Padel racket kopen? Doe je research!

De laatste tijd zien we regelmatig Instagram advertenties voorbij komen voor padel rackets. Wanneer we dan doorklikken en wat verder kijken, zien we dat deze rackets vaak van AliExpress komen en tegen een veelvoud van de prijs worden verkocht. Een padel racket kopen kan lastig zijn. Welk racket past bij jouw niveau en speelstijl. PadelMinded en andere sites hebben hiervoor handige artikelen, maar doe ook altijd je eigen research. 

Oplichting of slimmer verkoper?

Is het verkopen van AliExpress rackets voor een hogere prijs oplichting? Wat ons betreft niet altijd. Zo kunnen aanbieders door middel van service onderscheid maken, een goede garantie en snellere levertijd biedt ook waarde voor consumenten. Daarnaast hebben de webshops vaak ook kosten voor belasting, hosting en marketing. De vraag is echter, bieden zij voldoende waarde voor het extra geld dat ze vragen? Dit is voor iedereen anders. Een snelle levertijd is voor de één belangrijk, de ander vindt het niet erg wat langer te moeten wachten. Bepaal dus zelf of jij direct bij AliExpress wil kopen of via een tussenpartij.

Een voorbeeld

Voor we hiermee beginnen wil ik even duidelijk maken dat we geen racket hebben getest en dus ook niets over de kwaliteit of service kunnen zeggen. Dit voorbeeld dient ervoor om mensen bewust te maken van het feit dat ze bij onbekende merken zelf hun research moeten doen. 

Afgelopen tijd zien we regelmatig instagram ads voorbij komen van Padelr.nl. Een webshop die Camewin padel rackets aanbiedt. Op het moment van schrijven hebben ze een tijdelijke actie (2e racket gratis), maar normaal gesproken kost een Camewin racket hier €110,- exclusief verzendkosten. Bij een korte zoekopdracht bij AliExpress zien we dat ditzelfde racket voor $31,- aanbiedt. Tegen de huidige koers is dit €26,20. 

Dit is niet het enige racket dat zowel Padelr.nl als AliExpress aanbiedt. In alle gevallen zien we een vergelijkbaar prijsverschil. Wil jij dus niet teveel betalen, doe dan voldoende research!

Zoals eerder al aangegeven hebben we deze rackets dus niet getest. Wanneer je deze als beginner op AliExpress besteld kan dit misschien een goed alternatief zijn om te testen of je de sport leuk vindt. Wel  denken wij dat er wel betere rackets op de markt zijn. 

Zelf ook voorbeelden hiervan? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd.

Relevante artikelen

Padel racket materialen

Materialen van een padel racket

Padel-merken-toppers

Merken padel rackets van de top spelers

adidas-padel-ale-galan

Beste padel rackets voor elk niveau