Padel racket duurzaamheid

Zo gaat je padel racket langer mee

Het is de bedoeling dat je padel racket lang mee gaat. Het is toch een vrij grote aankoop. Zonder goed padel racket wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Om ervoor te zorgen dat je niet ieder seizoen een nieuw racket nodig hebt, zul je goed met je racket om moeten gaan. Maar wat betekent dat dan? We bekijken welke factoren invloed hebben op de duurzaamheid van je padel racket. 

Het weer

Je verwacht het misschien niet in eerste instantie, maar het weer kan invloed hebben op hoe lang jouw padel racket meegaat. Zo zijn Padel rackets niet erg goed bestand tegen enorme hitte. Laat deze dus niet voor een lange periode achter glas in de zon liggen (zoals in je kofferbak). Daarnaast heeft ook vocht een grote invloed op je padel racket. Hoe meer je in de regen speelt, hoe eerder je een nieuw racket nodig zal hebben. Zorg daarom voor een goede padel tas om je racket in te bewaren.

Racket keuze

Bij de keuze van een padel racket is duurzaamheid niet altijd het meest belangrijke. Je zoekt een racket dat bij je speelstijl past. Toch heeft de keuze voor een racket ook invloed op hoe vaak je een nieuw racket zal moeten kopen. Er zijn namelijk een aantal factoren die hierbij een rol spelen. 

Materiaal

De Twee materialen die het meest gebruikt worden zijn EVA rubber en Foam. Dit heeft ook impact op de duurzaamheid van het racket. Eva rubber is harder, wat goed is voor de duurzaamheid. Daarnaast geeft het ook veel controle en power. Foam rackets zijn juist zachter en gaan wat minder lang mee. 

Gewicht

Ook het gewicht heeft invloed op de factor duurzaamheid. Heb jij een lichter racket? Dan gaat jouw racket waarschijnlijk minder lang mee. Dit ligt aan het feit dat het van minder materiaal gemaakt is en dus harder moet werken voor dezelfde kracht. Heb jij vaak blessures of ben je nog jong en speel je met veel behendigheid, kies dan alsnog voor een licht padel racket. 

Beschermingsmiddelen

Padel Protection tape

Wanneer je echt voor een bal gaat, kan het zijn dat je padel racket de muur of de grond raakt. Je kan je voorstellen dat dit niet goed is voor de duurzaamheid van het racket. Dus houd je van je racket, zorg dan dat deze beschermd is. Met padel protection tape bescherm je het frame van het racket, waardoor het langer mee gaat. De Tape is er in verschillende kleuren, waardoor je het ook nog kan matchen met je racket. Let er wel op dat dit het gewicht van je racket kan verhogen. Toch raden wij protection tape altijd aan. Voorkom krassen en erger, bescherm je racket met een van onderstaande protection tapes.

Dunlop protection tape zwart

Dunlop Protection Tape

BullPadel Protection tape

Padel tas

Zoals we eerder al beschreven heeft het weer een grote invloed op de duurzaamheid van je racket. Je wil daarom een goede padel tas kopen om te voorkomen dat je racket onnodig wordt blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden. Zorg er daarom voor dat je padel tas groot genoeg is dat er meerdere rackets in kunnen. Daarnaast moet het van water afstotend materiaal zijn, zodat je ook je tas in de regen langs de baan kan laten staan. 

Head Elite Padeltas

Head Elite padeltas

Nox Navy Padeltas

Nox Padeltas

Adidas Pro Tour tas

Adidas Pro Tour Padeltas

Overgrips

Ook overgrips zijn belangrijk om regelmatig te vervangen. Door wrijving en zweet kan het racket minder makkelijk te hanteren zijn. De overgrip wordt dan glad. De grip is je contactpunt met het racket en is daarom zeker belangrijk. Naast het feit dat het minder goed is voor je spel om een grip er lang omheen te houden, geeft het ook nog kans op blaren en blessures. Doordat de grip glad wordt ga je harder knijpen. Het regelmatig vervangen van je overgrip mag je dus niet over het hoofd zien!

Dunlop overgrip

Head Grip - zwart

Head overgrip

Padel Sports overgrip

PadelSports overgrip

SportSport

Relevante artikelen

Bandeja Padel

Alles over de bandeja

Padel-merken-toppers

Met welke merken spelen de topspelers

padel accessoires

Padel Accessoires

SportSport