TUYO Gold Stealth Pro

Racket review – TUYO Gold Stealth Pro

In onze samenwerking met TUYO mochten wij hun twee rackets voor gevorderden testen, de TUYO Silver Stealth en de TUYO Gold Stealth Pro. Over de Silver Stealth hebben wij al eerder een review geschreven. 

In deze racket review vertellen wij van Padelminded over onze ervaringen met de Gold Stealth Pro. Het meest aanvallende racket uit hun collectie. Naast deze twee rackets heeft TUYO nog meer uitstekende rackets in hun collectie. Klik hier als je de gehele collectie van TUYO wilt bekijken.

Design

Toen wij dit racket uitpakte, sprongen ons de gouden kleuren tegemoet. Wat opvalt naast het mooie zwart/gouden design is de brug in het hart van het racket. Het straalt een en al degelijkheid uit. Het gewicht van 360 – 370 gram maakt het dat het racket ook nog eens heel solide aanvoelt. Wat wij heel leuk vinden is dat TUYO het boogje boven de Y terug heeft gebracht in het racket. Dit levert zogenoemde “rough surface” op, waardoor je het gewenste effect aan de bal kan geven.

Materiaal

Het blad van de TUYO Gold Stealth Pro bestaat uit 18k Carbon met een Eva Black rubber vulling. Dit is kwalitatief erg goed materiaal om te gebruiken voor het blad. Ook het frame van dit racket bestaat uit carbon. 

Met 18k carbon wordt eigenlijk de dichtheid van de vezels aangegeven. Je hebt hier veel verschillende vormen in. 18K is een erg hoge dichtheid waarbij de vezels in twee verschillende richtingen lopen. Dit zorgt voor veel kracht.   

Ook in het blad kan er veel soorten materiaal worden gebruikt. Eva is veruit het meest gebruikte materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld EVA soft rubber, EVA Black rubber en een aantal varianten er tussenin. EVA staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat. Ook wel slijtvast kunststof genoemd. Zo is de EVA Soft rubber absorberend waar de EVA Black rubber stijfheid en kracht geeft.

Ervaring

Dat de TUYO Gold Stealth Pro een aanvallend racket was, konden wij natuurlijk al direct aan het gewicht en de vorm merken. Dit is echter op de baan direct terug te zien. We hadden relatief weinig moeite om krachtige ballen te slaan en om zo nu en dan op pure power de bal de kooi uit te krijgen. De rough surface vonden wij ook erg prettig. Je hebt direct het gevoel dat je meer effect aan de bal geeft waardoor je de bal na de stuit mooi laag aan de grond kan houden. Hierdoor komt de tegenstander soms nog voor een verrassing te staan. Het racket heeft naar onze mening een mooi gewicht. Het geeft de juiste massa achter de bal zonder dat het te zwaar aan de arm wordt.

Beoordeling

De TUYO Gold Stealth Pro is het meest aanvallende racket uit de TUYO padel racket collectie. Dit maakt wel dat het racket geschikt is voor gevorderde padelspelers. Voor een aanvallende speler is dit het ideale racket. Niet te zwaar maar erg krachtig. Onze ervaring met de TUYO Gold Stealth Pro is erg positief. Wij blijven hier zeker nog even mee spelen.

Productbeschrijving

  • Vorm: Diamantvormig
  • Blad: 18K Carbon
  • Vulling: Eva Black
  • Frame: Carbon
  • Gewicht: 360 – 370 gram
TUYO Gold Stealth Pro

TUYO Gold Stealth Pro

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast TUYO ook andere merken overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.