Pure32 C38

Racket review: Pure32 C38

Pure32 is een merk waar PadelMinded al een langere tijd mee samenwerkt. Wij hebben dan ook verschillende rackets uit hun collectie mogen testen. Ook uit de nieuwste collectie hebben wij met een aantal rackets mogen spelen en mogen testen. In deze review bespreken wij onze ervaring met de Pure32 C38.

Design

Het allereerste wat natuurlijk opvalt is dat Pure32 nu ook rackets maakt met een bladdikte van 38 mm. Voorheen was dit enkel 32mm dik. 

Ook de nieuwe collectie heeft de tekst van het merk op hun blad staan. De tekst is echter mooi verwerkt in een design. Waar voorheen de tekst Pure32 gecentreerd op het racketblad stond, staat deze nu over het gehele blad heen. Naar onze mening blijft Pure32 het design verbeteren. Het ronde racketblad komt in de kleuren zwart/licht blauw. Waar wij erg over te spreken zijn is dat het design bij ons een vintage gevoel oproept. Dit heeft zeker te maken met de cognac kleurige grip.

Materiaal

De Pure32 C38 is gemaakt van een carbon frame. Het blad is voorzien van een 3 laags Hyper Fiber met een kern van duurzaam en extra dempend Black Eva.  Black Eva heeft de hoogste dichtheid van rubber. Dit samen moet zorgen voor een erg comfortabel gevoel tijdens het slaan van de bal. Alle rackets van Pure32 zijn voorzien van een “Rough Surface”. Een soort schuurpapier laag op het blad, wat zorgt voor ultieme spin.

Productbeschrijving

  • Model: 2023
  • Vorm: Rond
  • Blad: 3 lagen Hyper Fiber
  • Frame: Carbon 
  • Gewicht: 350 – 360 gram
  • Balans: Midden
Pure32 C38

Pure32 C38

Ervaring

Wat ons direct erg bevalt is dat voorgaande rackets van Pure32 naar onze mening net te licht waren in gewicht. Dit is natuurlijk uitermate geschikt voor blessuregevoelige spelers. De C38 is zwaarder in gewicht. Het gewicht van de C38 ligt tussen de 350 en de 360 gram. Dit scheelt relatief veel met de 330 gram van bijvoorbeeld de Pure32 C50. Dit extra gewicht merken wij direct tijdens het spelen. De C38 heeft een rond blad met een secured sweetspot in het midden van het gatenpatroon. Dit zorgt voor veel controle. Ook de “Rough Surface” bevalt ons natuurlijk nog steeds heel goed.

Beoordeling

Wij hebben een tijdje met de C38 mogen spelen en zijn hier zeker over te spreken. Het hogere gewicht bevalt ons goed. Door de vorm van het racket is dit racket gericht op controle. Doordat het gewicht wat hoger ligt van voorgaande rackets krijg je ook nog eens meer kracht achter de bal. Door het Hyper Fiber voelen de slagen ook zeker comfortabel aan. Het vintage design is zeker een eye-catcher op het veld. Doordat het racket vergeleken met andere merken nog steeds niet zwaar is, blijft deze geschikt voor blessuregevoelige spelers.

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn of er niet uitkomen. Stuur ons dan een bericht en wie weet kunnen wij je helpen! Wil je naast Pure32 ook andere merken overwegen? Neem dan een kijkje bij ons artikel: Merken padel rackets.

Pure32 padel collectie

Padel Service

Pure32 D38

Review: Pure32 D38

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets per niveau