Beste padelschoenen voor dames

Beste Padel Schoenen voor Dames

Bij je padel uitrusting denk je al snel aan padel rackets, maar ook padel schoenen zijn belangrijk voor een optimale prestatie. Ben jij op zoek naar de beste padel schoenen voor dames, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Eerst bespreken we waar je op moet letten, om vervolgens 10 van onze favorieten op een rij te zetten.

Hier moet je op letten bij het kopen van padel schoenen voor dames

Als eerste is het design natuurlijk belangrijk. Het oog wil ook wat en je wil er leuk bijlopen. Natuurlijk is het design heel erg smaakgevoelig. Er is dan ook geen goed of fout. Wel adviseren we om een wat neutralere kleur te nemen, met accenten van een leuke felle kleur. Dit zorgt er namelijk voor dat je schoenen matchen bij een neutrale look, maar geeft je ook de vrijheid om te combineren met een meer opvallende outfit.

Het design is belangrijk, maar eigenlijk is de demping nog veel belangrijker. Dit gaat namelijk over je gezondheid en zorgt ervoor dat blessures voorkomen worden. Bij padel trek je veel sprintjes, spring je regelmatig en staat er veel druk op je enkels en knieën. Zorg er dus voor dat je padel schoenen voldoende de klappen absorberen. Dit kun je voelen bij het passen, maar vaak kun je ook al op voorhand de dikte van de zool bekijken of zien dat er speciale techniek gebruikt wordt voor de demping, zoals bij de Asics Gel Challenger.

Bij het uitzoeken van padel schoenen voor dames raden we ook aan om naar de zool te kijken. De grip van de schoen is namelijk heel belangrijk. In tegenstelling tot tennis zal je bij padel veel minder glijden. Padel schoenen zullen over het algemeen dan ook wat meer grip hebben.

Als laatste is ook het gewicht van de schoen belangrijk. Padel is een sport waarbij je snel moet kunnen wisselen van kant en wendbaar moet zijn. Hierdoor is het belangrijk om schoenen te nemen van materiaal dat weinig weegt. Hierdoor zouden we bijvoorbeeld de Adidas Barricade nooit adviseren.

De top 10 beste padel schoenen voor dames

1. Asics Gel Challenger

De Asics Gel-Challenger is de eerste schoen die we zouden adviseren als padel schoenen voor dames. Asics staat sowieso bekend om haar schoenencollectie van hoge kwaliteit. De schoen is flexibel, maar biedt voldoende ondersteuning door het Trusstic systeem. Daarnaast heeft deze schoen GEL technologie in de achter- en voorvoet waardoor de demping van deze schoen optimaal is. Hierdoor zijn de schoenen erg comfortabel. Het profiel van de zool zorgt voor uitstekende grip.

Asics Gel Challenger

Asics Gel Challenger

2. BullPadel Beker

Deze Bullpadel Beker dames zijn absoluut onze favoriete padel schoenen voor dames. Het design is neutraal, maar met de leuke groene tinten toch speels. Bullpadel is het grootste merk wanneer het aankomt op padel materiaal. De schoenen zijn dan ook echt ontworpen voor padel. De stabiele zool zorgt voor een goede grip. Daarnaast is ook de demping goed, door de gel die in de zool en schoen verwerkt is. Ook in de binnenzool zit een dempende werking. De zijkanten van de schoen zijn wat hoger om ondersteuning te bieden en ook bescherming te bieden. Al met al voor de prijs een uitstekende keuze.

BullPadel Beker

3. New Balance WCH796P3

Dit vinden wij persoonlijk de gaafste schoenen die erbij zitten qua design. De New Balance WCH796P3 is ideaal voor padel speelsters die op zoek zijn naar een wat lichtere schoen. Deze schoen is gemaakt van lichte materialen en heeft daarnaast een goede flexibiliteit. Deze schoen is ook speciaal gemaakt voor het padellen. De zool is dan ook prima en daarmee biedt het de grip die je zoekt op de padelbaan.

