Tuyo Silver Stealth2

Review : TUYO Silver Stealth

TIjdens onze samenwerking met TUYO mochten wij hun racket voor gevorderden testen, de TUYO Silver Stealth. We mogen zelfs tijdelijk een kortingscode aanbieden. Gebruik padelminded-25 en krijg tijdelijk 25% korting op dit racket!

In deze racket review vertellen wij van PadelMinded over onze ervaringen en bespreken we de belangrijkste specificaties.

Ben jij meer op zoek naar een beginnersracket? Kijk dan eens naar dit racket!

Design

Wat direct opviel toen we het racket uitpakte, is dat de Silver Stealth er erg degelijk uitziet met een “Fancy” uitstraling. Het racket is voorzien van een druppelvormig blad. Het versterkte hart van het racket en de zilver/zwarte look geeft het racket een stoer uiterlijk. De oranje overgrip maakt het af en zorgt ervoor dat jij opvalt wanneer je de baan op stapt. Bij het in de hand pakken van de TUYO Silver Stealth heb je direct zin om aan de slag te gaan! 

Materiaal

Bij de TUYO Silver Stealth is een ding zeker, dit racket is volledig gericht op power! 

Het racket is voorzien van 18K Carbon en Black Eva rubber. 

De hoeveelheid carbon geeft de dichtheid van de vezels aan. 18K carbon wil dus zeggen dat dit racket een hele hoge dichtheid heeft. De vezels bij 18K carbon lopen in twee verschillende richtingen waardoor het racket direct meer kracht krijgt. Je kunt dus zeggen, hoe hoger de carbon hoe krachtiger het racket.

Het blad van een racket kan voorzien zijn van verschillende materialen. Zo heb je verschillende Eva rubbers en foams. EVA staat voor Ethyleen vinyl acetaat. Ook wel slijtvast kunststof genoemd. De dichtheid van de EVA bepaald het absorberende vermogen van een racket en dus ook de stijfheid en kracht. 

Black Eva rubber is de EVA met de hoogste dichtheid, wat de TUYO Silver Stealth nog wat extra vermogen meegeeft.

Ervaring

Ondertussen spelen we al een tijd met de Tuyo Silver Stealth. Het zal niemand verbazen dat dit inderdaad een aanvallend racket is. Dit merkten we in alles. We waren gewend met iets lichtere rackets te spelen en merkt dan ook direct verschil. Zonder zelf veel inspanning te leveren komt de bal erg hard van het racket af. Dit was in het begin wennen, maar toen we er eenmaal aan gewend waren, vonden we dit erg prettig spelen. Smashes zijn krachtig en hierdoor is het makkelijker de bal de baan uit te slaan. 

Wat verder opvalt is dat we al een aantal keer het raam hebben geraakt of elkaars racket, maar dat er, buiten wat krasjes, geen scheuren of andere grote beschadigingen op het racket te zien zijn. Tot nu toe zijn er dan ook alleen nog maar positieve tekenen als we kijken naar de duurzaamheid. De ballen komen nog net zo hard uit het racket als in het begin en buiten de krasjes om zien we het racket weinig verouderen.

Beoordeling

De TUYO Silver Stealth is geschikt voor een gevorderde en professionele speler. Iemand die op zoek is naar een power racket om de tegenstander te verrassen met de snelheid van jouw bal. Onze ervaring met de Silver Stealth is erg prettig en we zouden dit racket zeker aanbevelen! 

Productbeschrijving

  • Vorm: Traanvormig
  • Blad: 18K Carbon
  • Vulling: Eva Black
  • Frame: Carbon
  • Gewicht: 370 gram
TUYO - Silver Stealth

TUYO Silver Stealth

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast TUYO ook andere merken overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.

Relevante artikelen

Tuyo Silver Stealth2

Tuyo padelrackets

adidas-padel-ale-galan

Beste padelracket per niveau

Padel Smash

Alles over smashen