Zlatan Ibrahimovic Padel

Zlatan Ibrahimović is een groot fenomeen. De sterspeler, die heeft gespeeld voor clubs als Ajax, Barcelona, PSG en Manchester United wist overal indruk te maken. Vaak zien we dat deze sterren al tijdens hun carrière ook geïnteresseerd raken in ondernemen. Zo heeft Cristiano Ronaldo een lijn voor ondergoed, maar ook verschillende hotels. Ibrahimović heeft er voor gekozen zijn eigen Padel Center op te zetten in zijn thuisland Zweden: Padel Zenter. 

Zlatan Ibrahimović en padel

Waarschijnlijk is de interesse voor padel bij Zlatan Ibrahimović ontstaan als speler bij Barcelona. In Spanje is padel natuurlijk de op een na grootste sport (op voetbal na) en veel spelers binnen de selectie van Barcelona staan erom bekend regelmatig een potje te spelen. Zo zijn Lionel Messi, Gerard Pique en ook andere spelers regelmatig gefotografeerd op een padelbaan. Het is voor voetballers vaak de ideale sport om te herstellen na een zware wedstrijd en veel lol te maken. 

Het begin van Padel Zenter

Padel Zenter is begin 2018 opgericht door Zlatan Ibrahimović en Thomas Sandström. Waar iedereen Zlatan kent, is Sandström misschien minder bekend in Nederland. Toch is deze Thomas Sandström geen onbekend in Zweden. Zo was hij jarenlang ijshockey speler in de NHL. 

De visie van Padel Zenter, is om de beste padel faciliteiten te creëren en zo voorop te lopen bij de groei van de sport in Zweden. De padelbanen zijn dan ook goedgekeurd voor het hoogste niveau en door dezelfde leverancier gebouwd als de leverancier van de World Padel Tour. Stockholm is slechts de eerste club, uiteindelijk is het de bedoeling dat dit wordt uitgebreid tot een heel netwerk aan padel clubs. Er is dan ook in 2019 vervolg aan gegeven, met de opening van padel zenters in Jönköping en Båstad. In 2020 wordt er ook een faciliteit gebouwd in Skövde.

De faciliteiten bieden ook ruimte voor zakelijke klanten. Zo is het ook mogelijk er een event te houden. Voor ongeveer 420 euro huur je een zaaltje voor 4 uur. Aansluitend kan er dan een leuk potje padel gespeeld worden. Dit kost nog een extra 20 euro. Daarnaast bevat elke locatie de mogelijkheid tot padel trainingen, cursussen en soms ook een fysiotherapeut. Verder is het mogelijk om een kijkje te nemen in de Padel Zenter shop.

Celebrities spelen bij padel zenter

Natuurlijk is Zlatan Ibrahimović zelf regelmatig aanwezig bij padel zenter. Echter is Zlatan vaak niet alleen. Zo zijn bijvoorbeeld twee andere grootheden uit het voetbal gespot bij padel zenter, namelijk Paul Pogba en Zweedse legende Henrik Larsson.

Ook padel sterspelers Matias Diaz en Belasteguin waren aanwezig voor een potje met Zlatan zelf.

Padbol

Naast padel is het ook mogelijk om een andere sport te spelen bij een van de centra; Padbol. Padbol is een relatief jonge sport die doet denken aan een mix tussen voetbal en paddel. Je speelt altijd in de vorm van een dubbel, dus 2 tegen 2. In plaats van het racket speel je, net als bij voetbal, met je voeten. Padbol komt oorspronkelijk uit Argentinië en is snel vooral populair geworden in Zuid-Amerika en Spanje.

De eerste Wereldbeker werd gespeeld in 2013 en daarna waren er vertegenwoordigers uit zowel Spanje, Brazilië, Italië, Uruguay en Argentinië. In het WK 2014 waren er twee Zweedse teams vertegenwoordigd. De sport valt onder een patent van Padbol Inernational en er is een licentie vereist om een ​​baan te bouwen, waar ter wereld je ook bouwt.

Speel als Zlatan

Zoals ook op de hoofdfoto van het artikel te zien speelde Zlatan met een StarVie padel racket. Be like Zlatan en bekijk dit racket op bol.com. Wil je liever een passend overzicht van de rackets van alle merken? Klik dan hier.

StarVie Arcadia

StarVie Arcadia

StarVie Titania

StarVie Triton Pro

Relevante artikelen

the rafael nadal padal academy

De Rafael Nadal academy en Padel

Padel-merken-toppers

Merken padel rackets van de toppers

adidas-padel-ale-galan

Beste padel rackets voor ieder niveau