New Balance WCH796P3

4. Nike Court Zoom

De Nike zoom lijn van Nike is zeer modern. Naast het zeer moderne toffe design is de schoen licht en heeft het een dikke dempende zool. Deze zool stimuleert een goede afwikkeling van je voet en zorgt ervoor dat jij wendbaar op de baan bent. Het lijkt misschien meer een reguliere sportschoen, maar deze schoen heeft een verstevigde neus zodat je meer stevigheid ervaart bij het glijden over het kunstgras. Een zeer goede optie om mee te gaan padellen.

Nike Court Zoom

Nike Court Zoom

5. Osaka Ido

Osaka richt zich tegenwoordig naast Hockey ook op Padel. Met deze Osaka IDO Dames schoen spelen wij van PadelMinded ook en we zijn hier zeer tevreden over. De zool zorgt ervoor dat je wendbaar en snel bent. Daarnaast is het profiel zo ruw dat er geen zand overal tussen blijft zitten. 

De schoen zelf is heel licht, waardoor je voor je gevoel over de baan vliegt. Het materiaal is van mesh, wat snel droogt en daardoor ook niet gaat stinken. Wij vinden dit een aanrader en spelen er dan ook al langere tijd op! Meer weten? Lees dan onze review van deze schoenen.

6. Adidas Game Court

Deze Adidas schoenen zijn qua design vrij standaard, maar combineren daardoor met alles. Prima schoenen voor een zeer leuke prijs. De Adidas schoenen staan bekend als zeer stevig. Dit is dus een goede keus wanneer je wat vaker last heb van enkelblessures. Al met al een zeer goede keus als je op zoek bent naar een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Adidas Game Court

7. Mizuno Wave Exceed Light

De Mizuno Wave Exceed Light is, zoals de naam al zegt, een lichte schoen. Hierdoor ben je wendbaar. Daarnaast heeft de schoen technologie in de zool zitten waardoor je makkelijker zou moeten kunnen draaien en keren. Net als veel andere padel schoenen heeft ook deze Mizuno verstevigingen op plekken waar dit nodig is. Al met al een goede schoen.

Mizuno Wave Exceed Light

8. Puma Solar Smash

Persoonlijk vinden wij dit niet de mooiste schoenen qua design, maar Puma staat wel bekend als merk met prima schoenen. De schoenen hebben versteviging op de plekken waar de schoen normaliter snel slijt. De overige delen zijn gemaakt van lichte materialen waardoor je makkelijker over de baan beweegt. Een prima schoen voor een goede prijs.

Puma Solar Smash

Puma Solar Smash

9. Head Sprint Team 3.0

De schoen zegt het al, deze schoenen zijn “Designed for Padel”. Toch zien wij persoonlijk weinig verschillen met overige schoenen. Deze schoen is namelijk ook van lichte materialen gemaakt en heeft een zool met schok demping om de sprongen op te vangen. De schoen is van duurzaam materiaal gemaakt. Wij vinden hem wat aan de prijs en zouden er niet zo snel voor kiezen, maar in de basis is er niks mis met deze schoen.

Head Sprint Team 3.0

Head Sprint Team 3.0

10. NOX AT10 Lux

Deze NOX AT10 Lux zijn echte toppers. Naast het toffe design met frisse kleurstelling is deze schoen ontworpen om blessures te voorkomen en je padelprestaties te bevorderen. De hiel van de schoen staat wat hoger dan de teen, waardoor je sneller bent. Daarnaast zorgt dit voor minder inspanning op de kuit, wat blessures voorkomt. Daarnaast heeft deze schoen een slim design om verdraaiingen te voorkomen. Wel aan de prijs, maar absoluut één van onze favorieten.

NOX AT10 Lux

Zo, dat waren de 10 beste padel schoenen voor dames wat ons betreft!  Natuurlijk zijn we over de één wat meer enthousiast dan de ander, maar dat is ook persoonlijke voorkeur. Heb jij niet de schoenen gevonden waar je op hoopte, ontdek dan of ze hier wel beschikbaar zijn.

Relevante artikelen

Merken padel schoenen

Merken padel schoenen

Padelschoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van padel schoenen

Padelista

Padelista premium padelkleding