Padel Tennis

Wij horen steeds vaker dat mensen het hebben over padel tennis. Dit zal ermee te maken hebben dat padel nog niet zo populair is in Nederland. Hoewel padel en tennis zeker veel overeenkomsten hebben, is het zeker niet hetzelfde. 

Tennisverenigingen hebben te maken met een teruglopend leden aantal. Veel verenigingen zien Padel als een mogelijke oplossing. De banen moeten voor meer leden zorgen. De aanleg van deze banen zorgen zorgen ervoor dat padel steeds meer besproken wordt. Omdat de banen vooral bij bestaande tennisverenigingen neergelegd worden, wordt padel en tennis automatisch met elkaar in verband gebracht. Hier komt dan ook de veel voorkomende uitspraak padel tennis vandaan. 

Dit is vooral de onbekendheid van padel. Hier gaat zeker verandering in komen! De verwachting is dat padel de snelst groeiende sport wordt in Nederland. Dit is uit een onderzoek gekomen van het Mulier Instituut. 

Over een aantal jaar zal er bijna niet meer gesproken worden over padel tennis. 

Vergelijkingen 

Nu zijn er wel een aantal sporten die voor verwarring kunnen zorgen. Zo wordt er vooral in Amerika een sport gespeeld genaamd Platform Paddle tennis. Deze sport is het beste te omschrijven als tennis op een miniveld met een padel racket. 

Platform (Paddle) tennis

Platform paddle tennis is begonnen door twee buren in 1928 in New York. Zij waren op zoek naar een buitensport die zij samen konden doen. In eerste instantie was het een klein veld zonder hekken eromheen. Omdat ze hierdoor vaak de bal moesten gaan halen buiten het veld, hebben zij in 1929 besloten om er hekken omheen te laten plaatsen. Deze hekken staan niet direct aan het veld maar een klein stukje erbuiten. Dit bracht een regel met zich mee dat de bal het hek wel mocht raken, maar de bal moest eerst in het vel gestuiterd hebben. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe platform paddle tennis eruit ziet, bekijk dan de video hieronder:

Relevante artikelen

Bandeja Padel

Alles over de bandeja

Padel racket materialen

De materialen van een padel racket

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau