Pure32 D38

Pure32 is een merk waar PadelMinded al een langere tijd mee samenwerkt. Wij hebben dan ook verschillende rackets uit hun collectie mogen testen. Ook uit de nieuwste collectie hebben wij met een aantal rackets mogen spelen en mogen testen. In deze review bespreken wij onze ervaring met de Pure32 D38.

Design

Wat als eerste opvalt bij deze Pure32 D38 zijn de kleuren die zijn gebruikt. Het racket heeft kleuren die mooi overlopen. Het design is fraai. Vooral de grip, die cognac van kleur is, springt eruit. Hierdoor krijgt het racket een retro uiterlijk. Persoonlijk vond ik het Pure32 logo midden in het racket en het rustigere design van de D50 wel gaver.

Dit racket is in tegenstelling tot eerdere Pure32 rackets niet 32, maar 38 millimeter. Als je jezelf dus afvroeg waar de naam van afgeleid is, dat heeft te maken met de dikte van het racket. Daarmee heeft het racket dezelfde blad dikte als andere merken padel rackets. Dit heeft veel voordelen, zo is het racket steviger en heb je meer kracht omdat de rackets over het algemeen ook wat zwaarder zijn in de top.

Materiaal

Het materiaal dat is gebruikt voor het frame van de Pure32 D38 is hoogwaardig carbon. Ook het blad is afgewerkt met carbon en bestaat verder uit 2-laags fiberglass. De kern is hoogwaardig black EVA rubber, dat we bij meer merken terugzien. Het racket is afgewerkt met een extra rough surface voor extra spin! Hierdoor heb je meer controle.

Ook de grip is gemaakt van goed materiaal, waar je vaak ziet dat rackets worden geleverd met een slechte kwaliteit grip, wordt dit racket geleverd met een goede grip gemaakt van PU leder. Dit is kunstmatig leer, maar voelt erg goed aan. Hierdoor wordt je grip ook niet nat als je zweet handen krijgt.

Pure32 D38

Pure32 D38

Ervaring

Persoonlijk vinden we het een fijn racket dat we ook nog vaak gebruiken nu deze uit de testfase is. Het racket is van prima kwaliteit en is geschikt voor wat meer aanvallende spelers of speelsters. Het racket is al een stuk zwaarder dan eerdere Pure32 rackets, wat meer power geeft. Het racket is vrij redelijk top zwaar. Dit is even wennen, maar zorgt voor een hogere sweetspot en dus krachtigere smashes.

Toch vinden we het ook een racket met wat schoonheidsfoutjes in de afwerking. Zo is de rough surface afwerking goed, maar soms slordig aangebracht. Hierdoor zitten de “spikkels” ook op delen van het frame. Daarnaast is de afwerking van de gaten die zijn geboord soms matig. Zo zie je de draadjes van het fiberglass vaak als je in het gat kijkt. Persoonlijk vinden we dat niet zo’n ramp, want het racket speelt fijn. Toch kunnen we het ons ook voorstellen dat dit voor sommige wel een obstakel zou kunnen zijn.

Beoordeling

Uiteindelijk is het Pure32 racket een goed racket. Veel van de aspecten die we zoeken in een racket zitten er in verwerkt! Zo zijn we blij met het feit dat Pure32 nu wat zwaardere rackets heeft. Daarnaast gebruikt het racket goed materiaal en dit merk je. Het is wennen, maar zoek je een top zwaar racket, dan kun je deze zeker overwegen. 

Toch vinden we het jammer dat de afwerking soms niet van topkwaliteit is. Voor de prijs van €189,- is het racket niet goedkoop en mag je er op dat vlak misschien iets meer van verwachten.

Nog niet helemaal overtuigd? Check dan ons artikel “de beste padel rackets per niveau“.

Pure32 C38

Pure32 review C38

Pure32 padel collectie

Pure32 Rackets

adidas-padel-ale-galan

Beste padel rackets per niveau