We hebben nu een aantal weken de Cosmic Pearl mogen testen en onze ervaring is erg positief. Het uiterlijk van het racket is lekker vrolijk. Doordat het frame een druppelvorm heeft, ligt de meeste massa van het racket hoger dan bij een rond racket. Dit zorgt dan ook voor meer kracht achter de bal. Echter heb je met de TUYO Cosmic Pearl ook zeker controle doordat het racket vrij licht van gewicht is. 

Omdat we veel rackets testen en gebruiken, wisselen we veel rackets af. Bij dit racket ben je snel gewend en heb je niet veel tijd nodig om je aan te passen. Het racket heeft een vrij grote sweetspot waardoor je al snel het gevoel hebt dat je de bal zuiver raakt. Dit speelt prettig. Zelf zijn wij een fan van het aangebrachte Sandpaper oppervlak. Je kan duidelijk voelen dat je meer grip op de bal hebt bij het geven van effect in slagen. 

Beoordeling

Al met al zijn wij erg positief over de TUYO Cosmic Pearl. Voor dames die regelmatig een potje padel spelen is dit racket zeker het overwegen waard! Het racket heeft een goede balans tussen kracht en controle en met de grotere sweetspot en aangebrachte sandpaper speelt het racket heel fijn. Het racket koop je dan ook via deze link.

Ben je nu nog niet helemaal overtuigd van deze TUYO Cosmic Pearl, kijk dan naar dit artikel om meer TUYO padel rackets te vinden. Nog altijd niet overtuigd van het merk? Dan check je het beste padel racket per niveau hier!

Relevante artikelen

Tuyo Silver Stealth2

TUYO Padel Rackets

Beste padel racket dames

De 5 beste padel rackets voor dames

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau