Padel groei banen

Padel is niet alleen in Nederland een snel groeiende sport, maar ook wereldwijd zit Padel in de lift. In dit artikel ontdekken we hoe snel padel groeit, maar ook waar padel snel aan populariteit wint. 

Aantal padel spelers

Misschien wel het belangrijkste element om naar te kijken wanneer we de groei van een sport onderzoeken is natuurlijk hoeveel spelers het ook daadwerkelijk spelen. De nummers liegen er niet om, ook in spelers is Padel enorm aan het groeien. 

Aantal padel spelers in Nederland

In Nederland schat de KNLTB dat er nu zo ongeveer 75.000 actieve padel spelers zijn. Deze spelers zijn onderdeel van een club. De verwachting is dat deze snelle stijging nog wel even doorzet, tot zelfs 140.000 in 2025. Bijna een verdubbeling in 3 jaar tijd. Ter vergelijking, momenteel zijn er zo’n 123.000 mensen lid bij de atletiekunie en 129.000 bij de zwembond. Padel zou dus zomaar deze sporten kunnen inhalen en bij de top 10 grootste sporten van Nederland kunnen komen.

Aantal padel spelers in Spanje

Padel is van oorsprong een sport die in Mexico is ontstaan [link naar geschiedenis], maar echt groot is geworden in Spanje. Hier heeft de sport sinds 2004 een sterke opmars gemaakt tot het punt waar het de op één na grootste sport van het land is. Wat minder populair dan voetbal, maar groter dan tennis. Het land heeft de meeste padel banen ter wereld, meer dan 20.000 en zo’n 6 miljoen actieve spelers.

Padel in Google trends

Naast het aantal spelers zien we ook dat de zoekopdrachten voor padel wereldwijd enorm stijgen. Zo zie je hier een trend sinds 2004, waar het duidelijk te zien is dat padel vanaf 2018 een enorme opmars maakt. De trend is in Spanje en ook Argentinie redelijk gelijk gebleven, maar juist de opkomst van nieuwe landen maakt het zo interessant.

Interesse padel Nederland

Wanneer we namelijk kijken naar de regio’s waar dit vandaan komt, zien we dat padel niet alleen in Nederland een enorme opmars aan het maken is, maar ook in scandinavie enorm groeit. Met name Zweden laat een sterke stijging zien, maar ook Denemarken, Finland en Noorwegen zien een snelle groei in aandacht voor padel. 

Andere landen waar een snelle groei te zien is, zijn onder andere Paraguay, Portugal, Belgie, Italie, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Views on social

Padel is niet alleen populair in het aantal spelers, het wordt ook steeds populairder op verschillende social media. De World Padel Tour heeft veruit de meest populaire padel kanalen op alle verschillende platformen. 

Op Youtube krijgt het kanaal van de World Padel Tour er zo’n 4.000 volgers per maand bij. Dat is zo’n 50.000 nieuwe padel fans per jaar! Niet iedereen abonneert natuurlijk, dus wanneer we kijken naar de views, zien we nog extremere getallen. Zo kreeg dit account in december 2021 11,6 miljoen views, terwijl dit een jaar eerder nog 5,7 miljoen was. 

Naast Youtube gaat padel ook hard op TikTok, hier krijgt het officiele account van de WPT er maandelijks ruim 2.300 volgers bij. Dat lijkt niet veel, maar hier zit het account al op meer dan 541.000 volgers. Dat is nog net minder dan Instagram, waar het account 708.000 padel fans heeft die het account volgen. Opvallend is dat de following op Facebook het kleinste is, met “slechts” 440.000 mensen die de pagina van de WPT volgen. Wij verklaren dit doordat de sport met name jonge spelers aantrekt. Zij zijn de eerste die de nieuwe sport echt omarmen. De platformen waarop de WPT snel groeit zijn ook de platformen waar deze jongeren zich momenteel vaker bevinden.

En het blijft groeien

Zoals hierboven te lezen is het duidelijk. Padel is een enorm snel groeiende sport en is “here to stay”. Wil je nu meer weten over de soorten padel slagen of merken padel rackets, PadelMinded helpt je verder.

Relevante Artikelen

Padel-merken-toppers

Merken padel rackets van de toppers

Soorten Slagen Padel

Soorten slagen bij padel

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket per niveau