Kosten Padeltraining

Om beter te worden en de technieken te leren die bij Padel horen is training een must. Daarnaast brengt een Padeltrainer je alle tactieken bij die nodig zijn om te winnen, al zijn onze tips natuurlijk net zo waardevol. Maar wat zijn nu de kosten van Padeltraining? En hoe zit dit met de baanhuur?

Kosten Padeltraining

De prijzen van Padletrianingen en lessen varieren uiteraard per club en regio. Ook zien we een verschil in prijzen tussen jeugd en volwassenen. Veel Padellessen zijn nu nog inclusief leenracket. Dit is zeker voor een beginnend speler heel fijn. Veel clubs kennen zowel een introductiecursus als een echt trainingsprogramma. Vaak krijgen leden van de club korting, wordt je echter lid na de beginnerscursus dan worden de extra kosten verrekend. Wanneer je jezelf graag aanmeld maar nog geen groepje gevonden hebt is dat geen probleem. Het is gewoon mogelijk jezelf alleen aan te melden. De club gaat dan op zoek naar een geschikte groep qua personen, als ook qua niveau.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen Volwassenen en Jeugd. Onderstaand creëerden we een overzicht van de bijpassende lesgelden. Let op! De tekst gaat nog door onder de tabellen!

Volwassenen

Aantal lessen & groepsgrootte Kosten Padeltraining
5 lessen, 4 personen €65,75 t/m  €80,- p.p.
6 lessen, 7-8 personen €45,- p.p.
10 lessen, 4 personen €125,- t/m  €150,- p.p.

Kinderen

Aantal lessen & groepsgrootte Kosten Padeltraining
5 lessen, 4 kinderen €75,- p.p.
5 lessen, 6 kinderen €50,- p.p.
10 lessen, 4 kinderen €150,- p.p.
10 lessen, 6 personen €100,- p.p.

Kosten van Baanhuur

Natuurlijk hoef je niet meteen op training en kan je Padel ook uitproberen met vrienden. Ook voor andere gelegenheden is Padel erg leuk, denk bijvoorbeeld aan vriendenweekend of familiedag. De kosten? Ongeveer €20,-. Toch zijn er per club en regio verschillende prijzen, dus vraag het altijd even van te voren na om niet voor verrassingen te komen staan. Daarnaast hanteren clubs ook vaak dal- en piekuren. Onder piekuren vallen alle avonduren op een doordeweekse dag. Vaak geldt het piek uren tarief van 18:00 – 24:00. Waar tarieven in daluren vaak €20,- per uur of €5,- per persoon per uur zijn, wordt tijdens piekuren een tarief van €26,- gehanteerd. 

Abonnement

Ben je nu echt enthousiast over Padel en heb je het goed onder de knie? Dan wil je blijven oefenen. Iedere keer een baan huren is dan omslachtig en duur. Met een abonnement ben je dan een stuk goedkoper uit. Veel clubs bieden een dergelijke vorm aan. Het is dan mogelijk om onbeperkt gebruik te maken van de Padelbanen. Kosten variëren behoorlijk. Zo zijn er clubs waar je €100,- betaald voor een jaar, maar zijn er ook clubs waar €180,- gehanteerd wordt. In veel gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een halfjaar abonnement. Deze is vaak ongeveer 60% van de kosten van een jaar abonnement. Al met al ben je dus met een abonnement voor een heel jaar een stuk voordeliger uit. 

Padelbanen zijn vaak op tennisclubs te vinden. Deze clubs hebben natuurlijk al talloze leden. Er zijn dan ook mogelijkheden om voor slechts een kleine extra betaling gebruik te maken van de Padelbanen. Vraag dus even naar de mogelijkheden. 

Relevante artikelen

Indoor Padelbaan

5 voordelen van binnenbanen

smash het veld uit lebron

De bal het padel veld uitslaan, zo doe je dat

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau