Padel vereniging

Padel als aanvulling voor iedere vereniging

In Nederland zien we steeds meer locaties waar het mogelijk is om te padellen. Zowel het aantal echte padelclubs neemt toe, als (tennis)verenigingen die padelbanen aanleggen. Maar waarom zou je als club of vereniging padel overwegen? Er zijn een aantal redenen waarom padel een echte aanvulling is bij iedere vereniging.

1. Extra leden

Met name tennisverenigingen hebben al jaren te kampen met teruglopende ledenaantallen. Padel blijkt, in combinatie met het feit dat zowel tennis-, als padel tijdens de Corona lockdown nog wel speelbaar waren, een ideale uitkomst voor het werven van nieuwe leden. In sommige gevallen zien verenigingen de ledenaantallen zelfs verdubbelen. 

Het spel is erg sociaal, aangezien het altijd met 4’en gespeeld wordt. Dat zorgt ervoor dat spelers die normaal teamsporten als voetbal en hockey spelen, padel ook leuk vinden. Daarnaast is het super toegankelijk en is het niet een heel erg moeilijke sport. Het heeft een snelle leercurve, waardoor je vaker succes ervaringen hebt als nieuwe speler.

2. Extra inkomsten

Tuurlijk, het aanleggen van padelbanen is een behoorlijke investering. Zo lees je hier wat een gemiddelde padelbaan ongeveer kost, maar dat neemt niet weg dat het ook behoorlijk wat op kan leveren op de langere termijn. Zo zullen extra leden niet alleen zorgen voor extra inkomsten door lidmaatschap, ook op andere vlakken zullen de inkomsten stijgen. 

Het verhoogd namelijk de inkomsten per m2 van het park. In vergelijking met tennis is padel namelijk veel lucratiever. Zo kunnen er zo ongeveer 2 padelbanen liggen op dezelfde plek als 1 tennisbaan. Padel wordt ook altijd met zijn 4’en gespeeld. Kortom, op de plek van één tennisbaan staan vaak 8 mensen te sporten, waar dit er bij tennis slechts 2 of 4 zijn. Een groot efficiëntie voordeel. Lees meer over de afmetingen van een padelbaan in dit artikel.

Daarnaast zijn er natuurlijk bar inkomsten. Verschillende verenigingen hebben de inkomsten uit de bar door de extra dynamiek met zo’n 50% zien toenemen. Omdat het zo’n sociaal spel is, is het ook gebruikelijk om achteraf nog een drankje te doen. 

Ook baanhuur kan een interessante manier zijn voor een vereniging om extra inkomen te genereren. Veel mensen kennen de sport nog niet en willen het een keer proberen. Tarieven variëren tussen de €18 en €30 per uur en dus is het zeker interessant om ook baanhuur mee te nemen in het business plan rondom de padelbanen.

3. Extra aanbod, meer dynamiek

Als laatste biedt padel meer dynamiek op de club. Mensen kunnen niet één maar 2 sporten spelen. Veel verenigingen zien een stijging in het aantal vrijwilligers na het aanleggen van ook padel banen. Ook zijn er meer toernooitjes te organiseren. De club gaat dus echt veel meer leven. Een padel toernooitje is laagdrempelig en snel te organiseren. 

Relevante artikelen

Padel Service

Padel Service

Adidas padel rackets 2022

Adidas padel racket

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket per niveau