Padel op TV

Padel op de TV

Padel groeit enorm in aandacht en populariteit. Dat zorgt er dan ook voor dat het voor de TV zenders interessant wordt om padel uit te zenden. Ziggo heeft daarom de rechten gekocht om toernooien van de World Padel Tour (WPT) uit te zenden. Dit zullen ze de komende 3 jaar gaan doen. Allemaal kijken dus, want uiteindelijk bepalen de kijkcijfers het succes en of Padel vaker op TV uitgezonden zal worden.

Padel op Ziggo

Zoals hierboven al aangegeven zal Ziggo dus de komende 3 jaar de internationale toernooien van de WPT uitzenden. De top wedstrijden van zowel mannen als vrouwen zullen hierbij te zien zijn. We kunnen dus ook op de TV toppers als Juan Lébron, Ale Galán en Alejandra Salazar gaan bewonderen. 

Ziggo zelf geeft aan hiervoor te hebben gekozen door de snelle groei, maar ook door het feit dat de sport snel is en een hoog entertainment niveau heeft.

Een super mooie stap om Padel in Nederland verder te zien groeien. Een deel hiervan zal ook op het open kanaal uitgezonden worden en is daarmee voor iedereen toegankelijk. 

Ziggo heeft ook veel tennis aanbod en zendt ook andere racketsporten uit. Padel is daarom een perfecte toevoeging aan het arsenaal. 

Andere mogelijkheden om Padel te volgen

Naast Ziggo zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om de World Padel Tour te volgen. Zo heeft de WPT ook zijn eigen World Padel Tour TV. Dit is een gratis streaming applicatie. Je moet dan dus alleen even naar je SmartTV streamen om ook op je TV van Padel te kunnen genieten. Toch is Ziggo wat ons betreft een wat betere optie, aangezien alles hier tot op heden Spaanstalig. Niet alleen het commentaar, maar ook de site, het aanmaken van een account en alle andere zaken zul je even zelf moeten vertalen. 

Naast deze optie is er nog één andere manier. Ook op Youtube maakt de WPT regelmatig live uitzendingen en kun je de wedstrijden live volgen. Het commentaar is hier wel Spaans. Dat zorgt voor een leuk sfeertje, maar is misschien voor de gemiddelde Nederlander wat lastiger om te volgen.

Al met al zijn wij van PadelMinded heel blij met de recente ontwikkelingen. Dit zal ervoor zorgen dat de sport nog meer onder de aandacht komt, wat altijd impact heeft op het aantal spelers. Daarnaast helpt het om toernooien naar Nederland te laten komen. De komende 3 jaar kunnen we ons in ieder geval vergapen aan de tofste rally’s op de WPT!

Relevante Artikelen

Padel groei banen

De groei van padel

Padel-merken-toppers

Merken padel rackets van de toppers

adidas-padel-ale-galan

Beste padelrackets per speelniveau