padel competitieteam

Padel competitieteam beginnen

Wat is er nou leuker dan competitie spelen in de sport waar je echt van houdt!
De KNTLB, waar ook Padel onder valt, heeft jaarlijks verschillende competities op de planning staan. Door competitie kan je jezelf erg ontwikkelen als padelspeler. Je zal merken dat jouw padelniveau vooruit gaat door het spelen van competitie, omdat je in korte tijd veel wedstrijden speelt. Daarnaast brengt een competitie erg veel gezelligheid met zich mee. Start dus snel je eigen padel competitieteam.

Padel blijft steeds populairder worden in Nederland. Dat zie je aan de hoeveelheid banen die er iedere week weer bijgelegd worden. Dit betekent dat de padelcompetitie ook steeds groter aan het worden is. Steeds meer teams melden zich aan voor de padelcompetitie. Om mee te doen aan de padelcompetitie heb je een team nodig. Dit team moet minstens bestaan uit 4 padelspelers. Dit mogen er natuurlijk altijd meer zijn. Hierin zijn alle combinaties mogelijk. Je kunt dus ook met een mix team padelcompetitie spelen.

Zou je wel graag padelcompetitie willen spelen maar heb je nog geen team gevonden? Daar heeft de KNLTB iets handigs op bedacht, namelijk een competitie marktplaats. Op de site van de KNLTB kan je een oproep plaatsen waarin je aangeeft dat je nog op zoek bent naar een competitieteam, of dat je als team bijvoorbeeld op zoek bent naar een speler. Kijk hiervoor op: Competitie Marktplaats

Speeldagen
De padelcompetitie bestaat uit 5 speeldagen. 1 speeldag in mei en 4 speeldagen in juni. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De competitie zal zoveel mogelijk worden ingedeeld aan de hand van niveau, zodat de spelers kunnen leren van elkaar.

Klassen
Om alles zoveel mogelijk op niveau in te delen, heeft de KNLTB alles onderverdeeld in 5 klassen: Topklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse.
De top en hoofdklasse spelen om promotie en degradatie. Deze wedstrijden worden alleen gespeeld op zondagen.

Juniorencompetitie
Ook junioren tot en met 17 jaar oud kunnen competitie spelen. Deze speeldagen vinden alleen plaats op zondagen. Voor junioren zijn ook 5 speeldagen.

De beste rackets voor junioren vind je hier!

Inschrijving
Wil jij je met jouw team inschrijven voor de padelcompetitie? Dat kan! Iedere club heeft een persoon in de vereniging die de competities verzorgt. Dit is de zogenoemde verenigingscompetitieleider (VCL). De VCL verzorgt het contact tussen de spelers en de KNLTB. Vraag bij jouw club wij jullie VCL is en zet hem of haar aan het werk! Om competitie te kunnen spelen moet je wel ingeschreven zijn bij de KNLTB. Iedere competitiedag moet je je KNLTB-ledenpas bij je hebben. Je kunt je vlak voor of zelfs tijdens een competitie aanmelden. Wanneer je op de wedstrijddag geregistreerd staat als KNLTB-lid, mag jij lekker meedoen aan de padelcompetitie.

Relevante artikelen

Padel verdedigen

10 Tips om beter te verdedigen

Bandeja Padel

Alles over de bandeja

Padel Service

Padel Service

Dunlop Blitz Light
Padel rackets
Tretorn Padel ballen
Padel ballen
SportSport