Beste padel racket dames

Beste padel rackets voor dames

Op zoek naar de beste padel rackets voor dames? Veel rackets die zijn uitgebracht door merken zijn padel rackets voor dames en heren. Toch zijn er ook specifiek rackets die alleen op vrouwen gericht zijn. We gaan in dit artikel dieper in op de verschillen tussen rackets en waarom bepaalde rackets meer of minder geschikt zijn voor de dames die padellen.

Wat is belangrijk voor een padel racket voor dames?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn wanneer je als dame een padel racket uit kiest. Het meest belangrijke verschil dat je vaak tussen mannen en vrouwen rackets ziet is het gewicht. Vrouwen hebben over het algemeen een wat lichter racket doordat zij wat minder gespierd zijn. Een lichter racket zorgt voor voldoende wendbaarheid. Een ander voordeel is dat je langer in staat zal zijn om je niveau vast te houden. Je gaat dus minder fouten maken wanneer je een lichter racket hebt. Een zwaarder racket kan voor blessures zorgen. Ben je als dame nu voor een padel racket aan het kijken, ga dan kijken voor rackets met het gewicht tussen de 340 en 365 gram. Rackets die zwaarder zijn zouden we alleen aanraden wanneer je echt dagelijks op de baan staat en daarbij een krachtige speelstijl hebt. 

Natuurlijk wordt er bij een dames padel racket ook naar het design gekeken. Over het algemeen verschillen mannen en vrouwen toch wel van smaak. Merken spelen hierop in met hun kleurstelling en design. Je ziet dat veel merken roze, paars, groen of oranje gebruiken bij de dames modellen. 

Ben je op zoek naar een dames padel racket voor beginners, dan zouden we een rond racket adviseren. Hierdoor heb je een grotere sweetspot, dus een groter oppervlakte waarmee je de bal goed kan raken. Voor meer gevorderde dames raden we een druppel- of diamantvormig padelracket aan.

We zien een aantal merken dat zich echt specifiek richt op dames padel rackets. Zo hebben met name BullPadel en Head echte “woman” modellen, waarbij ze het design van het racket meer hebben gericht op de wens vanuit de dames. 

Top 5 beste padel rackets voor dames:

BullPadel Sniper

De BullPadel sniper is een zeer geschikt racket voor dames. Niet alleen qua design, maar ook qua gewicht en vorm. Met 345 – 360 gram is het racket ideaal voor voldoende controle, terwijl je ook kracht behoud. Met zijn ronde vorm heeft het racket een grote sweetspot. Ideaal dus voor de dames die pas begonnen zijn met padel.

Bullpadel Sniper woman

BullPadel Sniper

Head Graphene 360

Ook de Head Graphene 360 is ideaal voor de beginnende padel speelster. Slechts 345 gram, waardoor het makkelijker is om padel te leren kennen. Daarnaast is ook dit racket rond, waardoor je een grotere sweetspot hebt. Ben je dus van plan te gaan padellen of ben je net begonnen? Kies dan dit of bovenstaande racket.

Head Graphene 360

Head Graphene 360

BullPadel Flow

Dit druppelvormige padel racket is geschikt voor de wat meer gevorderde spelers. Het racket is wel heel licht en zal daardoor met name controle geven. Je kan echter wel power missen bij dit racket. Dit racket is ook interessant als je vaak last hebt van blessures. Het hart van het racket is namelijk verstevigd waardoor de trillingen worden gedempt. Dit is dan ook beter voor arm en schouder.

BullPadel Flow

BullPadel Flow

Babolat Revenge

De Babolat Revenge is ideaal wanneer je lekker kan padellen, maar nog niet het wedstrijd niveau hebt. Je speelt regelmatig een potje en houdt van een stevig racket. Qua design ook zeker een racket die het overwegen waard is. Niet alleen qua kleurstelling, maar ook het verstevigde hart van het racket zal extra comfort opleveren. Zeker één van de beste padel rackets voor dames.

Babolat Revenge dames

Babolat Revenge

Volt 500

Volt is een opkomend merk dat echt een aantal fraaie designs heeft. Met het ronde racket en het wat lage gewicht (350 gram) is dit bij uitstek een racket dat geschikt is voor dames. Een racket met voldoende controle en power en ideaal voor de gemiddelde padel speler die een aantal keer per week speelt.

Volt 500

We hopen een beetje geholpen te hebben in de zoektocht naar de beste padelrackets voor dames. Mocht je nog altijd geen keuze kunnen maken en twijfel je tussen de verschillende vormen, lees dan ons artikel over welke vorm het beste bij jou past.

Meer op zoek naar padelrackets die bij je spelniveau passen? Lees dan dit artikel!