Pure32 C50

Racket review: Pure32 C50

Sinds het begin van PadelMinded hebben wij al een samenwerking met Pure32. Dit Nederlandse merk heeft een eigen kijk op padelrackets en onderscheid zich daarmee van de rest. Zo is het ongeveer het enige merk met een dikte van 32 millimeter in plaats van de gebruikelijke 38. Daarnaast heeft het ook een gepatenteerd gatenpatroon. Dit alles erop gericht om de rackets makkelijker in omgang te maken, en dat is gelukt.

Van de vorige collectie hebben wij de D50 mogen proberen, waarover wij zeer te spreken waren. 

Nu heeft Pure32 een nieuwe collectie uitgebracht. Namelijk de C30, C50 en D55.  

In deze racket review vertellen wij van Padelminded over onze ervaringen met de C50.

Mocht je meer uitleg willen hebben over welk racket mogelijk bij jou past, kijk dan op deze pagina. 

Design

Wat ons opvalt is dat het logo van Pure32 is vervangen door de tekst Pure32. Het is hierdoor direct duidelijk van welk merk het racket is. Echter vonden wij het logo ook wel iets chiques hebben. 

Het racket oogt heel rustig door het minimalistisch design. Mooi donker zwart met turquoise. Het Turquoise komt ook terug in het hart van het racket. Juist dit rustige design spreekt ons heel erg aan. We kunnen ons dan ook vinden in Pure32 zijn eigen omschrijving van het racket, strak en elegant!

pure32

Materiaal

De Pure32 C50 is gemaakt van een carbon frame. Dit zorgt voor de hardheid van het racket, waardoor deze lang mee gaat. Ook het blad is voorzien van carbon maar dan in combinatie met 2 lagen glasvezel. Pure32 onderscheid zichzelf van concurrentie doordat zij een blad hebben met een dikte van maar 32 millimeter. Het blad is voorzien van een “rough surface” waardoor je ballen het gewenste effect kan geven. De kern is voorzien van “Black Eva”. Black Eva rubber is de EVA met de hoogste dichtheid.

Productbeschrijving

  • Model: 2022
  • Vorm: Diamant
  • Blad: Carbon + Glasvezel
  • Frame: Carbon 
  • Gewicht: 330 gram
  • Balans: Hoog
Pure32 C50

Pure32 C50

Ervaring

De Pure32 C50 is met een gewicht van 330 gram een erg licht racket. Dit heeft alles te maken met de dikte van het frame, namelijk 32mm. Desondanks voelt het racket erg fijn in de hand aan en kan je zeker voldoende kracht aan de bal meegeven. Het ruwe oppervlakte op het blad vinden wij erg fijn. Je kunt hierdoor de ballen nog net meer spin meegeven dan met andere rackets. Door de hoge dichtheid van het blad voelt het racket erg degelijk aan. Het diamantvormige blad heeft de balans hoog in het racket liggen waardoor je meer massa achter de bal kan geven. Dit maakt het een all-round racket. Door het lage gewicht heb je veel controle en ben je erg wendbaar op de baan. Door het aanvallend design heb je ook kracht.

Beoordeling

Wij zijn wederom erg te spreken over het racket van Pure32. Naast de positieve ervaring die wij hebben bij het testen van het racket, vinden we ook de prijs-kwaliteit verhouding erg interessant. Voor het geld van de C50 krijg je bij veel andere merken geen rough surface voor extra spin, geen gepatenteerd gatenpatroon en geen carbon frame maar Fiberglass. De Pure32 C50 is dus gewoon een goede deal.

Het racket voelt heel degelijk en solide aan. Het design is minimalistisch en elegant. Het lage gewicht maakt dit racket ook nog eens erg interessant voor blessuregevoelige spelers en beginners. Ben je uitsluitend op zoek naar een power racket dan zal je een racket met een hoger gewicht willen hebben.  

Ben je op zoek naar een racket waar je veel controle en comfort hebt, waarmee je ballen perfect kan plaatsen en door het effect nog eens extra laag kan laten opkomen, dan is de Pure32 C50 zeker het overwegen waard!

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast Pure32 ook andere merken overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.

Relevante artikelen

Pure32 padel collectie

Pure32 padel rackets

Padel racket gaten

Het gatenpatroon van een padel racket

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau