Padelschoenen

De juiste schoenen zijn bij iedere sport belangrijk. Zo ook bij Padel. Wanneer je niet de juiste schoenen draagt, kunnen er blessures ontstaan. In dit artikel leggen we je uit waar je allemaal op moet letten bij het kopen van Padelschoenen. Nadat je dit gelezen hebt, zal je zonder moeite exact de juiste schoenen kunnen uitkiezen!

Verschil padelschoenen en tennisschoenen. 

Er zitten wel kleine verschillen in Padel en tennisschoenen. Het profiel van de padelschoen moet voor meer grip op de baan zorgen. Bij Padel probeer je zo min mogelijk over de baan te glijden omdat je snel wendbaar moet zijn. Hier moet de zool voor zorgen. Er zijn 3 verschillende soorten padelschoenen. Je hebt padelschoenen voor occasionele, regelmatige en intensieve spelers. 

Occasioneel

Dit zijn schoenen voor spelers die niet heel intensief bewegen. De schoen is er vooral voor gemaakt dat hij comfortabel zit. 

Regelmatig

De schoenen voor spelers die regelmatig een fanatiek potje Padel spelen. De schoen wordt al iets stugger. De schoen moet de schokken dempen om je gewrichten minder te belasten. 

Intensief

De schoen voor de intensieve en fanatieke sporter. De schoen moet vooral stevig zijn, zowel aan de zool als aan de bovenzijde van de schoen. Ook deze schoen moet zorgen dat de gewrichten zo min mogelijk belast worden. Dit alles gaat soms wel ten koste van de comfort.

Waar moet je op letten bij Padelschoenen?

Wanneer je padelschoenen wilt gaan kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. 

Stabiliteit 

Padelschoenen moeten voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of naar buiten kantelen. De hielkap vormt zich om de hiel heen. De hielkap moet stevig zijn. 

Schokabsorptie

Bij Padel ren en spring je over heel de baan heen. Het is belangrijk dat de zool hierbij de klappen opvangt. Kijk dus goed of er speciale demping in de zool zit die de schokken absorberen. 

Materiaal 

De schoen moet ook fijn zitten. Hierbij mag hij niet te soepel of juist te stug zijn. beide kunnen de bewegingen beperken waardoor klachten kunnen ontstaan aan de voeten of benen. 

Zool

De zool van de schoen heeft alle invloed op de grip die je hebt op de baan. Er zijn 3 soorten zolen die het meeste voorkomen. Dat zijn de Omnizool, visgraatzool en de gemengde zool. 

Omnizool

Omni wil zeggen dat de zool geschikt is voor alle outdoor activiteiten. Omni is de meest gebruikte zool voor tennissers in Nederland. Je kan er zowel mee op kunstgras als op gravel spelen. De omnizool heeft nopjes aan de onderkant van de zool zitten. Dit maakt ze extra geschikt voor kunstgras. 

Visgraat Padelschoenen

Visgraatzool 

De naam van de zool zegt het al. De visgraatzool heeft diepe zigzaglijnen onder de zool zitten. De diepe lijnen zorgen voor veel grip op de baan. Dit is nodig zodat je niet onnodig veel over de baan glijd. 

Gemengde zool

De gemengde zool is een combinatie tussen de beide zolen. Er zitten dus zowel bolletjes als visgraat onder de zool. 

Vervang je Padelschoenen op tijd

Wat bij iedere sportschoenen het allerbelangrijkste is, is dat ze tijdig vervangen worden. Wacht niet tot de schoenen te veel zijn versleten. Doordat de schoenen veelvuldig gebruikt worden, wordt de zool dunner. Hierdoor is de demping naar de gewrichten ook minder geworden. Wanneer je te lang op versleten schoenen blijft rondlopen, kan dit zorgen voor pijnlijke gewrichten. Zorg dus tijdig voor vervangende schoenen. Voorkomen is makkelijker dan genezen!

Tip

Het is belangrijk bij padelschoenen om de juiste schoen te vinden voor jou. Dit verschilt bij iedere speler. Wanneer je voor het eerst padelschoenen gaat kopen is het raadzaam om advies te gaan vragen in een winkel waar je direct de schoenen aan kan passen. Het is immers ook erg belangrijk hoe comfortabel de schoen zit. De verkoper kan je dan direct helpen bij de rest, zoals welke type zool bij jouw speelstijl past. 

Koop je liever de schoenen online? Bestel dan meerdere soorten schoenen en zorg dat je ze na het passen nog terug kunt sturen. 

Kijk hier voor padelschoenen!

Op zoek naar een specifieke schoen voor dames? Wij zochten de top 10 beste padel schoenen voor dames al voor je uit.

Relevante artikelen

Merken padel schoenen

Merken padel schoenen

Beste padelschoenen voor dames

Top 10 beste padel schoenen voor dames

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau