Indoor Padelbaan

Er zijn steeds meer banen in Nederland die binnen worden aangelegd. Waar padel in het begin met name op werd gepikt door tennisverenigingen, zien we nu een verschuiving naar verenigingen of locaties uitsluitend voor padel.

Dit zorgt ook voor een kentering qua banen aanleg. Waar tennisclubs met name buitenbanen hebben gelegd, zie je nu dat padel locaties vaak binnenbanen aanleggen. In dit artikel ontdekken we de vijf voordelen van het spelen van padel op een binnenbaan. 

1. Geen wind

Natuurlijk is dit een inkoppertje, maar je hebt geen last van wind en dat is een groot voordeel. Veel mensen die padel nog niet zo goed kennen, denken dat het spelen in een kooi ervoor zorgt dat wind amper effect op je spel heeft. Als je regelmatig speelt weet je dat dit niet waar is. 

Padel is een spel waarbij je strijd om de netpositie, en dus ook veel zal moeten lobben. Een lob slaan met veel wind is erg lastig in te schatten en daarom ook erg moeilijk. Altijd dezelfde omstandigheden zorgen ervoor dat je een betere en consistente lob gaat slaan.

2. Geen natte ramen

Naast wind is ook regen erg lastig. Dit zorgt ervoor dat het spel totaal anders wordt. Je kan het eigenlijk geen padel meer noemen. Via de ramen is namelijk nauwelijks nog te doen, door de stuit van de bal. De bal glijdt als het ware van de ramen af. 

Meer weten over hoe je in natte omstandigheden speelt? Lees dan ons artikel over padel in de regen.

3. Nooit (te) koud

Binnen spelen zorgt er ook voor dat je altijd vergelijkbare temperaturen hebt. Je speelt niet in de vrieskou, wat echt een andere dimensie aan het spel geeft. Geen stramme spieren of bevroren handen. Het kan altijd doorgaan. Zelfs wanneer er buiten sneeuw ligt of de baan bevroren en glad is. Ideaal dus!

4. Je kijkt nooit in de zon

Padel hoort natuurlijk in het goede weer omdat het een beetje een Spaanse vibe heeft. Toch zorgt een lage zon vaak voor lastige situaties. Zeker als je tegenstander veel lobs speelt en je dan slecht ziet heeft dit een groot effect op je spel. Je ziet dit vaak bij de competitie, als deze wat langer duurt en de zon onder begint te gaan. Je ziet dan vaak dat één kant erg in het voordeel is en beide games pakt, om de voorsprong vervolgens weer in te leveren als er gedraait is van kant. Bij binnenbanen is het licht altijd gelijk en zorgt dit niet voor hinder, waardoor geen van de kanten in het voordeel is. Absoluut een voordeel dus.

5. Goedkopere banen

Als laatste zien we een groot voordeel bij de aanleg van de banen. De fundering van een padelbaan is erg belangrijk en voor een binnenbaan vaak een stuk goedkoper. Op de eerste plaats omdat er vaak al een fundering ligt die gebruikt kan worden. Daarbij komt het feit dat de fundering niet waterdoorlatend hoeft te zijn. Dit zorgt voor een ander soort, duurdere fundering. 

Al met al zie je niet voor niets dat er op de WPT vaak binnen gespeeld wordt. Altijd dezelfde omstandigheden is ideaal voor het trainen en spelen van wedstrijden. Je ziet steeds meer binnenbanen bij padelclubs en dat is wat ons betreft een hele goede ontwikkeling!

Padel-merken-toppers

Met welke padelrackets spelen de toppers?

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets per niveau

Bandeja Padel

Padel Bandeja