Padelkleding kopen

Padel kleding kopen

Van plan om binnenkort padelkleding te kopen? Wanneer je de baan op gaat is het ook belangrijk goede padelkleding te hebben. Het moet vooral geen negatieve factor worden tijdens een wedstrijd. Naast dat het functioneel moet zijn, moet het er natuurlijk ook nog erg goed uitzien. In dit artikel nemen we je mee door de benodigdheden, waar padelkleding aan moet voldoen en welke merken onze voorkeur hebben.

Welke padelkleding heb ik nodig?

Welke kleding je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van veel verschillende aspecten. Hoe warm is het, schijnt de zon of valt er juist regen. In het algemeen kun je padelkleding uitsplitsen in de volgende producten;

Mannen vs. Vrouwen

Tussen mannen en vrouwen zit niet veel verschil qua materialen. Wel zie je vaak bij wedstrijden dat mannen een shirtje en broekje aan hebben. bij padelkleding voor vrouwen is dit vaak een jurkje of hempje met een rokje. 

Verder zijn het vooral de designs die verschillen. Zeker bij shirts en schoenen ze je verschillen in kleurstelling. Op zoek naar schoenen? We zochten de top 10 beste padel schoenen voor dames uit. 

Waar moet padelkleding aan voldoen?

Bij padelkleding kopen hoef je niet op veel zaken te letten. Het moet vooral lekker zitten en je spel niet negatief beïnvloeden. Daarvoor zijn een aantal factoren belangrijk. Allereerst moet padelkleding licht zijn. Padel is een sport van snelle en intensieve activiteit en snelheid is daarin belangrijk. Hele zware kleding draagt daarom zeker niet bij aan het spel. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed van de warmte af kan en dus goed ventileert. Dit is zowel belangrijk voor het zweten en het vocht als voor de lichaamstemperatuur. Kijk daarom altijd naar het materiaal van de kleding. 

Materiaal Padelkleding

Wanneer we kijken naar materialen van sportkleding zien we vaak 3 verschillende typen; Polyester, Katoen en Nylon. Deze materialen hebben allemaal net wat andere karakter eigenschappen. 

Polyester is licht, glad en goed ademend. Daarom is dit materiaal ideaal voor wedstrijdkleding. Daarnaast is het ook makkelijk te bedrukken en is het erg slijtvast. In de praktijk zie je dus veel padelkleding van polyester. Met name shirt, broekjes en jurkjes worden vaak van 100% polyester gemaakt. Sommige merken gebruiken een mix van 90% polyester en 10% elastaan.

Katoen is wat dikker en neemt  veel vocht op. Dit is dus ideaal voor iets warmere kleding als truien en trainingspakken. Die bestaan vaak voor 2/3e uit katoen en verder uit Polyester. Een ander voordeel van katoen is dat het niet makkelijk kreukt en zacht aanvoelt. 

Nylon droogt snel, neemt geen vocht op maar brengt het naar de oppervlakte waardoor het snel kan verdampen. Deze stof neemt geen bacteriën op en is dus heel hygiënisch. Toch zien we dit vaak verwerkt in fitnesskleding, maar minder bij padel.

Bekendste merken padelkleding

Wanneer we kijken naar merken padelkleding zien we een aantal bekende namen terugkomen. Zo zijn de bekende merken als Adidas, Asics, Nike en Under Armour goed vertegenwoordigd. Zij hebben vaak niet speciale padelkleding, maar hebben bestaande sportkleding die goed bij de sport past. 

Daarnaast zijn er ook een aantal racket fabrikanten die kleding zijn gaan ontwikkelen. Zo zie je veel Bullpadel kleding. Veel profs spelen hiermee op de WPT omdat ze naast hun racket ook hun kleding gesponsord krijgen. Daarnaast heeft ook Drop Shot een eigen kledinglijn.

Naast dit soort merken zie je tegenwoordig ook merken opkomen die zich richten op padel omdat het zo’n snel groeiende sport is. Zij spelen hier op in met hun kleding. Padelista is hier een mooi voorbeeld van. Met gave designs en goede beelden creëren zij een mooie sfeer rondom hun merk.

Conclusie

Naast het mode aspect heeft padelkleding dus wel degelijk een belangrijke functie. Ga je padelkleding kopen? Let dus op dat je, naast mooie kleding, ook kleding koopt die qua materialen goed passen bij de functie. Koop bijvoorbeeld dus wedstrijdkleding van polyester, maar een lekker trainingspak van katoen. Het verschil tussen merken zit hem met name in de kwaliteit van het materiaal, als ook in de designs. 

Relevante artikelen

adidas-padel-ale-galan

De beste padelrackets per niveau

padel accessoires

Padel Accessoires

Padel Gezondheid

Padel: een gezonde sport?